Tenisz: Fajta és Tóth továbbjutott, Szabanin kiesett a junior Garroson

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.04. 18:59
Címkék
Fajta Péter és Tóth Amarissa is magabiztosan vette az első akadály a párizsi tornán, Szabanin Natália a második kiemelt ellen szenvedett vereséget a Garroson.

Mindhárom magyar versenyző már az első napon pályára lépett az év második és egyben utolsó junior Grand Slam-tornáján, a Roland Garroson.

Tóth Amarissa simán vette az első akadályt Párizsban Forrás: MTK Budapest
Tóth Amarissa simán vette az első akadályt Párizsban Forrás: MTK Budapest

Tóth Amarissa simán vette az első akadályt Párizsban  •  Forrás: MTK Budapest

Tóth Amarissa a német Angelina Wirges ellen kezdett, és mindössze 53 perc alatt lerendezte a találkozót, mindössze egyetlen játékot engedélyezett a riválisnak (6:0, 6:1). Hasonlóan simán, három game elvesztésével ment tovább Fajta Péter is a svéd Mans Dahlberggel szemben.

Így már csak egy siker hiányzott a tökéletes starthoz, méghozzá Szabanin Natáliától, igaz, a második kiemelt, fülöp-szigeteki Alexandra Eala várt rá. Mégis jól kezdett a magyar lány, az első játszmában 4:0-ra is vezetett, utána viszont sorozatban hatot Eala nyert, s ezzel el is vitte az első játszmát.

Ekkor esőszünet szakította meg a találkozót, ám ez sem igazán segített Szabaninnak, aki végül 6:4, 6:1-gyel búcsúzott az egyes versenytől.

Fajta a svájci Riedivel, Tóth pedig a francia Belgraverrel találkozik a második fordulóban. Párosban még mindhárom magyar versenyző érdekelt.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik