HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 08:57 Frissítve: 2018.07.12 10:55

Vitorlázás: nagy terveket szövögetnek a Gyapjas-fivérek

A vitorlázók 470-es hajóosztályában a Spartacus Vitorlás Egylet két fiatal versenyzője, Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a marseille-i világkupadöntő második futamában elsőként végzett az elitmezőnyben, majd a tizenkettedik helyen fejezte be a versenyt. A fiúk hajtós nyár elé néznek, nem titkolt céljuk pedig a 2020-as tokiói olimpián történő részvétel, amelyre már a dániai vb-n kvótát szerezhetnek.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Rendre szállítják a remek eredményeket a felnőttek között is vitorlázásban a még junior-korú Gyapjas testvérek. A Spartacus Vitorlás Egyletben versenyző Balázs és Zsombor legutóbb a marseille-i világkupa-döntőn állt rajthoz, és a tizenkettedik helyen végzett. A 470-es hajóosztályban mindössze három éve együtt vitorlázó testvérpár szerint több a pozitívuma annak, hogy családtagként teszik mindezt.

„Elég sok testvérpár van a mezőnyben ‒ mondja a 23 éves Balázs. ‒ Ennek megvan ugyanúgy az előnye, mint a hátránya. A mi esetünkben több a pozitív hatása, mivel a vízen, de a parton is nagyon jól tudjuk egymást motiválni, segíteni. Természetesen megvannak a kis viták a hajóban, de ez nem gondolom, hogy több lenne, mint olyan párosoknál, akik nem testvérek.”

 

Rendre szállítják a remek eredményeket a Gyapjas testvérek Forrás: MVSZ

Rendre szállítják a remek eredményeket a Gyapjas testvérek  •  Forrás: MVSZ

 

A fiúk Balatonfűzfőn ismerkedtek meg a sportággal, ahol egy családi hajónak köszönhetően rengeteg időt töltöttek. Ezt követték a vitorlástáborok, majd versenyzési lehetőséget kaptak a Balaton-parti városban, nem sokkal később pedig jött a válogatott szereplés. Legutóbbi évük pedig minden várakozást felülmúlt, hiszen remekül teljesítettek a vízen.

„Az előző év volt az első, amikor teljes támogatást kaptunk a Vitorlás Szövetségtől. Ez elegendő volt ahhoz, hogy kétszázhúsz napot hajózzunk külföldön és itthon, valamint tudtunk új felszereléseket vásárolni. Most már megegyezik a költségvetésünk a nemzetközi élvonal mezőnyével ‒meséli örömteli hangulatban Balázs, majd a fiatalabb Gyapjas-fiú, Zsombor veszi át a szót. ‒ Ez volt az első teljes évünk, elkezdtünk járni a világkupákra is, és rengeteget utaztunk. Bekerültünk az élvonalba, ami hatalmas öröm számunkra. Marseille-ben először történt meg, hogy vezettünk felnőtt versenyen, ami nagyon nagy pluszt adott. A különlegessége abból fakad, hogy csak a világranglista első húsz helyezettjét hívják meg. A tizenkettedik hely, amit szereztünk pedig a második legjobb eredményünk.”

A testvérpárnak nincs megállás a nyáron: a portugáliai U24-es Európa-bajnokságon mérették meg magukat, majd utaznak Dániába, ahol a világbajnokságot rendezik. A fiúk a 2020-as tokiói olimpiáról is szövögetik álmaikat, és a játékokra már a dániai viadalon is lesz lehetőségük kiharcolni a részvételt.

„Ahhoz, hogy az első nyolcba kerüljünk ‒ ami a kvótaszerzést jelenti ‒ majdnem, hogy hibátlan versenyt kell futnunk, ami nem lehetetlen. Ugyanakkor nem leszünk csalódottak, ha idén nem sikerül ezt megtenni, mert lesz még rá lehetőség az elkövetkező időszakban is”‒ zárja beszélgetésünket Balázs.

További korosztályos híreink VITORLÁZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS