Taekwondo: Patakfalvy Luca elégedetlen a plovdivi ezüsttel

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.11. 12:50
Címkék
Másodikként végzett súlycsoportjában az egyik legtehetségesebb hazai taekwondós, a 17 esztendős Patakfalvy Luca a Multi European Games elnevezésű versenyen, amelynek Plovdiv adott otthont a hétvégén.

Jancsó Kornélutanpotlassport.hu A koreai eredetű küzdősport, a taekwondo G1-es besorolású, olimpiai kvalifikációs, világranglista-pontok gyűjtésére is alkalmat kínáló bulgáriai viadalán a Patakfalvy lányok közül az ifjabbnak, Lucának jött ki jobban a lépés. Míg nővére, a 19 éves Csenge a 62 kg-ban egy ponttal alulmaradt nyitómérkőzésén, húga meg sem állt a döntőig az 53 kilósok között.Jancsó Kornélutanpotlassport.hu A koreai eredetű küzdősport, a taekwondo G1-es besorolású, olimpiai kvalifikációs, világranglista-pontok gyűjtésére is alkalmat kínáló bulgáriai viadalán a Patakfalvy lányok közül az ifjabbnak, Lucának jött ki jobban a lépés. Míg nővére, a 19 éves Csenge a 62 kg-ban egy ponttal alulmaradt nyitómérkőzésén, húga meg sem állt a döntőig az 53 kilósok között.

Balról jobbra: Patakfalvy Csenge, Patakfalvy Miklós, Patakfalvy Luca
Balról jobbra: Patakfalvy Csenge, Patakfalvy Miklós, Patakfalvy Luca

Balról jobbra: Patakfalvy Csenge, Patakfalvy Miklós, Patakfalvy Luca

Az MTK-s sportoló – amint azt honlapunknak a nővérek édesapja, egyszersmind a magyar szövetség elnöke, Patakfalvy Miklós elmondta – erőnyerő volt az első fordulóban annak köszönhetően, hogy kategóriájában a harmadik helyen emelték ki. Aztán a küzdőtéren előbb olasz (11-7), majd a negyeddöntőben görög riválist győzött le (9-3). Az elődöntőben török ellenfele sem tudta megállítani Lucát, aki 8-4-es sikerrel jutott a fináléba. Ott az első helyen kiemelt német Aydin következett, aki viszont már túl nagy falatnak bizonyult a magyar tini számára: vetélytársa 10-4-re nyert.

Az ezüstérem is jócskán hozott azonban a konyhára, Luca fontos olimpiai kvalifikációs és világranglista-pontokkal gazdagodott. Ő maga – az elnök elmondása szerint – elégedetlen volt, hogy nem sikerült a döntőben is győznie. Ám nincs oka a bosszankodásra, hiszen alig fél esztendeje versenyez a felnőttek között,s így bőven van még ideje és lehetősége tapasztalatszerzésre, na meg további pontok gyűjtésére a 2020-as tokiói olimpia előtt.

További korosztályos híreink TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon találhatóak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik