Strandröplabda: három magyar páros indul az U22-es Eb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 18:02
Címkék
Az U22-es strandröplabdázók törökországi Európa-bajnokságán csütörtöktől a Hajós Artúr, Stréli Bence, az Oláh Botond, Ghazal Jamil és a Divényi Zita, Réthelyi Zsófia párosnak szoríthatunk.

Csütörtöktől ugyanúgy, mint egy héttel korábban az U18-asok, az U22-es strandröplabdázók is megkezdik Európa-bajnoki szereplésüket a törökországi Izmir városában. A magyar színeket három páros képviseli. A fiúk mezőnyében a Strandröplabdázásért SE kétszeres felnőtt magyar bajnoka, Hajós Artúr és Stréli Bence mellett a várólistáról bekerülő klubtársaik, Oláh Botond és Ghazal Jamil is elindul a megméretésen, amely nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen számos remek duó vesz részt az eseményen.Hajós Artúr és Stréli Bence mellett a várólistáról bekerülő klubtársaik, Oláh Botond és Ghazal Jamil is elindul a megméretésen, amely nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen számos remek duó vesz részt az eseményen.

Hajós és Stréli a nyolc közé vágyik Forrás: Sportmarketing Ügynökség
Hajós és Stréli a nyolc közé vágyik Forrás: Sportmarketing Ügynökség

Hajós és Stréli a nyolc közé vágyik  •  Forrás: Sportmarketing Ügynökség

Többek között ott lesz az U22-es Európa-bajnoki címvédő orosz Guszev, Susztrov kettős, és a tavalyi döntős német Pfretzschner, Sowa páros is, de ugyanúgy a nagyágyúk között említhetjük az olasz Windisch, Di Silvestre alkotta csapatot, amely az előző évi U21-es világbajnokságról büszkélkedhet ezüstéremmel. És persze indul az ifjúsági olimpiai bajnok, két hete U20-as Eb-győzelmet ünneplő svéd Hellvig, Åhman formációi is. A nívós vetélytársak ellenére Hajósék hisznek abban, hogy bekerülnek a harminckét páros legjobbjai közé.

„Most azt érezzük, hogy ha jó formában vagyunk, és jól játszunk, akkor a legjobb nyolcig, vagy akár tovább is el tudunk jutni – mondta Hajós néhány nappal ezelőtt honlapunknak. – Ismerjük az ellenfeleket, tisztában vagyunk vele, hogy ők milyen szinten állnak és mire képesek. Nem szeretnénk semmilyen célt előre kitűzni, mert csak izgulnánk. Próbálunk felszabadultan, higgadtan, lazán játszani, és akkor minden jó lesz.”

Hajós és Stréli két éve az ifjúsági olimpián már megmutatta, hogy képes nagyot alakítani – akkor a negyedik helyen végeztek fiúk. A tavalyi évet külön töltötték, idén azonban mindketten megerősödve találtak újra egymásra. Ezért is kell velük komolyan számolni.

„Az elmúlt évben nagyon sok mindenben fejlődtünk külön-külön is. Mindenkivel máshogyan kell játszani, ezért a strandröplabda valamilyen szinten egyéni sport is. Például én nyitásfogadásban léptem előre sokat, Artúr feladásban, szóval jót tett nekünk a szünet” – vélekedett Stréli, aki Mikuláss Koch Marcellel két hete a 17. helyen zárt a brnói U20-as kontinenstornán.

A lányok között eredetileg az említett U20-as Eb-n a magyar strandröplabdázás legnagyobb sikerét elérő, az ötödik helyen végző Vasvári Eszter és Zsófi indult volna, azonban a testvérek lemondták a szereplést, így helyettük a Kispest SE tavalyi U22-es bajnok párosa (idén bronzérmes), Divényi Zita és Réthelyi Zsófia játszik Izmirben. Nekik sem lesz könnyebb dolguk, mint a fiúknak. A mezőny egyértelmű favoritja az ifjúsági olimpiai bajnok, U22-es Eb-címvédő, U21-es vb-ezüstérmes orosz Voronyina, Boharova kettős, de rajtuk kívül ott szerepel a névsorban az U21-es vb-bronzérmes spanyol Álvarez, Carro duó is. Na, meg az idei U20-as Európa-bajnok lett csapat, Brailko, Namike összeállításban, és a tavaly finálét játszó, U21-es vb-elődöntőig jutó német Schulz, aki ezúttal nem Hoffmannal, hanem Müllerrel lép homokra.

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik