Testépítés és fitnesz: az aranyéremben is bízunk a korosztályos vb-ken

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.22. 14:29
Címkék
A hazai szövetség a juniorok romániai testépítő és fitnesz-, valamint a gyerekek szerbiai fitnesz-világbajnokságán is kiváló magyar szereplést vár péntektől.

Népes magyar csapatok vesznek részt a pénteken rajtoló testépítő és fitnesz-világbajnokságokon. A juniorok Kolozsváron, a gyerekek a szerbiai Cacak városában állnak színpadra – az utóbbi korosztály számára még csak fitneszvébét rendeznek.

Ágoston Dorottya a magyar küldöttség egyik legnagyobb erőssége Kolozsváron Forrás: IFBB Hungary
Ágoston Dorottya a magyar küldöttség egyik legnagyobb erőssége Kolozsváron Forrás: IFBB Hungary

Ágoston Dorottya a magyar küldöttség egyik legnagyobb erőssége Kolozsváron  •  Fotó: Várszegi Gábor

A juniorok tizenkilenc-, a gyerekek húszfős gárdával érkeznek a helyszínekre. Hogy kik mehetnek, azt nagyban befolyásolta a múlt hétvégi, fővárosban rendezett országos bajnokság végeredménye. A hazai szövetség főtitkára, Vargha Viola sikeres szereplést vár a fiataloktól.

„Szerencsére az utánpótlás-nevelő programunk jó úton jár, az elvégzett munka gyümölcse fokozatosan beérik. Reményeink szerint mindkét világbajnokságon sok döntős és dobogós helyet szerzünk, tovább abban bízunk, legalább egy-egy aranyérem is hozzánk kerül. A legjobb versenyzőinkkel képviseltetjük magunkat, bár a gyerekek között tavaly világbajnoki címet szerző Mercs Gréta sérülés miatt nem lesz jelen. A juniorok mezőnyébe több gyerekfitnesz-versenyzőnk is felkerült, nekik ez lesz az első komolyabb szereplésük az új korcsoportjukban, kíváncsian várjuk, hogyan sikerült számukra a váltás. A vébékre mindenki a saját nemzeti versenyén kvalifikálhatott, mi egyes fiataloknál a korábbi eredményeket is figyelembe vettük.”

Nyircsák József bízik az újabb remek szereplésben Forrás: IFBB Hungary
Nyircsák József bízik az újabb remek szereplésben Forrás: IFBB Hungary

Nyircsák József bízik az újabb remek szereplésben  •  Fotó: Várszegi Gábor

A főtitkár hozzátette, a vírushelyzetben való versenyzés számos kihívás elé állította a szövetséget, amely szerette volna, hogy idén is minél több utánpótláskorú mérethesse meg magát a nemzetközi porondon.

„Évek óta veszek részt a versenyek szervezésében, de ilyen bonyolult és nehéz helyzetben még nem voltam. Ráadásul most két helyszínen egyszerre leszünk jelen. Abból a szempontból igen szerencsések vagyunk, hogy a szomszédos országokba utazunk, így nem kell repülnünk. Ezért is vehetünk részt ilyen magas létszámokkal az eseményeken.”

A magyar küldöttségek számos remek versenyzőt tudnak soraikban. A juniorok között például ott lesz a korosztály abszolút fitneszvilágbajnoka és a felnőtt vb-ezüsttel büszkélkedő Ágoston Dorottya, valamint a testépítők games classic kategóriájában junior-vb-második Nyircsák József is. Ők a múlt hétvégén egyben felnőtt magyar bajnoki címet is szereztek.

Junior testépítő és fitnesz-világbajnokság, Kolozsvár (Románia)
A magyar indulók

Lányok. Fitness 16-20yrs -163: Balogh Eszter, Bogdán Szofia Szultána, Zemen Fruzsina Petra, Ilosvay Beatrix Nikolett. Fitness 16-20yrs +163: Vágó Virág Dalma, Baranovszky Henrietta, Széchenyi Ágnes Virág, Ilosvay Viktória Brigitta. Fitness 21-23yrs +163: Ágoston Dorottya. Artistic Fitness: Hankóczi Bettina Éva, Tóth Angelika Csenge, Kovács Dorina Csenge. Bikini 21-23 yrs -166 cm: Varga Ildikó. Bikini 21-23 yrs +166 cm: Frank-Helstáb Lilla Dóra. Wellness 21-23 yrs: Gajdácsi Ágnes Gréta. Fiúk. Games Classic BB 21-23 yrs: Nyircsák József, Simon Norbert. Classic BB 21-23 yrs: Nyircsák József. Men's Physique 16-20 yrs: Kardos Gergely Kálmán. Men's Physique 21-23 yrs +178: Böröcz Péter.
Gyerek fitnesz-világbajnokság, Cacak (Szerbia)
A magyar indulók
Lányok. 2011: Toók Abigél, Hati Szófia, Kézdi Titanilla. 2010: Kovács Rita. 2009: Csépány Nikolett, Lukács Regina. 2008: Bárdi Rebeka, Tóth Patrícia, Kiss Nikoletta. 2007: Vaczkó Szelina, Lengyel Fruzsina, Veress Laura, Lukács Kitti. 2006: Göbölös-Szabó Dorka, Kun Kiara, Gulyás Eszter. 2005: Hajdú Eszter, Tallósy Vivien, Giczi Boglárka. Fiúk. 2009: Hegyesi Erik

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik