Úszás: nem találkoztunk még ilyen helyzettel – Petrov Iván

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.27. 16:29
Címkék
Elmaradt a junior Eb, az uszodák nagy része bezárt, a válogatott versenyzők azonban mégsem maradnak edzéslehetőség nélkül. Az utánpótlás úszóválogatott szövetségi kapitányával, Petrov Ivánnal elemeztük a koronavírus-járvány miatt kialakult állapotot.

A LEN (Európa Úszó Szövetség) kedden jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják az ifjúsági úszó Európa-bajnokságot, amelyet július 8. és 12. között rendeztek volna a skóciai Aberdeenben. A kialakult helyzetről az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányát, Petrov Ivánt kérdeztük.Petrov Ivánt kérdeztük.

Petrov Iván szerint fontos, hogy nem esik ki az úszók életéből az edzéslehetőség Fotó: Szaka József/MÚSZ
Petrov Iván szerint fontos, hogy nem esik ki az úszók életéből az edzéslehetőség Fotó: Szaka József/MÚSZ

Petrov Iván szerint fontos, hogy nem esik ki az úszók életéből az edzéslehetőség  •  Fotó: Szaka József/MÚSZ

„Az úszószövetség az elmúlt napokban, hetekben minden követ megmozgatott, hogy ebben a nehéz szituációban is biztosítsa a válogatott úszók edzéslehetőségét és a felkészülés zavartalan legyen. Nem találkoztunk még ilyen helyzettel, nem is szeretnék csatlakozni az országban az utóbbi időben megjelent sok-sok önkéntes virológushoz. Mi tesszük a dolgunkat, mindenki próbálja fenntartani a formáját.”

A felnőtt- és utánpótlás-válogatott versenyzők az ország különböző pontjain kialakított – a lakóhelyükhöz legközelebbi – úgynevezett karantén-edzőtáborba vonulnak.

„Az egész helyzet borzalmas, nehéz jól kijönni belőle. De biztos vagyok benne, hogy a legrosszabb éppen az lenne, ha nem lenne edzéslehetőség. Profi sportolókról van szó, akik erre tették fel az életüket, ha mindez kiesne a mindennapjaikból, könnyen megtörhetnének. És akkor még egyes fiatalok esetében az idén aktuális az érettségi, amivel kapcsolatban szintén teljes a bizonytalanság. A felkészülés szempontjából sem könnyű a feladat, nem tudjuk, pontosan, hogy mikor és milyen versenyek lesznek. A jelenlegi tervek szerint a felnőtt és utánpótlás Eb is augusztus-szeptember környékén jöhet, ez az, amit most tudunk.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik