Torna: Szmirnov Anna itthon és a korosztályos Eb-n is bizonyítana

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.08. 08:51
Címkék
Az MTK Budapest 14 éves tornászlánya, Szmirnov Anna a decemberre halasztott ifjúsági Európa-bajnokságon már főszerepet vállalna.

A koronavírus-járvány miatt a női tornászok felnőtt és a korosztályos Európa-bajnokságát is egészen szokatlan időpontra, december 17. és 20. közé tették. Az új helyszín – az eredeti párizsi helyett – az azeri főváros, Baku lett.Draskóczy Imrenői szövetségi kapitány az elmúlt időszak nehézségeiről úgy fogalmazott a napokban honlapunknak:Draskóczy Imrenői szövetségi kapitány az elmúlt időszak nehézségeiről úgy fogalmazott a napokban honlapunknak:

Szmirnov Anna főszerepet vállalna az ifi Eb-n Forrás: mtk.hu
Szmirnov Anna főszerepet vállalna az ifi Eb-n Forrás: mtk.hu

Szmirnov Anna főszerepet vállalna az ifi Eb-n  •  Forrás: mtk.hu

„A versenyzők különböző formában élték meg és vészelték át a pandémiát. Abba a helyzetbe kerültünk, hogy egyik fő bázisunk, a dunaújvárosi, nagyon késve, csak egy hónapos csúszással tudott visszakerülni a tornatermébe. Ezzel együtt az online oktatások folytak, és a versenyzők igyekeztek megtartani lelkesedésüket, bár tisztában vagyunk vele, ez a helyzet mégsem ugyanaz, mint eddig. Talán az MTK-s Szmirnov Anna esetében volt a legkevésbé problémás az átállás. A másik nagy bázisunk, az UTE is némi késéssel tudta megkezdeni a munkát. Nagyon remélem, hogy decemberre fel tudunk készülni. Karácsony előtt egy-két nappal, én még soha nem voltam versenyen.”

A szakember elmondta, két biztos taggal számol a magyar csapatban.Szmirnov Annamellett az UTE versenyzőjét,Szilágyi Nikolettetemlegeti várható kerettagként. Persze, mellettük is akadnak ígéretes versenyzők. Ilyen például a dunaújvárosi Mayer Gréta vagy Nerhof Anett az UTE-ból, ám a korosztályos válogatott legrutinosabb pillére most egyértelműen Szilágyi Nikolett, akinek a tavaly junior-világbajnokságon szerzett tapasztalata mindenképpen előnyt jelent a többiekkel szemben. Az akkor tartalékként szereplő Szmirnov Anna az mtk.hu-nak nyilatkozott az Eb-vel, és az október végi országos bajnoksággal kapcsolatos várakozásairól.

„Az országos bajnokságon ismét szeretnék dobogóra állni. Ennek tudatában készülök, de ugyanúgy jól akarok teljesíteni az ifi Eb-n is. Mindent meg fogok tenni, hogy emlékezetes maradjon a szereplésünk. Úgy érzem, felemás korláton nagyon jó gyakorlatom van. Év végéig szeretném tökéletesíteni. Amiben talán a legnagyobbat kell fejlődjek addig, az az ugrás, de van még kis időm javítani. Nagyon várom az Eb-t, mert tavaly a győri junior-világbajnokságon csak tartalékként voltam jelen. Persze, ebben a formában is nagyszerű érzés volt a csapat tagja lenni, és talán így is kellett lennie, hogy megnőjön bennem a bizonyítási vágy.”

Anna a tavalyi országos bajnokságon egyik kedvenc szerén, felemás korláton ért el második helyezést. Az idei verseny előtt mindenképpen biztató tény számára, hogy akkor csupán a már felnőttmezőnyben versenyző Szujó Hanna tudta megelőzni.

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik