Úszás: bajban a DMTK szakosztálya – nem tudnak hol edzeni a sportolói

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 13:50
Címkék
Komoly tartozások miatt kizárták a DMTK-KVSE úszószakosztályát a fővárosi Tüske Uszodából. A klub csalódott vezetőedzőjével, Lőrinczi Györggyel beszélgettünk a sajnálatos helyzetről és arról, mi lesz most a versenyzőkkel, akik közül többen a tokiói olimpiára, illetve a junior Európa-bajnokságra készülnek.

Fél évvel az olimpiai és öt hónappal a korosztályos Európa-bajnokság előtt talán az ideális körülmények a legfontosabbak a felkészülésben. A DMTK-KVSE úszóinak – többek között a Tokióra készülő Gyurinovics Fanninak és Kurdi Zsófiának – nem adott mindez, mivel nem engedik be a klub versenyzőit a Tüske Uszodába.DMTK-KVSE úszóinak – többek között a Tokióra készülő Gyurinovics Fanninak és Kurdi Zsófiának – nem adott mindez, mivel nem engedik be a klub versenyzőit a Tüske Uszodába.

Jelenleg kérdéses a DMTK úszószakosztályának jövője
Jelenleg kérdéses a DMTK úszószakosztályának jövője

Jelenleg kérdéses a DMTK úszószakosztályának jövője

A problémák már öt hónnappal ezelőtt elkezdődtek – az egyesület edzői azóta nem kapnak fizetést –, ám akkor Lőrinczi György vezetőedző azt az ígéretet kapta a klubvezetéstől, hogy minden rendben lesz. Januárban aztán már sokkal ijesztőbb hírek érkeztek. Mint kiderült, a klubnak 16 millió forintos tartozása van, amely a nyolc hónapja nem fizetett pályabérleti díjból és a fizetésekből áll össze.

„A hónap elején kaptunk egy fülest, egy klubhoz tartozó személy a következőt kérdezte: tisztában vagytok azzal, hogy nem tudtok edzeni a Tüske Uszodában? – emlékezett vissza Lőrinczi az Utanpotlassport.hu-nak. – Akkor ez nagy meglepetésként ért minket, és azt gondolom, hogy az ügyben a klubvezetés, Zubor Attila és Körtvélyessy László sem tette meg a szükséges lépéseket. Pedig mi az utolsó pillanatig kitartottunk, a saját pénzemből szálltam be egymillió forinttal, hogy legalább januárban megoldott legyen a pályabérlés. De úgy látszik, ennyi volt, februárban már nem tudunk a megszokott helyen készülni.”

A DMTK az elmúlt négy évben a hazai úszóutánpótlás egyik fontos bázisává nőtte ki magát, jelenleg is a felnőttek mellett olyan ígéretes serdülőkorú versenyzők készülnek Lőrinczi György és Bencze Brenda irányítása alatt, mint Bujdosó Zsombor vagy Cserfalvi Olaf. Velük együtt összesen 53 sportoló „került az utcára”, jobb híján úgy edzenek, hogy megváltják a belépőjegyet egy lakóhelyükhöz közeli uszodába, Lőrincziék pedig elküldik nekik a programot.

„Természetesen nagyon megviselnek bennünket a történtek, és nem feltétlenül magunk miatt. Mi, edzők valahogyan megoldjuk az életünket, de a gyerekek nem ezt érdemelték. Nagyon nem. Rengeteg áldozatot hoztak azért, hogy a legjobbak legyenek: volt, aki direkt a Tüske Uszoda közelében vásárolt vagy bérelt ingatlant, sokan iskolát váltottak, vidékről költöztek fel. Most meg itt állnak a bizonytalanságban, nem tudják, hogyan alakul a pályafutások, és egyelőre mi sem tudjuk ezt megmondani.”

Amit tudni lehet még, hogy akad olyan klub – az Utanpotlassport.hu információja szerint az egyik nagy múltú fővárosi egyesület –, amely segíteni próbál. A csapat nyolc élversenyzőjével és Lőrinczivel próbál az ő felkészítésükre megoldást találni, jelenleg is tárgyalások folynak, de így is több mint negyven fiatal felkészülése lóg a levegőben.

Az ügyben a klubvezetésből szerda délelőtt kerestük Körtvélyessy Lászlót és Zubor Attilát is, de egyelőre nem értük el őket.

Az Utanpotlassport.hu által készített Jövünk! magazin stábja, nemrégiben a DMTK edzésén járt. Akkor az edzők és a versenyzők is tele voltak tervekkel:

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik