Atlétika: újra megnyitotta kapuit a győri Olimpiai Sportpark

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.15. 19:52
Címkék
A Győri Atlétikai Club (GYAC) szakosztályainak otthont adó és a nagyjából ezerkétszáz igazolt sportolónak felkészülését biztosító Olimpiai Sportpark hétfőn újra megnyitotta kapuit.

Az Olimpiai Sportpark (OSP) a legtöbb sportágnak otthont adó létesítmény Győrben. Az OSP-ben edzenek például a GYAC szakosztályainak versenyzői közül az atléták, a teniszezők, a tornászok, a birkózók, a dzsúdósok és a súlyemelők is (összesen nagyjából ezerkétszázan) – írja a gyorplusz.hu.írja a gyorplusz.hu.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások idején a sportkomplexum zárva volt, azonban hétfőtől – a fokozatosság elvét betartva – visszatérhettek a sportolni vágyók.

Újra edzhetnek az atléták is Győrött Forrás: gyorplusz.hu
Újra edzhetnek az atléták is Győrött Forrás: gyorplusz.hu

Újra edzhetnek az atléták is Győrött  •  Forrás: gyorplusz.hu

„Március 13-án csukta be kapuit a létesítmény, így nagyon sokan kényszerültek arra, hogy ne a megszokott körülmények között sportoljanak. A szakosztályok ezt úgy segítették, hogy az élsportolóknak különböző eszközöket adtak otthoni használatra, másoknak online edzéseket tartottak vagy különböző kihívások teljesítésével tartották fenn a motivációjukat. A megfelelő óvintézkedések betartásával visszatér az élet az OSP-be, várjuk a versenyzőket, és azokat is, akik nem a GYAC tagjai, de sportolni szeretnének a szabadidejükben” – mondta Kiss Dániel a Győr Projekt Kft. üzemeltetési menedzsere.

A GYAC teniszpályái maximálisan kihasználtak voltak a létesítmény átadásának pillanatától kezdve, így ott várhatóan a nyitást követő első hetekben visszatér minden a régi kerékvágásba. A teniszezők mellett az atléták, tornászok és a súlyemelők is elkezdtek edzeni, sőt a birkózók felkészülése is kezdetét vett − igaz ők (a dzsúdósokhoz hasonlóan) egyelőre csak a konditermi, erőnléti, erőfejlesztő gyakorlatokat végeznek, a küzdelem még várat magára.

Az OSP használatának egyelőre vannak olyan szabályai, amelyek a vírushelyzet okozta korlátozások teljes feloldásáig érvényben maradnak:

„Az egyik legfontosabb, hogy a szülők legfeljebb az épület recepciójáig kísérhetik gyereküket. Csak a kijelölt mosdók vannak nyitva, az öltözőket pedig senki sem veheti igénybe, így az edzésekre már az ott használatos felszerelésben kell érkezni. Az első belépéskor mindenkinek kötelező kitölteni a járványügyi adatlapot. Az edzéseken használt eszközöket a sportolóknak fertőtleníteniük kell a gyakorlatok befejezését követően” – magyarázta Kiss.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik