Tollaslabda: negyedik a csapat az U13-as Nation to Nation-tornán

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.12. 19:33
Címkék
Véget ért az U13-as Nation to Nation csapatbajnokság a pécsi Multi Alarm SE csarnokában. A győztes a román válogatott lett, a magyar alakulat a negyedik, míg a hazaiakkal teletűzdelt vegyes csapat a hatodik helyen zárt a háromnapos tornát.

Négy győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen zárta a nyolccsapatos U13-as Nation to Nation tollaslabdatornát a válogatott. A pécsi Multi Alarm SE otthonában rendezett viadal nem indult zökkenőmentesen, ugyanis az egyik alakulat huszonnégy órával a rajt előtt lemondta a részvételt:

A románok nyerték au U13-as Nation to Nation csapatbajnokságot
A románok nyerték au U13-as Nation to Nation csapatbajnokságot

A románok nyerték au U13-as Nation to Nation csapatbajnokságot

„A bolgároknál járvány tombol. Néhány fiatal beteg lett, a szülők pedig nem engedték el a többieket. Javasoltuk, hogy jöjjenek, keresünk még játékosokat az alakulatukba, mivel hét együttessel nagyon rossz lenne megrendezni ezt az erőpróbát. Tudniillik, ebben az esetben minden fordulóbanlenne üresjárat, ráadásul a zárónapra nem maradt volna az az ország, amelyiknek már nincs meccse. Nem tudtuk rábírni őket sehogy, más megoldást kellett találnunk. A szlovákoktól egy kislányt kaptunk, a közeli egyesületekből pedig invitáltunk versenyzőket – így alakítva vegyes csapatot. Nagyon ügyesek voltak! Két mérkőzést is nyertek, így a hatodik helyen zártak. Azt hiszem, a legtöbbet hozták ki a helyzetből” – vélekedik a szövetség elnöke, Csorba József.

Ami a magyar válogatottat illeti: a dánokat (5:4), a szerbeket (9:0), a vegyes együttest (8:1) és a szlovéneket (8:1) felülmúlta, míg a csehektől (4:5), a szlovákoktól (4:5), valamint a románoktól (2:7) kikapott.

„Abszolút megérdemelten lettek elsők a románok. Az ő csapatuk volt a legegységesebb. Mindazonáltal az első öt ország között apróságok döntöttek csupán, hasonló erőt képviseltünk. Meglepő volt, hogy a dánok ezúttal nem voltak olyan ütőképesek, ahogyan azt korábban már megszoktuk tőlük. Pontosabban fogalmazva: a dán fiúk kiemelkedők voltak, míg a lányok gyengébbek. Érdekesség, hogy két olyan fiatal volt, aki veretlenül jutott a zárónapig: a dán Aske Romer Roslyng és a szlovák Andrej Suchy. Ők vasárnap néztek farkasszemet egymással, és a több mint egy órás küzdelemből a szlovák srác került ki győztesen.”

Az elnök arról is beszélt, hogy – a kezdeti nehézségektől eltekintve – jól sikerült a viadal:

„A Nation to Nationnek több célja is van. Egyrészt az, hogy a gyerekek megismerjék, milyen légkör uralkodik a nemzetközi erőpróbákon, megtanulnak ahhoz alkalmazkodni, hozzászoknak. Megismerik, milyen érzés a hazájukért küzdeni. Taktikailag is rengeteget fejlődnek, hiszen több tollaslabda-kultúrából érkezett sporttársukkal találkozhatnak. Azt hiszem, ez mind rendkívül fontos szempont. Semmi kétségem sincs afelől, hogy mindenki elégedetten távozott ezúttal is.”

U13-AS NATION TO NATION CSAPATBAJNOKSÁG, PÉCS
A végeredmény:
1. Románia, 2. Csehország, 3. Szlovákia, 4. Magyarország, 5. Dánia, 6. vegyes csapat, 7. Szlovénia, 8. Szerbia
A magyar válogatott tagjai: Palkovics Péter, Ágai Zénó, Mészáros László, Dorozsmai Hédi, Karalyos Etelka, Pinke Anna, Pető Balázs, Pápai Luca
A vegyes csapat tagjai: Fánczi Áron, Erdős Zsombor, Kovács Domonkos, Mészáros Míra, Antonia Sarah Sucha, Gyenge Laura

További korosztályos híreinkTOLLASLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik