Úszás: meghívásos versenyen mérhetik össze erejüket a legjobbak

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.11. 13:53
Címkék
Rendhagyó úszóverseny megrendezését szorgalmazza a tokiói olimpia eredeti időpontjában Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila. A viadalon a legjobb utánpótláskorúak is érdekeltek lehetnének.

Különleges ötlettel állt elő Selmeci Attila, a 200 méter pillangón világbajnok és világcsúcstartó úszó, Milák Kristóf edzője. A tréner bízva abban, hogy a szövetség elnöke és a válogatott szövetségi kapitánya is felkarolja az ötletet, július utolsó hetében meghívásos verseny megrendezését szorgalmazza a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában, éppen ott, ahol a 2006-os budapesti Európa-bajnokságot tartották.

A legjobb utánpótláskorúak is rajthoz állhatnak július végén Fotó: Bornemissza Péter
A legjobb utánpótláskorúak is rajthoz állhatnak július végén Fotó: Bornemissza Péter

A legjobb utánpótláskorúak is rajthoz állhatnak július végén  •  Fotó: Bornemissza Péter

„Már megkerestem Wladár Sándor elnök urat és Sós Csaba szövetségi kapitányunkat is, akik támogatásukról biztosítottak, ahogy az edzők közül Turi György, Virth Balázs, Magyarovits Zoltán, Molnár Ákos és mások – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Selmeci. – Úgy gondolom, egyre nagyobb szüksége van a válogatott tagjainak arra, hogy ne csak a kitartásukkal, az alkalmazkodóképességükkel és a szorgalmukkal tűnjenek ki, hanem valamit végre felvillanthassanak a tudásukból is, az elmúlt hónapok kemény munkájának hozadékából. Helyszínként azért gondoltam a Széchy Tamás uszodára, mert ott szabadtéri medencéhez juthatunk, amelyben három nap leforgása alatt a teljes hazai élmezőny, nem több mint 150 úszó biztonságosan mérheti össze az erejét. Magától értetődően az akkor éppen érvényben lévő előírásokat követve. Így hét hónap után végre következhet valami olyan, amit kihívásnak is lehet nevezni.”

Az említett százötven úszóba értelemszerűen az utánpótlás-válogatott versenyzők is beférnének, akiknek junior Európa-bajnokság törlésével november-december előtt biztosan nem volna komoly megméretésük. A júliusi eseménnyel pedig sikerülhet megtörni az edzések egyhangúságát.

„Azok a úszók, akik úgy gondolják, hogy ha nincs verseny a láthatáron, most félgőz is elég, illetve hajlamosak ellazsálni az edzéseket, azok nagyot fognak csodálkozni, amikor majd tényleg bele kell húzni. Csak azoknak van jövője, akik alkalmazkodni tudnak az új kihíváshoz. Bármilyen eredmények is születnek, azok természetesen nem számítanak be a ranglistába, mégis támpontot jelentenek majd mindenkinek, visszajelzést az elvégzett munka mennyiségéről és minőségéről. Ha beválik az ötlet, később újra megrendezhetünk egy ilyen versenyt” – zárta Selmeci Attila.

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik