HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.15 12:08 Frissítve: 2018.02.15 12:26

Tenisz: már az U16-os fiú Eb-döntő helyszínén van a magyar csapat

A franciaországi Ronchin-be utazott a magyar U16-os fiú teniszválogatott, ahol a fedett pályás csapat Európa-bajnokság döntőjében vesz részt péntektől vasárnapig. A finálés helyét csoportelsőként biztosított együttes már túl van az első edzésen, megtapasztalta a helyi körülményeket. Gulyás István U16-os szövetségi edző szerint a pálya irreálisan gyors, de ez akár kedvezhet is. Az esélyek kiegyensúlyozottak, bármi megtörténhet.

HIRDETÉS

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Csoportelsőként jutott a teniszezők U16-os fedett pályás csapat Európa-bajnokságának hétvégi franciaországi döntőjébe a magyar fiúválogatott. A Fajta Péter, Velcz Zsombor, Buzonics Dominik alkotta trió bizakodva várhatja pénteki első mérkőzését, hiszen a selejtezők során második helyen végzett franciák, hollandok vagy bolgárok közül sorsolják ki az ellenfelét. S bár már a hibátlan továbbjutás is kisebbfajta meglepetésnek számított, ha a lendület kitart, akár újabb bravúrra is képes lehet a Gulyás István U16-os szövetségi edző által irányított csapat.

Az U16-os fiúcsapat: Buzonics Dominik, Fajta Péter, Velcz Zsombor és Gulyás István szövetségi edző

Az U16-os fiúcsapat (balról jobbra): Buzonics Dominik, Fajta Péter, Velcz Zsombor és Gulyás István szövetségi edző

Pedig a Budapesten két héttel ezelőtt megrendezett selejtezők előtt, a gárda minimális célja csupán az volt, hogy továbbjusson az első körből. A következő izgalmas mérkőzésen azonban jött a második győzelem és az újabb, kiélezett találkozó után végül a dobogó tetején találták magukat a magyar fiúk. Gulyás István szerint a csapatmunkának és játékosai lelkesedésének köszönhetik a finálés részvételt.

Az együttes szerda délben érkezett meg Franciaországba, ahol délután már meg is tartotta az első edzését. Gulyás István adott helyzetjelentést a honlapunknak:
− Régi csarnokban rendezik a mérkőzéseket, ahol az évek alatt úgy megkopott a borítás, hogy már-már irreálisan gyors lett a pálya. Mindenképpen alkalmazkodnunk kell a szokatlan körülményekhez, itt most a szokásostól eltérő teniszt kell játszanunk. Bár meglehet, Zsombornak még előnyös is lehet, hiszen balkezes, Peti pedig elég ügyes játékos ahhoz, hogy megoldja a helyzetet. A sikeres selejtező után azt mondtam, hogy akár újabb meglepetést is okozhatunk, azt azonban tudni kell, hogy itt már nagyon erős ellenfelekkel állunk szemben. Előny, hogy csoportgyőztesként érkeztünk, a fiúk a tornákról ismernek egy-két játékost, éppen ezért nagyon bizakodóak, reális esélyünk lehet az elsőkörös továbbjutásra. A csapat jó formában van, felkészültünk az előttünk álló három mérkőzésre, a fiúk minden tőlük telhetőt megtesznek. Ennek ellenére én óvatos vagyok, a sorsoláson is sok múlik. Bármi megtörténhet.

Tavaly az U16-os korosztályból a lányoknak sikerült eljutniuk a franciaországi döntőbe, ahol a hetedik helyen végeztek. A fiúk Hódmezővásárhelyen játszották a selejtezőket, de nem tudták a fináléba kvalifikálni magukat. Idén ez éppen fordítva történt, jóllehet előbbiek voltak ismét az esélyesebbek. Drahota-Szabó Dorka váratlan sérülése azonban meghiúsította a leányok reményeit.

A ranglistahelyezések ugyan nem minden esetben határozzák meg pontosan egy-egy ország játékerejét, azért nagyvonalú következtetéseket mindenképpen le lehet vonni belőlük. Eszerint a nyolc finálés csapatból a magyar a harmadik legértékesebb az olasz és a francia mögött. A pályán ez mégsem jelent biztos győzelmet, hiszen az összeadott ranglistapontszámok alapján kalkulált erősség szerint a hetedik helyen álló spanyolok csoportelsőként jutottak el a hétvégi döntőbe, a második legerősebbnek számító házigazda franciákat verve. Az erőviszonyokkal kapcsolatban azonban mindenképpen levonható belőle az a következtetés, hogy, a magyar válogatott reálisan a mezőny közepén foglalhat  helyet.

Winter Cup, fedett pályás U16-es csapat Európa-bajnokság, döntő
Fiúk, Ronchin (Franciaország): Bulgária, Franciaország, Hollandia, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Szlovákia
A magyar válogatott tagjai: Fajta Péter, Velcz Zsombor, Buzonics Dominik

Egyéb korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS