Ünnepi úszómaraton Kecskeméten, több ezer diákkal

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.11. 14:54
Címkék
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

UP-info –utanpotlassport.huIgazi úszóünnepet rendeztek a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok részvételével. Az Univer 24 elnevezésű úszómaratonon 26 iskola több ezer diákja, valamint öt civil csapat több száz versenyzője vett részt, hogy népszerűsítse kedvenc sportágát. Az egynapos rendezvényen Orosz Ádám úszta a leghosszabb távot, 69,2 kilométert.UP-info –utanpotlassport.huIgazi úszóünnepet rendeztek a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok részvételével. Az Univer 24 elnevezésű úszómaratonon 26 iskola több ezer diákja, valamint öt civil csapat több száz versenyzője vett részt, hogy népszerűsítse kedvenc sportágát. Az egynapos rendezvényen Orosz Ádám úszta a leghosszabb távot, 69,2 kilométert.

 

Hosszú Katinka a kecskeméti úszóünnepen. Forrás: Hosszú Katinka Facebook
Hosszú Katinka a kecskeméti úszóünnepen. Forrás: Hosszú Katinka Facebook

Hosszú Katinka a kecskeméti úszóünnepen. • Forrás: Hosszú Katinka Facebook

 

Az immár negyedik alkalommal sorra kerülő maratonon, ahogy a nevéből is látható, a 24 órás úszás volt a fő program, amelyben a résztvevő sportolók egy napon keresztül tempóztak a medencében. Ezt a számot a budapesti hosszútávúszó Orosz Ádám nyerte, miután a leghosszabb távot (69,2 km) volt képes teljesíteni, megelőzve ezzel a kolozsvári Demény Attilát, aki 65,1 kilométert tett meg és a ferencvárosi Kiss Ádámot (56 km). A hölgyek közül Demény Helga 50,2 kilométert úszott.

Az iskolások ezzel szemben óránkénti váltásban szálltak vízbe, s a győzelmet a Kecskeméti Református Általános Iskola, valamint a Kossuth Lajos Általános Iskola Ballószög szerezte meg. Előbbi a nagyobb, 200 feletti tanulói létszámmal rendelkező, utóbbi pedig a kisebb tanintézmények versenyében bizonyult a legeredményesebbnek.

Szombaton éjszaka hat fős váltócsapatok mérték össze tudásukat a 12 órás úszás keretében. Ebben a programban rekordszámú induló, 15 csapat vett részt, és az Elit Pálya néven induló esztergomi férfi triatlonosok nyertek, 47 kilométerrel, a második helyen pedig az esztergomi triatlonos hölgyek Mutter Bever csapata végzett, 43,3 kilométerrel, a kecskeméti, 42 kilométert teljesítő Hal Baráti Kör előtt.

„Örülök, hogy együtt ünnepelhettem a verseny résztvevőivel, s talán picit elfogult vagyok, de ez a világ legjobb sportja. Nagyon jó, hogy ennyien itt vagytok, és együtt népszerűsíthetjük az úszást” – mondta a rajt előtt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki a versenyzőkkel együtt ugrott a medencébe, miként a vízilabdázó olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és a világbajnok Nagy Viktor is.

A programot szervező és támogató Univer 24 arra kíván buzdítani az esemény évenkénti megrendezésével, hogy a mindennapi sportolás a résztvevő gyerekek életének részévé váljon, s a nehéz pillanatokban erőt tudjanak meríteni a kiváló sportolók példájából, akikkel Kecskeméten az úszás ünnepén találkozhatnak.

Egyéb korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik