Tenisz: Nagy Adrienn győzelemmel kezdte az U18-as Eb-t

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.23. 21:52
Címkék
Magabiztosan hozta első mérkőzését Klosters-ben, a teniszezők U18-as egyéni Európa-bajnokságán Nagy Adrienn. A csapatot elkísérő edző, Palágyi Miklós szerint egyszerűen leütötte ellenfelét a pályáról. A Csehországban pályára lépő U14-esek mezőnyében Bartha Panna és Kántor Anna egyaránt nyerni tudott, Deli Merse és Pesti Balázs ezzel szemben már búcsúzott is a kontinensviadaltól. Utóbbiak már csak a párosok között javíthatnak.

Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huKlosters-ben, az U18-asok mezőnyében magyar szempontból tökéletesen indult az egyéni Európa-bajnokság. S bár egyedül Nagy Adrienn lépett pályára a nyitónapon, az MTK 17 éves versenyzője a lehető legegyszerűbben, sima győzelemmel kezdte a sorozatot. A delegációt elkísérő edző, Palágyi Miklós szerint a fiatal játékos nagyon jól játszott, sokkal erősebb volt ellenfelénél, akit egyszerűen leütött a pályáról. Az egyhetes sorozat szempontjából azonban még ennél is biztatóbb volt, hogy Adrienn végig nagyon stabilan és kiegyensúlyozottan játszott.Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huKlosters-ben, az U18-asok mezőnyében magyar szempontból tökéletesen indult az egyéni Európa-bajnokság. S bár egyedül Nagy Adrienn lépett pályára a nyitónapon, az MTK 17 éves versenyzője a lehető legegyszerűbben, sima győzelemmel kezdte a sorozatot. A delegációt elkísérő edző, Palágyi Miklós szerint a fiatal játékos nagyon jól játszott, sokkal erősebb volt ellenfelénél, akit egyszerűen leütött a pályáról. Az egyhetes sorozat szempontjából azonban még ennél is biztatóbb volt, hogy Adrienn végig nagyon stabilan és kiegyensúlyozottan játszott.

Nagy Adrienn magabiztosan hozta első mérkőzését az U18-as Európa-bajnokságon Fotó: Zádor Péter
Nagy Adrienn magabiztosan hozta első mérkőzését az U18-as Európa-bajnokságon Fotó: Zádor Péter

Nagy Adrienn magabiztosan hozta első mérkőzését az U18-as Európa-bajnokságon  •  Fotó: Zádor Péter

− Igen jó sorsolásom volt az első körre, ahhoz képest, hogy ez egy Európa-bajnokság – mondta a mérkőzés után Nagy Adrienn. – Kezdő meccsnek tökéletes volt, viszonylag jól is játszottam, s remélem a következő találkozón tovább javul majd a formám. Ellenfelemet nem igazán ismerem, annyit tudok csak róla, hogy balkezes, de majd a pályán meglátjuk. Kedden csak párost játszom Gécsek Fannival, úgyhogy délelőtt mindenképpen megpróbálok rendesen edzeni a szerdai folytatás előtt, s persze a többieknek drukkolni, hogy ők is sikeresen vegyék az első akadályt.

Nagy Adrienn szerdán a görög Antonakisz ellen játszik.

Az U14-esek kontinensviadalára Csehországba szintén négy magyar játékos utazott, s a fiúk már az első nap délelőttjén búcsúzni kényszerültek. Pesti Balázs holland ellenfelétől kapott ki két játékot nyerve, míg Deli Merse éppen kétszer ennyit, négyet nyert a moldáv Cazac ellen. Ebben a korosztályban kedvező sorsolás esetén lehetett volna elképzelni, hogy túljutnak egy-két fordulón, ám úgy tűnik, a szerencse sem segített a magyar teniszezőknek. A fiúknak tehát nem marad hátra más, mint a párosok küzdelme.

A leányok meccse késő délutánra maradt, és kettős magyar sikert hozott. A BTC-s Kántor Anna izraeli, a pécsi Bartha Panna pedig máltai ellenfelét verte két szettben. A folytatásban számukra tehát mind egyéniben, mind párosban minden lehetséges.

EGYÉNI EURÓPA BAJNOKSÁG.
U14. MOST (CSEHORSZÁG)
Fiúk. 1.forduló (128-as tábla) Daniel Verbele (holland)−Pesti Balázs 6:2, 6:0. 2.forduló (64-es tábla) Maxim Cazac (moldáv)−Deli Merse 6:1, 6:3.
Leányok. 1.forduló (128-as tábla) Kántor Anna−Maya Betzael (izraeli) 6:2, 6:3, Bartha Panna−Maja Glumac (máltai) 6:4, 6:0.
U18.KOLOSTERS (SVÁJC)
Leányok. 2.forduló (64-es tábla) Nagy Adrienn−Rozalina Juszeva (bolgár) 6:1, 6:2.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik