Szlalomkajak: Rácz Koppány a májusi pótkvalifikációs Eb-re készül

Vágólapra másolva!
2020.10.10. 11:14
Címkék
Nehéz szezont zárt a Szlovéniában készülő 19 éves magyar szlalomkajakos, Rácz Koppány. Először tavasszal, majd nyáron is megsérült, több hetet ki kellett hagynia, de így is csak hajszálon múlt, hogy a legjobb harminc között már nem versenyezhetett a múlt heti krakkói U23-as Európa-bajnokságon.

Hat századmásodperc kellett volna ahhoz, hogy Krakkóban Rácz Koppány bejusson a legjobb harminc közé, és pontszerző helyért harcolhasson az U23-as szlalomkajak Európa-bajnokságon.Rácz Koppány bejusson a legjobb harminc közé, és pontszerző helyért harcolhasson az U23-as szlalomkajak Európa-bajnokságon.

Rácz Koppány abban bízik, hogy az idén végleg túlesett a sérüléseken Forrás: kajakkenusport.hu
Rácz Koppány abban bízik, hogy az idén végleg túlesett a sérüléseken Forrás: kajakkenusport.hu

Rácz Koppány abban bízik, hogy az idén végleg túlesett a sérüléseken  •  Forrás: kajakkenusport.hu

„Krakkóban fejben nem voltam rendben – mondta az évek óta a szlovéniai Soca folyón készülő 19 éves versenyző a szövetség honlapjának. – A járványhelyzet miatt néhány riválisom nem vett részt a korosztályos Eb-n, ezért egykicsit elbíztam magam.Két kaput érintettem, egyet pedig ismételnem kellett, összesen kilenc másodpercet vesztettem, de így is csak egy hellyel, és hat századdal maradtam le a továbbjutásról.”

Koppány két héttel korábban a prágai felnőtt Európa-bajnokságon is rajthoz állt, de ott még nem érezte magát igazán jó formában, így esélye sem volt bejutni a legjobbak közé. Az idei szezon nemcsak a két sérülése miatt volt különleges. A koronavírus-járvány és az olimpia elhalasztása okán a tavaszi londoni pótkvalifikációs Európa-bajnokság elmaradt, így a szezon néhány kisebb nyári viadalból, és a két őszi kontinensversenyből állt.

“A karantén alatt kitaláltam olyan feladatokat, amelyeket be tudok építeni a téli felkészülésembe. Amikor nem voltam sérült, akkor újra volt időm gyakorolni a szlalom alapjait, új hajót, új eszközöket próbálgattam, ezek pedig jövőre hasznomra válhatnak. Bizakodva várom a tavaszi kvalifikációs versenyt, addigra teljesen rendben lesz a kezem, a felkészülés alatt pedig minden tőlem telhetőt megteszek, hogy jó állapotban, tiszta fejjel lehessek ott a rajtnál. Kíváncsi vagyok, hogy ez mire lesz elég.”

Az edzéseket rövid pihenő után két hét múlva folytatja Rácz, aki jelenleg vezetni tanul, és a jövő tavaszi érettségi vizsgájára is készül.

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik