Strandröplabda: új magyar párosok indulnak az U18-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.15. 10:40
Címkék
Egyetlen közös edzés után vág neki az U18-as fiú strandröplabda párosunk az Európa-bajnokságnak, így lehetetlen megmondani, mire lehetnek képesek a mezőnyben. A leányok a selejtezőből próbálnak meg a 32-es főtáblára kerülni.

A brnói strandröplabda-arénába 1000 fő fér be. Forrás: cev.eu
A brnói strandröplabda-arénába 1000 fő fér be. Forrás: cev.eu

A brnói strandröplabda-arénába 1000 fő fér be. • Forrás: cev.eu

A brnói strandröplabda-arénába 1000 fő fér be. Forrás: cev.eu
A brnói strandröplabda-arénába 1000 fő fér be. Forrás: cev.eu

A brnói strandröplabda-arénába 1000 fő fér be.  •  Forrás: cev.eu

K. T. I. - utanpotlassport.hu A fiúk a főtáblán kezdenek a tavalyi, bravúros Eb-kilencedik helyért járó világranglista-pontoknak köszönhetően – tudtuk meg Buday Balázs szövetségi kapitánytól, aki hozzátette, ezzel vége is a felkészüléssel kapcsolatos pozitívumoknak. A tavalyi párosból Hajós Artúr kiöregedett a korosztályból, egyedül Stréli Bence maradt. Neki pedig nemhogy egy új párt kellett volna megszoknia a felkészülés során, de betegség miatt csupán a héten dőlt el, hogy Sándor Bencével játszik majd együtt acsehországikontinensviadalon.

„Összesen egy közös edzésük volt, nem mozogtak rosszul, de az összeszokottsághoz ez nagyon kevés. Hiba lenne ilyen körülmények között bármilyen elvárást megfogalmazni velük szemben. Lesz három csoportmeccsünk, meglátjuk, hogy sikerülnek. Most azt mondom, a legfontosabb, hogy kinn vagyunk, nekik pedig ki kell élvezniük az Eb-hangulatát” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A leányoknál szintén új páros, Réthelyi Zsófia és Divényi Zita próbálkozik meg az elődök által a tavaly, az Eb-n már elért bravúrral: bekerülni a legjobb harminckettőbe. A lányok számára már szerdán, a selejtezőben elkezdődik a torna, ám ellenfelük személye csak ott, helyben derül ki.

„Minden sorsolást a helyszínen tartanak, ezért is nehéz készülni. A kalapokból lehet esetleg következtetni, hol ki lehet igazán erős, kit lenne jó elkerülni, de ez is csalóka. Utánpótlás-esemény révén, könnyen lehet, hogy valahol az elmúlt két-három évben nagyon erős volt az U18-as korosztály, most viszont kiöregedtek, és egy kicsit gyengébb, lyukas generáció jön utánuk. És ugyanez fordítva is igaz lehet, a semmiből is előbukkanhat egy fiatal, tehetséges páros” – tette hozzá Buday Balázs.

Az Európa-bajnokságon mind a fiúknál, mind a leányoknál a főtáblára került 32 csapatot nyolc négycsapatos csoportba osztják, onnan pedig a legjobb tizenhat jut tovább az egyenes kieséses küzdelmekbe.

A csoportmeccsek csütörtökön kezdődnek. Az Eb-döntőt és a helyosztókat vasárnap játsszák majd.

A kontinensbajnokságnak Csehország második legnagyobb városa, Brno ad otthont.

Egyéb korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik