HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 08:57 Frissítve: 2018.07.12 10:55

Vitorlázás: nagy terveket szövögetnek a Gyapjas-fivérek

A vitorlázók 470-es hajóosztályában a Spartacus Vitorlás Egylet két fiatal versenyzője, Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a marseille-i világkupadöntő második futamában elsőként végzett az elitmezőnyben, majd a tizenkettedik helyen fejezte be a versenyt. A fiúk hajtós nyár elé néznek, nem titkolt céljuk pedig a 2020-as tokiói olimpián történő részvétel, amelyre már a dániai vb-n kvótát szerezhetnek.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Rendre szállítják a remek eredményeket a felnőttek között is vitorlázásban a még junior-korú Gyapjas testvérek. A Spartacus Vitorlás Egyletben versenyző Balázs és Zsombor legutóbb a marseille-i világkupa-döntőn állt rajthoz, és a tizenkettedik helyen végzett. A 470-es hajóosztályban mindössze három éve együtt vitorlázó testvérpár szerint több a pozitívuma annak, hogy családtagként teszik mindezt.

„Elég sok testvérpár van a mezőnyben ‒ mondja a 23 éves Balázs. ‒ Ennek megvan ugyanúgy az előnye, mint a hátránya. A mi esetünkben több a pozitív hatása, mivel a vízen, de a parton is nagyon jól tudjuk egymást motiválni, segíteni. Természetesen megvannak a kis viták a hajóban, de ez nem gondolom, hogy több lenne, mint olyan párosoknál, akik nem testvérek.”

 

Rendre szállítják a remek eredményeket a Gyapjas testvérek Forrás: MVSZ

Rendre szállítják a remek eredményeket a Gyapjas testvérek  •  Forrás: MVSZ

 

A fiúk Balatonfűzfőn ismerkedtek meg a sportággal, ahol egy családi hajónak köszönhetően rengeteg időt töltöttek. Ezt követték a vitorlástáborok, majd versenyzési lehetőséget kaptak a Balaton-parti városban, nem sokkal később pedig jött a válogatott szereplés. Legutóbbi évük pedig minden várakozást felülmúlt, hiszen remekül teljesítettek a vízen.

„Az előző év volt az első, amikor teljes támogatást kaptunk a Vitorlás Szövetségtől. Ez elegendő volt ahhoz, hogy kétszázhúsz napot hajózzunk külföldön és itthon, valamint tudtunk új felszereléseket vásárolni. Most már megegyezik a költségvetésünk a nemzetközi élvonal mezőnyével ‒meséli örömteli hangulatban Balázs, majd a fiatalabb Gyapjas-fiú, Zsombor veszi át a szót. ‒ Ez volt az első teljes évünk, elkezdtünk járni a világkupákra is, és rengeteget utaztunk. Bekerültünk az élvonalba, ami hatalmas öröm számunkra. Marseille-ben először történt meg, hogy vezettünk felnőtt versenyen, ami nagyon nagy pluszt adott. A különlegessége abból fakad, hogy csak a világranglista első húsz helyezettjét hívják meg. A tizenkettedik hely, amit szereztünk pedig a második legjobb eredményünk.”

A testvérpárnak nincs megállás a nyáron: a portugáliai U24-es Európa-bajnokságon mérették meg magukat, majd utaznak Dániába, ahol a világbajnokságot rendezik. A fiúk a 2020-as tokiói olimpiáról is szövögetik álmaikat, és a játékokra már a dániai viadalon is lesz lehetőségük kiharcolni a részvételt.

„Ahhoz, hogy az első nyolcba kerüljünk ‒ ami a kvótaszerzést jelenti ‒ majdnem, hogy hibátlan versenyt kell futnunk, ami nem lehetetlen. Ugyanakkor nem leszünk csalódottak, ha idén nem sikerül ezt megtenni, mert lesz még rá lehetőség az elkövetkező időszakban is”‒ zárja beszélgetésünket Balázs.

További korosztályos híreink VITORLÁZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS