Tenisz: háromból ketten jutottak tovább az U16-os Eb első napján

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 21:51
Címkék
Velcz Zsombor és Szabanin Natália egyaránt sikeresen vette az első fordulót Moszkvában, a teniszezők U16-os egyéni Európa-bajnokságán. Drahota-Szabó Dorka kiélezett harcban, de azonnal búcsúzni kényszerült. Fajta Péter szerdán kezdi meg a küzdelmeket, miként a Velcz, Fajta és a Drahota-Szabó, Szabanin páros is.

Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huKétharmados sikerrel kezdte a magyar válogatott Moszkvában a teniszezők U16-os egyéni Európa-bajnokságát. A fiúk között csak Velcz Zsombor lépett pályára, hiszen Fajta Péter a kiemelésnek köszönhetően, erőnyerőként várakozott szerdai ellenfelére, aki az orosz Aleksander Mijakov lesz. A lányok mezőnyében felemásra sikerült a mérleg, Szabanin Natália nyert, Drahota-Szabó Dorka viszont kikapott.Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huKétharmados sikerrel kezdte a magyar válogatott Moszkvában a teniszezők U16-os egyéni Európa-bajnokságát. A fiúk között csak Velcz Zsombor lépett pályára, hiszen Fajta Péter a kiemelésnek köszönhetően, erőnyerőként várakozott szerdai ellenfelére, aki az orosz Aleksander Mijakov lesz. A lányok mezőnyében felemásra sikerült a mérleg, Szabanin Natália nyert, Drahota-Szabó Dorka viszont kikapott.

Szabanin Natália egyetlen játékot vesztett csupán első mérkőzésén az U16-os Eb-n
Szabanin Natália egyetlen játékot vesztett csupán első mérkőzésén az U16-os Eb-n

Szabanin Natália egyetlen játékot vesztett csupán első mérkőzésén az U16-os Eb-n

A legkönnyebben, a magyar delegáció legfiatalabb tagja, Szabanin Natália jutott tovább. Az MTK 14 esztendős játékosa egyetlen játékot veszített csupán az azerbajdzsáni, Gavrish ellenében.

− Nagyon jó volt a sorsolásom, nem féltem, nem is izgultam – mondta a találkozó után, Szabanin Natália. – A körülmények ugyan elég nehezek, nagyon csúszik a salak és a szél is fúj, de én tettem a dolgomat, ahogy szoktam. Próbálkoztam mindennel amit tudok, és minden bejött. Nem mondhatom, hogy kiugróan jól játszottam, közepes volt a teljesítményem. De egy első meccsnek ez teljesen elfogadható volt. Úgy érzem, nagyon jó kondícióban vagyok, ami szerencsére az önbizalmamat is növeli. Nagyon remélem, hogy a formám szép lassan javul, ahogy haladunk előre a kontinensvidalon, s ki tudom hozni magamból a legjobbat.

Velcz Zsombor már nehezebb ellenfelet fogott ki, három szettes mérkőzésre kényszerült luxemburgi ellenfelével szemben. A Match-Point Tennis Club 15 éves játékosa egyetlen játékot nyert az első szettben, de azután fordított, és hasonló arányban nyerte a másodikat, a harmadikban is csak kettőt vesztett. A fiatal játékos a találkozó után szintén a nagy szélre panaszkodott, ráadásul balkezes ellenfele kifejezetten kellemetlen játékot játszott. Következő ellenfelét még nem ismeri, egy francia-holland összecsapásból győztesen kikerülő játékos lesz az.

A legnehezebb találkozón azonban a szegedi Sportmánia 15 éves teniszező hölgye van túl, akinek nem is sikerült az első körből tovább lépnie. Drahota-Szabó Dorka 6:4, 6:4-re kapott ki lett ellenfelétől. A találkozó maga azonban szorosabb volt, mint ahogy arra a két szettből következtetni lehetne. Nagy küzdelemre kényszerült a magyar kislány, akit végül felőrölt ellenfele.

Szerdán az egyéni küzdelmekben csak Fajta Péter érdekelt, párosban azonban a Velcz, Fajta és a Drahota-Szabó, Szabanin kettős egyaránt pályára lép.

U16-OS EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MOSZKVA
Fiúk: Velcz Zsombor−Alexander Marinov (luxemburgi) 1:6, 6:1, 6:2
Lányok: Szabanin Natália−Alina Gavrish (azerbajdzsán) 6:1, 6:0, Patricai Spaka (lett)−Drahota-Szabó Dorka 6:4, 6:4.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik