Vívás: ezüstérmes a fiúk kadét tőrcsapata a budapesti ek-viadalon

Vágólapra másolva!
2019.11.10. 20:21
Címkék
Erős produkcióval zárt a válogatott a kadétkorú tőrözők európai körversenyének budapesti állomásán. Szemes Gergő előző napi, egyéni sikere után a fiúcsapat ezüstérmes lett, Wolf Eszter pedig a hatodik helyig menetelt.

Szemes Gergő parádés vívásától volt hangos szombaton a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok a kadétkorú tőrözők hazai rendezésű ek-viadalán. Az FTC versenyzője 287 induló közül bizonyult a legjobbnak, miközben az első számú leány tőrcsapat a tizenhatodik lett.Szemes Gergő parádés vívásától volt hangos szombaton a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok a kadétkorú tőrözők hazai rendezésű ek-viadalán. Az FTC versenyzője 287 induló közül bizonyult a legjobbnak, miközben az első számú leány tőrcsapat a tizenhatodik lett.

Ezüstérmet nyert a fiú tőrcsapat a budapesti ek-viadalon Forrás: hunfencing.hu
Ezüstérmet nyert a fiú tőrcsapat a budapesti ek-viadalon Forrás: hunfencing.hu

Ezüstérmet nyert a fiú tőrcsapat a budapesti ek-viadalon  •  Forrás: hunfencing.hu

Innen indult a második nap, amelyen szintén inkább a fiúk villogtak. A Bagdány Albert, Horváth Soma, Machek Vince – és természetesen – Szemes Gergő összeállítású négyes nagyszerűen haladt előre a csapatversenyben is.

A fiúk útja a fináléig a végeredményeket látva nem tűnik nehéznek, a legszorosabb meccset is tíz tussal nyerték. A legveszélyesebb ellenfél a nyolcaddöntőben érkezett: az olaszok első számú csapatát 35:25-re verték Szemesék. A döntőre viszont már alighanem kicsit elfogyott az erő, az oroszok 45:19-re nyertek, ám ilyen hétvége után helye van a közhelynek: az ezüst is szépen csillog.

A lányok között a Csomorkány SE versenyzője szerepelt kiemelkedően. Wolf Eszter hatalmas menetelést mutatott be a szintén több mint kétszáz fős mezőnyben, végül a negyeddöntőben az olasz Ferrari állította meg, és a hatodik helyen zárt.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik