HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 18:33 Frissítve: 2018.07.12 18:45

Súlyemelés: Mitykó Veronika 13. lett a junior-világbajnokságon

Mitykó Veronika 13. lett a juniorkorú súlyemelők üzbegisztáni világbajnokságán. A békéscsabaiak 2000-es évjáratú kiválósága összetettben három kilóval elmaradt ugyan egyéni csúcsától, lökésben viszont megjavította addigi legjobbját.

HIRDETÉS

Jancsó Kornél jelenti Taskentből – utanpotlassport.hu Három ifjú súlyemelőnk kapott lehetőséget a bemutatkozásra az idei junior-vb-n, amely az üzbég fővárosban, Taskentben zajlik. A trióból elsőként Mitykó Veronika méretett meg, s egyáltalán nem találtatott könnyűnek, még ha ő maga kissé nekikeseredve fogadta is a gratulációt a számára 13. helyezést hozó csütörtöki fellépést követően.

Miytkó Veronika

Mitykó Veronika

„Ennél többet szerettem volna” – nyilatkozta erőtlenül az amúgy nagyon is erős békéscsabai emelő, aki a 178 kg-os egyéni rekordjának megdöntésére készült. Ez azért is tűnt észszerű célnak, mert a 75 kilogrammos kategória legkönnyebbjeként, s egyik legfiatalabbjaként – két héttel a 18. születésnapja előtt – érdemben leginkább saját magával, s kevésbé a magasabb eredményekkel nevezett vetélytársakkal versenyezhetett élete első világbajnokságán. Amelyet egy elizgult gyakorlattal kezdett: a 77 kiló kifogott rajta. Látványos javítás következett ugyanezen a súlyon, a 81 kg-on – egyéni csúcsán - végrehajtott „szakítópróbát” viszont a kolonc nyerte.

„Nem tudom, mi történt… - mondta maga elé meredve, két könnycsepp eldörzsölése között. – Ez az első juniorvébém, talán túlizgultam, pedig azt hittem, megvan a nyolcvanegy is, de egyszer csak elment hátra a súly.”

Lökésben viszont csaknem teljesen pótolta azt, amit szakításban elmulasztott. Nevezetesen 94 kilóról indult, sikerrel, a 98 már új házi rekordnak számított, kár, hogy harmadik kísérlete – az egy mázsa - már túl soknak bizonyult. Így is közel került legjobb összetettjéhez.

„Száz kilót még soha nem löktem ki, még edzésen sem – adott magyarázatot a további csúcsjavítás elmaradására a bánatával lassan azért megbirkózó, elköszönéskor már egy halovány mosolyt is megengedő Veronika.

A csapat további két tagja szombaton lép színre: Holló Szilárd a plusz 105, Gyürüs Barbara pedig a plusz 90 kilogrammosok mezőnyében igyekszik minél eredményesebben helyt állni a 20 éven aluliak taskenti világbajnokságán.

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS