Úszás: Nagy Réka junior Eb-re és ifjúsági olimpiára készül

Vágólapra másolva!
2018.04.24. 17:21
Címkék
A parádés tavalyi év után újabb remek esztendőre készül a BVSC-Zugló 15 éves úszója, Nagy Réka. A márciusi felnőtt országos bajnokságon 200 és 400 m vegyesen is negyedik helyen végzett, jelenleg pedig az ausztráliai Perth-ben készül a helsinki junior Európa-bajnokságra és a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA legtöbben talán csak a tavaly nyári, győri EYOF-on ismerték meg a BVSC-Zugló jelenleg 15 éves úszója, Nagy Réka nevét. Akkor az esemény legeredményesebb sportolója lett: 200 és 400 méter vegyesen szerzett két aranyérme mellé két ezüstöt és két bronzot is nyert. A március végi, debreceni felnőtt országos bajnokságon pedig első helyen végzett a zuglóiak mix gyorsváltójának tagjaként, emellett mindkét vegyesszámban a negyedik helyen zárt.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA legtöbben talán csak a tavaly nyári, győri EYOF-on ismerték meg a BVSC-Zugló jelenleg 15 éves úszója, Nagy Réka nevét. Akkor az esemény legeredményesebb sportolója lett: 200 és 400 méter vegyesen szerzett két aranyérme mellé két ezüstöt és két bronzot is nyert. A március végi, debreceni felnőtt országos bajnokságon pedig első helyen végzett a zuglóiak mix gyorsváltójának tagjaként, emellett mindkét vegyesszámban a negyedik helyen zárt.

 

Nagy Réka Ausztráliában készül a 2018-as év fő eseményeire Forrás: gyor2017.hu

Nagy Réka Ausztráliában készül a 2018-as év fő eseményeire • Forrás: gyor2017.hu

 

Az Utanpotlassport.hu-nak elmondta, messze volt még akkor a legjobbjától.

„Debrecenben egyáltalán nem voltam csúcsformában, nagyon a szezon elején jártunk, úgyhogy nem voltam elégedetlen az eredményekkel. Azon dolgozom, hogy a szezon hátralévő részére, az év fő eseményeire a lehető legjobb állapotba kerüljek.”

Réka nem is akárhol végzi a felkészülést, hiszen a héten az ausztráliai Perthben edzőtáborozik klubjával, a BVSC-vel.

„Az egész hetet itt töltjük Ausztráliában. Nagyon jó hely, eleinte furcsa volt, mert egészen más itt minden, mint Európában. A körülmények, az uszoda tökéletes, minden adott ahhoz, hogy jó körülmények között tréningezzünk.”

Réka hasonlóképpen készül az év nagy eseményeire, mint korábban, nem változtak a legfontosabb versenyszámai sem:

„A kétszáz és a négyszáz méter vegyes természetesen megmaradt, úgy gondolom, elsősorban ezekben a számokban tudok jó eredményt elérni. Annyi az újítás, hogy az idén a gyorsszámokra is szeretnék koncentrálni, majd meglátjuk…”

Ezen a héten még tehát Perth, de utána jönnek az újabb és újabb megméretések. Réka Csehországba utazik nemzetközi versenyre, utána pedig egymást követik a hazai országos bajnokságok, a junior Európa-bajnokság és persze az ifjúsági olimpia.

„Helsinkiben az első Európa-bajnokságomon a döntőbe jutást tűzném ki magamnak, szeretnék a lehető legeredményesebben szerepelni. Az ifjúsági olimpiára pedig először is szeretnék kijutni, biztosan nem lesz egyszerű, mivel csak négy lány mehet egy országból. Annyi biztos, hogy keményen fogok küzdeni érte.”

Egyéb korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik