Vívás: a tervek szerint januárban kezdődhetnek a nemzetközi versenyek

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 12:34
Címkék
A Magyar Vívó Szövetség hosszas, több mint féléves leállás után az utóbbi egy hónapban megrendezte a legkisebb korosztályok országos bajnokságait, illetve a junior és kadét versenyzők első válogatóversenyeit; a viadalokon tapasztaltakról, a várakozásokról a szervezet főtitkára, Tamás Henriette nyilatkozott a hunfencing.hu-nak.

A Magyar Vívó Szövetség augusztusi elnökségi ülésén arról döntött, hogy szigorú biztonsági intézkedések mellett elindítja a hazai versenyszezont. Előbb a három alsóbb korosztály (gyermek, újonc, serdülő) tavaszról halasztott országos bajnokságát rendezte meg mindhárom fegyvernemben, majd a juniorok és a kadétok is pástra léptek. Az idősebb korosztályokban Magyar-kupa-fordulót, egyben válogatóversenyeket bonyolítottak le.Magyar Vívó Szövetség augusztusi elnökségi ülésén arról döntött, hogy szigorú biztonsági intézkedések mellett elindítja a hazai versenyszezont. Előbb a három alsóbb korosztály (gyermek, újonc, serdülő) tavaszról halasztott országos bajnokságát rendezte meg mindhárom fegyvernemben, majd a juniorok és a kadétok is pástra léptek. Az idősebb korosztályokban Magyar-kupa-fordulót, egyben válogatóversenyeket bonyolítottak le.

Immár egy hónapja versenyezhetnek idehaza a vívók Forrás: hunfencing.hu
Immár egy hónapja versenyezhetnek idehaza a vívók Forrás: hunfencing.hu

Immár egy hónapja versenyezhetnek idehaza a vívók  •  Forrás: hunfencing.hu

„Összességében pozitívok a tapasztalataink− kezdte Tamás Henriette főtitkár a szövetség honlapjának. − Érdekes, hogy a legfegyelmezettebbek talán a fiatalok, tehát a sportolók voltak. De érződött, hogy mindenki komolyan veszi azokat az intézkedéseket, amelyeket azért hoztunk, hogy újra megméretéseket rendezhessünk. A koronavírus-járvány a vívást sem kerülte el, pozitív esetek egyaránt akadtak az elmúlt hetekben, de a vívók többnyire kontaktszemélyek voltak.”

Az indulólétszámok alig maradnak el a tavaly tapasztaltaktól, pedig a párbajtőrözők utánpótlás-találkozója, az Olimpici-sorozat hétköznap, iskolaidőben zajlott.

„A hazai versenyeket jelen állás szerint folytatjuk tovább. Ezen hétvégén a férfi tőrözők Magyar-kupa-fordulójával a felnőttek is elkezdik az új évadot, és szinte minden hétvégére jutnak majd események. Az októberi ülésre azt a javaslatot szeretném beterjeszteni az elnökség elé, hogy a hazai viadalok továbbra is a jelenlegi, zárt kapus rendszerben folytatódjanak. Az intézkedések a hangulaton is érezhetőek, de ennél most sokkal fontosabb a biztonság. A tervek szerint a nemzetközi versenyek januárban kezdődnek, azokra jó formába kell lendülni, és egyre kevésbé fér majd bele az, hogy a járvány miatt hetek maradjanak ki a felkészülésből.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik