Torna: a Postás kedvezően fogadta a reformokat

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
2017.10.04. 15:14
Címkék
Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

gy. sz. cs.Mind a férfi, mind a női tornaszakág fontos utánpótlásreformokkal vág a jövő évnek. A változtatásokra az egységesítés jegyében kerül sor, és a versenyrendszertől kezdve, a korai fejlesztésen keresztül egészen az amatőr és elitcsoportok összehangolásáig sok fontos elemet érint. Az újítások bevezetésére ugyan az évkezdetet tűzték ki konkrét időpontként, a valóságbanazért mindenkinek hozzá kell szoknia azátálláshoz. A terepen dolgozóknak, tehát az edzőknek már most barátkozniuk kell a felvetett ötletekkel és azok megvalósításával. A szövetség nagy figyelmet fordít arra, hogy a szakma minél jobban megismerhesse a programot.gy. sz. cs.Mind a férfi, mind a női tornaszakág fontos utánpótlásreformokkal vág a jövő évnek. A változtatásokra az egységesítés jegyében kerül sor, és a versenyrendszertől kezdve, a korai fejlesztésen keresztül egészen az amatőr és elitcsoportok összehangolásáig sok fontos elemet érint. Az újítások bevezetésére ugyan az évkezdetet tűzték ki konkrét időpontként, a valóságbanazért mindenkinek hozzá kell szoknia azátálláshoz. A terepen dolgozóknak, tehát az edzőknek már most barátkozniuk kell a felvetett ötletekkel és azok megvalósításával. A szövetség nagy figyelmet fordít arra, hogy a szakma minél jobban megismerhesse a programot.

Az egyik legnagyobb tornahagyományokkal rendelkező budapesti egyesület a Postás SE. A női szakosztályban a szövetségi kapitány Draskóczy Imre irányításával, fiatal lendületes csapat tevékenykedik, gyermekcentrikus, nyugodt légkörben. A klub jelenleg legismertebb versenyzője az EYOF-on döntőbe jutott Schermann Bianka.

Béke Flóra a Postás SE a serdülő csapat egyik erőssége Forrás: postasgym.hu
Béke Flóra a Postás SE a serdülő csapat egyik erőssége Forrás: postasgym.hu

Béke Flóra, a Postás SE serdülőcsapatának az egyik erőssége  •  Forrás: postasgym.hu

Bozi András utánpótlásedzőt arról kérdeztük, hogyan fogadták az új koncepciót:
− Csak pozitívumokat említhetek, mert egyetértünk az irányvonalával. Az egységesítés mindenképpen a legjobb irány, tornasportunknak tényleg szüksége van rá. Az alapelemek hangsúlyosabb oktatása szerintünk is fontos, a gyakorlati alkalmazást majd meglátjuk. Az biztos, hogy nekünk, klubokban dolgozó edzőknek is alkalmazkodnunk kell az új helyzethez, változtatni a konkrét céljainkon és a beidegződéseinken, de ezt normálisnak tartjuk. Igyekezni fogunk, hogy a megvalósítás zökkenőmentes és eredményes legyen.

− Elegendő információt kaptak a szövetségtől?

− Az új koncepció kidolgozását koordináló Jordanov Zoltánnal nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Szinte heti rendszerességgel tájékoztat bennünket, az információk átadásával tehát nincsenek problémák. Sok múlik a pozitív felfogáson, az együttműködési készségen, de a Postásban ez szerencsére adott.

− Ahogy az utánpótláskorú versenyzőik jó eredményei is.

− Mindig a tőlünk telhető legjobb teljesítményre törekszünk, ez igaz. Úgy tűnik, sikerül megnyernünk a serdülőbajnokságot, a versenyzőink tavaszi jó formáját át tudjuk menteni az őszi idényre is.

Örömteli hír még a Postásban, hogy a szövetség jóvoltából kisbusszal lett gazdagabb, amely nagy segítség az egyesületnek. A járműbérlés eddig komoly többletköltségeket jelentett, gyakran csak szülői vagy támogatói segítségnek köszönhetően tudták megoldani fiatal versenyzőik utaztatását. A szakosztály és a szövetség közötti jó kapcsolatot tovább erősíti a nem mindennapi ajándék.

További korosztályos hírekTORNÁBANa sportági aloldalunkon.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek