HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.10 13:32 Frissítve: 2018.11.10 13:46

Úszás: Késely Ajna Európa 2. legjobb ifjúsági sportolónője

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

HIRDETÉS

UP-infoAz Európai Olimpiai Bizottság spanyolországi gálarendezvényén az osztrák kerékpáros, a mountain bike ifjúsági Eb- és vb-győztes Laura Stigger lett 2018 legjobb ifjúsági korú sportolónője. Mögötte – szlovén szlalom-kajakozóval holtversenyben – a 17 esztendős Késely Ajna érdemelte ki a megosztott második-harmadik helyet.

Késely Ajna Európa második legjobb ifjúsági sportolónője lett Forrás: MOB

A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna Európa második legjobb ifjúsági sportolónője lett  •  Forrás: MOB

A rangsor magyar szempontól mindenképpen megtisztelő, ugyanakkor valamelyest furcsának is tekinthető, hiszen a Kőbánya SC úszója az idén minden nagy nemzetközi versenyén káprázatos teljesítménnyel rukkolt ki. Helsinkiben, az ifjúsági Európa-bajnokságon hét érmével, köztük az öt arannyal – ezzel már tizenötszörös kontinensbajnoknak mondhatja magát – valósággal tarolt, nem sokkal később Glasgow-ban a felnőtt sportolók mezőnyében két ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Néhány héttel ezelőtt Buenos Airesben, az ifjúsági olimpián pedig mesterhármassal – vagyis három bajnoki címmel – koronázta meg a bravúros esztendőt.

Ajna büszkén és nem a sorrenddel foglalkozva nyilatkozott az eredményhirdetés után az SzPress Hírszolgálatnak, hangsúlyozva, hogy trénere, Turi György nélkül aligha lehetne most az európai sportolók rangsorának egyik „dobogós” helyezettje.

„Egyenesen a százhalombattai rövidpályás bajnokságról érkeztem Gyuri bácsival Marbellára, és az igazat megvallva csak itt értesültem róla, hogy milyen nagy esemény résztvevője lehetek. Büszke vagyok rá, hogy nevem felkerült a díjvárományosok listájára, még inkább a helyezésemre. Amikor arra kértek, hogy álljak ki a nemzeti olimpiai bizottságok vezetői és a díszvendégek elé, szavamra mondom, jobban izgultam, mint egy úszóversenyen. Angol nyelvet választva számoltam be arról, mekkora megtiszteltetés számomra a szavazás eredménye, majd azt is elmondtam, hogy minden az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztinával kezdődött, az ő ihletésével, biztatásával és tanácsaival.” – mondta a magyar sport egyik legnagyobb ígérete, aki kitért arra, hogy a sport mellett a tanulásra is sok energiát fordít, miközben igyekszik a hozzá hasonló korú fiatalok életét élni.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS