HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.12 21:04 Frissítve: 2019.01.12 21:10

Vívás: a junior Nagy Dávid bravúrja a felnőttek vk-viadalán

Arany, ezüst és bronz is jutott utánpótláskorú vívóinknak a péntek-szombati nemzetközi versenyeken – nem egy magyar fiatal pedig a felnőttek között remekelt. A legnagyobb bravúr alighanem Nagy Dávidé: a Vasas párbajtőrözője a németországi világkupa-versenyen egyéniben nyolcadik, a felnőttválogatott tagjaként pedig második lett.

K. T. I. - utanpotlassport.hu Sűrű hétvége kellős közepén járnak a magyar vívók.

Pénteken idehaza a kadétkorú kardozók Magyar–kupa-viadalának harmadik fordulójával indult a versenyek sora. Mind a fiúknál, mind a leányoknál Vasas-siker született. Szántó Zoltán Horváth Gergőt győzte le a fináléban egyetlen tussal 15:14-re, míg Báthory Kata Keszei Kirával szemben bizonyult jobbnak (15:10).

A nemzetközi porondon sem ment rosszul a Vasas-vívóknak. A másodéves junior párbajtőröző, Nagy Dávid eddigi legjobb eredményét elérve a felnőttek között lett nyolcadik a heidenheimi világkupa-állomáson. A decemberben magyar bajnokságot is nyert Nagy szombaton a válogatott tagjaként egy ezüstéremmel „fejelte meg” amúgy is bravúros eredményét.

A kadét tőrözők elképesztő diadalt arattak Forrás: hunfencing.hu

A kadét tőrözők elképesztő diadalt arattak  •  Forrás: hunfencing.hu

S ha már csapat! Nem mindennapi bravúrt hajtott végre kadét tőrválogatottunk, amely nagyszerű menetelés végén az Egyesült Államok válogatottját 21(!) tussal verve, 45:24-es sikert ért el a pozsonyi európai körverseny csapatversenyében. A Horváth Soma, Makk Domonkos, Mihályi Andor, Szemes Gergő összetételű kvartett a legszorosabb párharcát a hollandokkal vívta, a negyeddöntőben „csak” 45:35-re győzött.

Kubában Muhari Eszter parádézott a fiatalok közül. A még mindig csak kadétkorú, ám december óta már felnőtt magyar bajnok párbajtőröző ezúttal a profik között remekelt, és  Kun Anna, valamint Szabó Réka társaságában harmadik magyarként felverekedte magát a főtáblára a havannai világkupa-állomáson.

Szombaton Poznanban a leány tőrözők is remekeltek: a legjobb nyolc közé három magyar ifjú is bejutott, közülük Czékmán Luca eddigi karrierje legfényesebb sikerét elérve a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kalocsai Luca hatodik, a magyar ranglistát vezető Nekifor Erika hetedik lett a viadalon.

A női kardozók felnőtt Magyar–kupa-viadalon vehettek részt idehaza, amely egyben az európai U23-as körverseny része is volt. Itt a junior Nagy Valentina második, a még csak kadétkorú Szűcs Luca harmadik helyen zárt.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.