Tenisz: négyből négy magyar vereség a junior Garroson

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 18:44
Címkék
Négy magyar érdekeltségű teniszmérkőzést játszottak kedden a junior Roland Garroson, egyiken sem sikerült kiharcolni a továbbjutást.

A párizsi salakpályás Grand Slam-teniszbajnokság, a Roland Garros juniormezőnyében kedden négy mérkőzésen volt érdekelt magyar játékos. Délelőtt a 18 éves Fajta Péter a 8. helyen kiemelt svájci Leandro Riedivel találkozott a harminckettő között. A meccs nem indult a legjobban a magyar fiatal számára, rögtön elveszítette az első két adogatását, így ellenfele 5:0-ra is vezetett, majd a játszmát 6:1-re nyerte. A második szett forgatókönyve hasonlóan alakult, csak itt Fajta kezdett, ám Riedi ugyanúgy kétszer brékelte. A magyar játékosnak ugyanez 4:1-es hátrányban sikerült, ám a végjátékot nem tette izgalmassá, Riedi a második meccslabdáját megcsinálta, és 6:4-gyel a behúzta a játszmát, egyben a mérkőzést is.Fajta Péter a 8. helyen kiemelt svájci Leandro Riedivel találkozott a harminckettő között. A meccs nem indult a legjobban a magyar fiatal számára, rögtön elveszítette az első két adogatását, így ellenfele 5:0-ra is vezetett, majd a játszmát 6:1-re nyerte. A második szett forgatókönyve hasonlóan alakult, csak itt Fajta kezdett, ám Riedi ugyanúgy kétszer brékelte. A magyar játékosnak ugyanez 4:1-es hátrányban sikerült, ám a végjátékot nem tette izgalmassá, Riedi a második meccslabdáját megcsinálta, és 6:4-gyel a behúzta a játszmát, egyben a mérkőzést is.

Már csak Tóth Amarissa van versenyben Párizsban Forrás: MTK Budapest
Már csak Tóth Amarissa van versenyben Párizsban Forrás: MTK Budapest

Már csak Tóth Amarissa van versenyben Párizsban  •  Forrás: MTK Budapest

A folytatásban a leány párosok versenyében a 16 esztendős Szabanin Natália és az olasz Beatrice Ricci a Bonderenko, Shnaider orosz duóval találkozott az első körben. Hamar kiderült, a Roland Garros keddi napja nem a magabiztos kezdésekről szól, ami a magyarokat illetti. Szabaninék is gyorsan két játék hátrányba kerültek, és bár innen még sikerült visszajönniük, 5:4-es orosz vezetésnél újra elveszítették az adogatásukat. A második játszma is 3:0-s orosz előnnyel indult, és Szabaninék hiába hozták a negyedik játékot nullára, többet nem tudtak nyerni, ellenfelük továbbjutása így nem forgott veszélyben.

Ugyanitt a 17 éves Tóth Amarissa és a szlovén Pia Lovrics párosa az andorrai, spanyol, Kasintseva, Del Olmo kettőssel játszott. Kell-e mondani, hogy az ellenfelük rögtön brékelni tudott? Tóthék nagyot küzdve egyenlítettek, de 4:4 után Del Olmóék újra elvették az adogatást, a sajátjukat pedig hozták. A második szettben Tóthék 3:1-re elmentek, aztán zsinórban öt játékot elveszítettek, így a mérkőzést is.

Délután Fajta Péter párosban is pályára lépett az orosz Egor Agafonyov oldalán. Kihívójukat az indiai Javia és a kínai Li személyében találták meg. Az első játszmában jól kezdett a magyar fiú és partnere, 3:1-re vezetett is, és bár nem sokkal később leadta előnyét, a fontos pillanatban koncentrált maradt, és 6:4-re hozta a szettet. A második felvonásban magabiztosan adogattak a felek, Fajtáékat azonban egyszer megbrékelték, ez pedig elég volt ahhoz, hogy jöjjön a döntő rövidítés. A változatos és nagy izgalmakat hozó játékrészben, mindkét páros elhihette már, hogy megnyeri a meccset. Fajtáék 7:5-ös hátrányból jöttek vissza és szereztek vezetés, a mérkőzés utolsó három pontja azonban ellenfelüké lett.

A junior Roland Garros magyarjai közül már csak Tóth Amarissa érdekelt. A nyolc közé jutásért az orosz Polina Kudermetyovával játszik szerdán délelőtt.

JUNIOR ROLAND GARROS, PÁRIZS
FIÚ EGYÉNI, 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Fajta Péter–Leandro Riedi (svájci, 8.) 1:6, 4:6
LEÁNY PÁROS, 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Szabanin, Ricci (olasz)–Bonderenko, Shnaider (oroszok) 4:6, 1:6
Tóth, Lovrics (szlovén)–Kasintseva (andorrai), Del Olmo (spanyol) 4:6, 3:6
FIÚ PÁROS, 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Fajta, Agafonyov (orosz)–Javia (indiai), Li (kínai) 6:4, 3:6, 8:10

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik