Téli EYOF: három arany, három bronz, ötödik hely az éremtáblán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.16. 08:46
Címkék
A magyar küldöttség számára sikeresen végződött Szarajevóban a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF): sportolóink három aranyat és három bronzérmet szereztek, a versenyek történetében így tizennégy év után ismét első helyeknek örülhettünk.

Márványkövi Ferenc− utanpotlassport.huA pénteki napon az esti záróünnepséggel hivatalosan is véget ért a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF). Az év egyik legnagyobb multisporteseményén Magyarország öt sportágban összesen tizenhét versenyzővel képviseltette magát. A magyar küldöttség három arany-, és három bronzéremmel tért haza. Ennél sikeresebben csak a 2005-ös téli EYOF-on (4 arany, 2 ezüst, 1 bronz) szerepelt a magyar csapat.Márványkövi Ferenc− utanpotlassport.huA pénteki napon az esti záróünnepséggel hivatalosan is véget ért a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF). Az év egyik legnagyobb multisporteseményén Magyarország öt sportágban összesen tizenhét versenyzővel képviseltette magát. A magyar küldöttség három arany-, és három bronzéremmel tért haza. Ennél sikeresebben csak a 2005-ös téli EYOF-on (4 arany, 2 ezüst, 1 bronz) szerepelt a magyar csapat.

Kitűnően szerepeltek Szarajevóban rövid pályás gyorskorcsolyázóink Fotó: MOB/Szalmás Péter
Kitűnően szerepeltek Szarajevóban rövid pályás gyorskorcsolyázóink Fotó: MOB/Szalmás Péter

Kitűnően szerepeltek Szarajevóban rövid pályás gyorskorcsolyázóink
 •  Fotó: MOB/Szalmás Péter

A legtöbb érmet rövid pályás gyorskorcsolyázóink szerezték: Talabos Attila (17) a fiúk 1000 és 1500 méteres versenyszámában lett első, míg Bontovics Balázs (16) az 500 és az 1000 méteres távon nyert bronzérmet. Vegyes váltónk – Dobrán Fanni (16), Somogyi Barbara (16), Bontovics Balázs, Talabos Attila – a 3000 méteres versenyszámban szerezte meg a magyar küldöttség újabb aranyérmét. Szólni kell a leányok szerepléséről is: Dobrán Fanni a 11., Somogyi Barbara a 17. lett az 500 méteres távon, míg az 1500 méteres versenyében Dobrán a 15., Somogyi pedig a 6. helyet érte el. A pénteki, utolsó napon 1000 méteren Dobrán a 8., Somogyi pedig a 10. helyet végzett.

Meglepően jól szerepelt a Biró Blanka (16), Dobor Regina (16), Szarvas Kristóf (16), Tatár Sebestyén (15) összetételű vegyes curlingcsapatunk, amely a csoportküzdelmek során mindössze egyetlen vereséget szenvedett el, és így az elődöntőbe jutott, ahol Svájc ellenében 8-3 arányban maradt alul. Végül a bronzmérkőzésen 10-3-as győzelmet aratott Lengyelország ellen, és így a 3. helyen végzett.

Hozmann Szonja (17) sérüléséből épphogy felépülve érkezett az EYOF-ra, és műlesiklásban a 17. helyet szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban Tóth Zita (16) a 9., Tausz András (17) pedig 31. helyen ért célba. Óriás-műlesiklásban Hozmann Szonja a 39., Majtényi Hanna (17) a 43.,a fiúknál Tausz a 47., Hoque Isbat Áron (16) a 69. helyen fejezte be a versenyzést.Csapatban jobban ment a mieinknek, hiszen a vegyes parallel együttes (Hozmann Szonja, Tóth Zita, Hoque Isbat Áron, Tausz András) a 9. helyen ért célba.

Üde színfoltot jelentett Láng Júlia (15) műkorcsolyázónk szereplése. A szerdai rövidprogramot követően az előkelő, 7. helyen várta a csütörtöki kűrt. Sajnos ebben több hibát is vétett, így végül az összetettben a 13. helyen zárta az olimpiai fesztivált.

Kocsik Nóra (17), Laczkó Vivien (17) és Balog Zoárd Ákos (17) sífutók a mezőny második felében végeztek a klasszikus, a sprint klasszikus és a szabadstílusban egyaránt, és ezzel teljesítették céljukat, a tisztes helytállást.

A magyar küldöttség az 5. helyen végzett az éremtáblázaton, és ezzel története második legjobb téli EYOF-os szereplését érte el. A péntek esti záróünnepséget követően a magyar csapat szombaton érkezik vissza Budapestre.

A MAGYAR CSAPAT ÉREMSZERZŐI:
Rövid pályás gyorskorcsolya. Fiúk. 1500 m: 1. Talabos Attila. 1000 m: 1. Talabos Attila, ...3. Bontovics Balázs. 500 m: 3. Bontovics Balázs. Vegyes váltó.3000 m: 1. Magyarország (Dobrán Fanni, Somogyi Barbara, Bontovics Balázs, Talabos Attila).
Curling. Vegyescsapat. 3. Magyarország (Biró Blanka, Dobor Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Sebestyén).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik