Tőrvívás: hiányzott a versenyzés a junioroknak és a kadétoknak

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 17:01
Címkék
Március óta először küzdhettek versenykörülmények között a junior és a kadét tőrvívók; a fővárosban rendezett Magyar-kupa-fordulón történtekről a fiatalabbak vezetőedzőjével beszélgettünk.

Legutóbb március legelején, a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon versenyezhettek a junior és a kadét tőrvívók, akik több mint féléves kihagyás után léphettek ismét pástra: hétvégén, a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett Magyar-kupa-fordulón.Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett Magyar-kupa-fordulón.

Bagdány Albert (balról) arany- és ezüstérmet egyaránt szerzett az első Magyar-kupa-fordulón Forrás: EFC
Bagdány Albert (balról) arany- és ezüstérmet egyaránt szerzett az első Magyar-kupa-fordulón Forrás: EFC

Bagdány Albert (balról) arany- és ezüstérmet egyaránt szerzett az első Magyar-kupa-fordulón  •  Forrás: EFC

„Látszódott, hogy kiéheztek a megméretésekre; izgalmakkal teli, nagy csaták zajlottak a válogatón, kifejezetten jó viadal volt. A kisebbek mezőnyében Bagdány Albert kiemelkedett, ő stabil kerettagnak tűnik, és hozzá kezdett zárkózni három-négy-öt srác. A mezőny ugyanakkor nem volt teljes, három-négy olyan fiatal hiányzott, aki akár a legjobb nyolc közé is juthatott volna” – értékel a kadét fiú tőrválogatott vezetőedzője, Szabó István.

A mester tanítványa, a horvátországi Eb-n a fiatalabbak mezőnyében aranyérmes Szemes Gergő magabiztosan nyert a juniorok között Budapesten.

„Kiélezettebb csatákat vívtak egymással az idősebbek, azt hiszem, valamelyest erősebb is az a generáció. Gergő magabiztos sikert ért el, kilenc tusnál nem kapott többet. Albertet ezúton is ki kell emelni, hiszen az aranyérme mellé ezüstöt is szerzett” – nyilatkozza Szabó, aki az FTC edzőjeként a klubban is foglalkozik Szemes Gergővel.

Bagdányhoz hasonlóan Wolf Eszter is arany- és ezüstéremmel térhetett haza

„Eszter más kategóriát képvisel, kiemelkedik a többiek közül. Ebben a mezőnyben is akadtak hiányzók, ettől függetlenül jó, hogy végre próbára tehették magukat a gyerekek, hiszen úgy néz ki, hogy az idén már nem rendeznek nemzetközi versenyeket” – vélekedik a kadét leány tőrválogatott mestere, Kreiss Gábor.

JUNIOR ÉS KADÉT TŐR MAGYAR-KUPA-FORDULÓ, BUDAPEST
A dobogósok
Fiúk
Junior:
1. Szemes Gergő (FTC), 2. Bagdány Albert (Szigetszentmiklósi TE), 3. Mihályi Andor (Törekvés SE) és Tóth Gergely (Törekvés SE)
Kadét: 1. Bagdány Albert (Szigetszentmiklósi TE), 2. Gergely Zoltán (Halásztelki BSE), 3. Bálint Álmos (Törekvés SE) és Tabajdi Zsombor (BHSE)
Leányok
Junior: 1. Zsoldosi Karolina (FTC), 2. Wolf Eszter (Csomorkány), 3. Nekifor Erika (Törekvés SE) és Zászkaliczky Piroska (GEAC)
Kadét: 1. Wolf Eszter (Csomorkány), 2. Kovács Réka (Törekvés SE), 3. Marosi Gréta (Törekvés SE) és Polonyi Petra (Halásztelki BSE)

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik