Triatlon: 3 mp-en múlott az ifjúsági mixváltó Eb-aranya

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.23. 20:00
Címkék
A második helyen – a győztes spanyolok mögött mindössze három másodperccel lemaradva – futott be a Kropkó Márta, Kovács Gyula, Horváth Karol, Dobi Gergő összeállítású magyar mixváltó az ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon, az ausztriai Kitzbühelben.

Szombaton csak helyezések jutottak a magyar válogatottnak az ifjúsági korú triatlonisták kitzbüheli Európa-bajnokságán. Két fiatal is az első tízbe került, Horváth Karol hatodikként, Dobi Gergő pedig kilencedikként ért célba az egyéni versenyben.Horváth Karol hatodikként, Dobi Gergő pedig kilencedikként ért célba az egyéni versenyben.

Ezüstérmes lett a magyar mixváltó az ifjúsági Eb-n Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Ezüstérmes lett a magyar mixváltó az ifjúsági Eb-n Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

Ezüstérmes lett a magyar mixváltó az ifjúsági Eb-n  •  Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

Ami viszont egyedül nem sikerült, az csapatban összejött. Ugyanakkor az éremszerzés nem számít bombameglepetésnek, hiszen a kontinensviadal előtt a hazai sportági szövetség szakmai alelnöke, Lehmann Tibor úgy fogalmazott: a lányok egyéni versenyében, illetve a mixváltók küzdelmében várhatunk érmet a mieinktől.

A Kropkó Márta, Kovács Gyula, Horváth Karol, Dobi Gergő összeállítású magyar négyes fantasztikus versenyzéssel egészen a dobogó második fokáig repült, kis különbséggel, mindössze három másodperccel maradt le a győztes spanyol stafétától. A bronzérmet az olaszok szerezték meg.

További korosztályos hírekTRIATLONBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik