Tollaslabda: vannak olyan klubok, amelyekben még nem tudnak edzeni

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 18:37
Címkék
A Magyar Tollaslabda Szövetség elnökével, Csorba Józseffel beszélgettünk arról, hogy több klub került nehéz helyzetbe a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőt követően, emellett szóba került a korosztályos válogatottak nyári felkészülési programja is.

Több hazai tollaslabdacsapat kezdhette újra a munkát a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőt követően, akadnak azonban olyanok is, amelyek kezei továbbra is meg vannak kötve:

„Számos olyan egyesület van, amely normál esetben iskolában készül, s mivel ezekben a létesítményekbe – a fertőzés veszélye miatt – egyáltalán nem vagy csak ritkán lehet bemenni, az érintett szakosztályok továbbra sem zökkenhetnek vissza a régi kerékvágásba. A tőlünk telhető legtöbbet tettük meg az ügy megoldásának érdekében: egymást váltva hívjuk meg Pécsre, a Multi Alarm SE bázisára az alakulatokat” – meséli a szövetség elnöke, Csorba József.

A ceglédi Living Sport tollaslabdacsarnokban készülhet az U13-as és U15-ös válogatott augusztusban
A ceglédi Living Sport tollaslabdacsarnokban készülhet az U13-as és U15-ös válogatott augusztusban

A ceglédi Living Sport tollaslabdacsarnokban készülhet az U13-as és U15-ös válogatott augusztusban

Arra is kitért, hogy a sportág másik nagy központja, a 2017-ben átadott Ceglédi Living Sport csarnok is nagy segítséget nyújt a nyáron.

„Fantasztikus, mondhatni, európai szintű körülményeket teremtett a tulajdonos, Nagy László. Az ő nagyvonalú hozzájárulásával ott tarthatjuk az U13-as és U15-ös válogatottak nyári felkészülését augusztus közepén. Napi két edzés lesz, emellett uszodában, faházakban és a közösségi térben kapcsolhatnak ki a gyerekek.”

A kicsik tehát Cegléden készülhetnek. Az ő programjukkal párhuzamosan kezdi meg a munkát Pécsett az U17-es és az U19-es nemzeti együttes.

„Nyilván az ő esetükben is lesz pihenőidő, de jóval komolyabb mennyiségű és minőségű munka vár rájuk: több erőnléti és technikai feladattal fűszerezve. Egész augusztusban folyhat a munka, ráadásul a felnőttek is bekapcsolódnak hozzájuk, ily módon még többet fejlődhetnek.”

Ami pedig a nemzetközi versenyeket illeti: nem túl biztató az elnök meglátása.

„Nemrégiben kaptunk levelet a nemzetközi szövetségtől, amelyben az áll, hogy a szeptemberi és októberi megméretéseket egyaránt töröltek; mindahány a felnőtteknek szólt, olyanok, amelyeken rengeteg pontot lehetett volna gyűjteni. Felteszem, ha a felnőttviadalokat nem merik bevállalni, akkor ez az utánpótlás-eseményekkel sem lesz másként. A lengyelek visszaléptek az ifjúsági Európa-bajnokság rendezésétől; ha a hét végéig nem lesz új jelentkező, akkor az idén biztosan elmarad az erőpróba.”

További korosztályos híreinkTOLLASLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik