Tenisz: Nagy Adrienn párosban elődöntős a junior US Openen

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.05. 20:17
Címkék
A US Open juniorversenyén fiú egyesben Makk Péter a nyolcaddöntőben három szettben vereséget szenvedett a cseh Jonas Forejtektől, viszont a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi magyar, japán páros bejutott a legjobb négy közé.

A 18 éves Makk Péter az ATP-ranglistán 565., a tornán pedig negyedik kiemelt, cseh Jonas Forejtekkel találkozott a US Open junior versenyének nyolcaddöntőjében. Az első szettet korai brék után mindössze 23 perc alatt nyerte meg az esélyesebb cseh versenyző.Jonas Forejtekkel találkozott a US Open junior versenyének nyolcaddöntőjében. Az első szettet korai brék után mindössze 23 perc alatt nyerte meg az esélyesebb cseh versenyző.

Makk Péter három szettes meccsen búcsúzott Fotó: facebook.com/huntennis, archív
Makk Péter három szettes meccsen búcsúzott Fotó: facebook.com/huntennis, archív

Makk Péter háromszettes meccsen búcsúzott  •  Fotó: facebook.com/huntennis, archív

A tornán a 16. helyen rangsorolt Makk azonban a folytatásban meg tudott újulni. A második szettben előbb hozta a saját adogatását, majd elvette ellenfeléét, és bár 3:1-nél ő is elveszítette az adogatójátékát, rögtön visszabrékelt és végül 6:3-ra meg is nyerte a játszmát, jöhetett a döntő szett. Abban viszont Makk rögtön az első adogatójátékát elbukta, onnan pedig már Forejtek akarata érvényesült, aki 6:2-vel behúzta a döntő szettet, és ezzel ő jutott be a nyolc közé.

Ellenben az idén már junior Australian Opent nyert, 3. helyen kiemelt Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi magyar, japán páros a lányok párosversenyében folytatta remeklését. Ezúttal a Hennemann, Vecic svéd, német kettős ellen győzött két szettben. Az első játszmában még az is belefért Nagyéknak, hogy 2:0-nál elveszítsék az adogatásukat. Ezt követően azonban már egyszer sem hibáztak a meccsen. A magyar, japán duó így az elődöntőben folytathatja szereplését.

JUNIOR US OPEN, NEW YORK
FIÚ EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Jonas Forejtek (cseh)–Makk Péter 6:1, 3:6, 6:2
LEÁNY PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi (magyar, japán)–Hennemann, Vecic (német, svéd) 6:2, 6:3

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik