utanpotlassport.hu 2019.01.12 21:04 Frissítve: 2019.01.12 21:10

Vívás: a junior Nagy Dávid bravúrja a felnőttek vk-viadalán

Arany, ezüst és bronz is jutott utánpótláskorú vívóinknak a péntek-szombati nemzetközi versenyeken – nem egy magyar fiatal pedig a felnőttek között remekelt. A legnagyobb bravúr alighanem Nagy Dávidé: a Vasas párbajtőrözője a németországi világkupa-versenyen egyéniben nyolcadik, a felnőttválogatott tagjaként pedig második lett.

K. T. I. - utanpotlassport.hu Sűrű hétvége kellős közepén járnak a magyar vívók.

Pénteken idehaza a kadétkorú kardozók Magyar–kupa-viadalának harmadik fordulójával indult a versenyek sora. Mind a fiúknál, mind a leányoknál Vasas-siker született. Szántó Zoltán Horváth Gergőt győzte le a fináléban egyetlen tussal 15:14-re, míg Báthory Kata Keszei Kirával szemben bizonyult jobbnak (15:10).

A nemzetközi porondon sem ment rosszul a Vasas-vívóknak. A másodéves junior párbajtőröző, Nagy Dávid eddigi legjobb eredményét elérve a felnőttek között lett nyolcadik a heidenheimi világkupa-állomáson. A decemberben magyar bajnokságot is nyert Nagy szombaton a válogatott tagjaként egy ezüstéremmel „fejelte meg” amúgy is bravúros eredményét.

A kadét tőrözők elképesztő diadalt arattak Forrás: hunfencing.hu

A kadét tőrözők elképesztő diadalt arattak  •  Forrás: hunfencing.hu

S ha már csapat! Nem mindennapi bravúrt hajtott végre kadét tőrválogatottunk, amely nagyszerű menetelés végén az Egyesült Államok válogatottját 21(!) tussal verve, 45:24-es sikert ért el a pozsonyi európai körverseny csapatversenyében. A Horváth Soma, Makk Domonkos, Mihályi Andor, Szemes Gergő összetételű kvartett a legszorosabb párharcát a hollandokkal vívta, a negyeddöntőben „csak” 45:35-re győzött.

Kubában Muhari Eszter parádézott a fiatalok közül. A még mindig csak kadétkorú, ám december óta már felnőtt magyar bajnok párbajtőröző ezúttal a profik között remekelt, és  Kun Anna, valamint Szabó Réka társaságában harmadik magyarként felverekedte magát a főtáblára a havannai világkupa-állomáson.

Szombaton Poznanban a leány tőrözők is remekeltek: a legjobb nyolc közé három magyar ifjú is bejutott, közülük Czékmán Luca eddigi karrierje legfényesebb sikerét elérve a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kalocsai Luca hatodik, a magyar ranglistát vezető Nekifor Erika hetedik lett a viadalon.

A női kardozók felnőtt Magyar–kupa-viadalon vehettek részt idehaza, amely egyben az európai U23-as körverseny része is volt. Itt a junior Nagy Valentina második, a még csak kadétkorú Szűcs Luca harmadik helyen zárt.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.

2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.