HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 18:33 Frissítve: 2018.07.12 18:45

Súlyemelés: Mitykó Veronika 13. lett a junior-világbajnokságon

Mitykó Veronika 13. lett a juniorkorú súlyemelők üzbegisztáni világbajnokságán. A békéscsabaiak 2000-es évjáratú kiválósága összetettben három kilóval elmaradt ugyan egyéni csúcsától, lökésben viszont megjavította addigi legjobbját.

HIRDETÉS

Jancsó Kornél jelenti Taskentből – utanpotlassport.hu Három ifjú súlyemelőnk kapott lehetőséget a bemutatkozásra az idei junior-vb-n, amely az üzbég fővárosban, Taskentben zajlik. A trióból elsőként Mitykó Veronika méretett meg, s egyáltalán nem találtatott könnyűnek, még ha ő maga kissé nekikeseredve fogadta is a gratulációt a számára 13. helyezést hozó csütörtöki fellépést követően.

Miytkó Veronika

Mitykó Veronika

„Ennél többet szerettem volna” – nyilatkozta erőtlenül az amúgy nagyon is erős békéscsabai emelő, aki a 178 kg-os egyéni rekordjának megdöntésére készült. Ez azért is tűnt észszerű célnak, mert a 75 kilogrammos kategória legkönnyebbjeként, s egyik legfiatalabbjaként – két héttel a 18. születésnapja előtt – érdemben leginkább saját magával, s kevésbé a magasabb eredményekkel nevezett vetélytársakkal versenyezhetett élete első világbajnokságán. Amelyet egy elizgult gyakorlattal kezdett: a 77 kiló kifogott rajta. Látványos javítás következett ugyanezen a súlyon, a 81 kg-on – egyéni csúcsán - végrehajtott „szakítópróbát” viszont a kolonc nyerte.

„Nem tudom, mi történt… - mondta maga elé meredve, két könnycsepp eldörzsölése között. – Ez az első juniorvébém, talán túlizgultam, pedig azt hittem, megvan a nyolcvanegy is, de egyszer csak elment hátra a súly.”

Lökésben viszont csaknem teljesen pótolta azt, amit szakításban elmulasztott. Nevezetesen 94 kilóról indult, sikerrel, a 98 már új házi rekordnak számított, kár, hogy harmadik kísérlete – az egy mázsa - már túl soknak bizonyult. Így is közel került legjobb összetettjéhez.

„Száz kilót még soha nem löktem ki, még edzésen sem – adott magyarázatot a további csúcsjavítás elmaradására a bánatával lassan azért megbirkózó, elköszönéskor már egy halovány mosolyt is megengedő Veronika.

A csapat további két tagja szombaton lép színre: Holló Szilárd a plusz 105, Gyürüs Barbara pedig a plusz 90 kilogrammosok mezőnyében igyekszik minél eredményesebben helyt állni a 20 éven aluliak taskenti világbajnokságán.

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS