Súlyemelés: Árva Cintia nem okozott csalódást a felnőttek között sem

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 13:09
Címkék
Egy híján másfél százan neveztek a nőknél a felnőttek grúziai súlyemelő Európa-bajnokságára, amelyen a kilencfős magyar csapatból elsőként fellépő Árva Cintia – a kontinensviadal teljes női mezőnyének egyik legfiatalabb szereplőjeként – a vert mezőnyben végzett az 55 kilósok között, de teljesítményével nem okozott csalódást a tavalyi ifjúsági olimpia negyedik helyezettje.

Jancsó Kornél - utanpotlassport.huMindkét fogásnemben, s az összproduktumot tekintve is a nyolcadik lett Árva Cintia Batumiban, a súlyemelő Eb-n – kár, hogy a B csoportban, tudniillik a legerősebbeket porondra hívó A csoport vasárnap esti viadalának zárultával a magyar tinédzser pozíciója jelentősen romlott: a már teljes rangsorban szakításban a 19., lökésben és összetettben pedig a 18. helyen végzett.Jancsó Kornél - utanpotlassport.huMindkét fogásnemben, s az összproduktumot tekintve is a nyolcadik lett Árva Cintia Batumiban, a súlyemelő Eb-n – kár, hogy a B csoportban, tudniillik a legerősebbeket porondra hívó A csoport vasárnap esti viadalának zárultával a magyar tinédzser pozíciója jelentősen romlott: a már teljes rangsorban szakításban a 19., lökésben és összetettben pedig a 18. helyen végzett.

Árva Cintia a női mezőny legfiatalabbjaként versenyzett Forrás: mob.hu
Árva Cintia a női mezőny legfiatalabbjaként versenyzett Forrás: mob.hu

Árva Cintia a női mezőny egyik legfiatalabbjaként versenyzett  •  Forrás: mob.hu

Negatív megközelítéssel azt emelhetnénk ki, hogy a kecskeméti tehetség – mert talentumához kétség nem férhet – csupán három riválisát tudta megelőzni, a pozitívumokat keresve viszont inkább az hangsúlyozandó, hogy Cintiának, aki december utolsó napján lesz 17 esztendős, csupa korosabb vetélytárs jutott ezen az Eb-n. Még pontosabban: a női mezőny 149 indulója közül 148 idősebbnek bizonyult nála.

Az is a pozitív tartományba sorolandó, hogy a magyar lány szakításban a 65 kilós kezdősúllyal simán elbánt, majd rontást követően javított 68 kilogrammon. Lökésben pedig, miután a 87 kg-ot könnyedén teljesítette, sikerrel jutott túl a 90 kilón is, beállítva ezzel az ifjúsági és junior korosztályban általa tartott országos csúcsot. Összetett eredménye (158 kg) pedig egyetlen kilóval maradt alatta magyar rekordjának, amelyet az idei – számára hetedik helyet hozó– ifjúsági vébén ért el.

Egyéb korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik