Strandröplabda: folytatódó vereségsorozat az U18-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 20:14
Címkék
Leánycsapatunk szoros mérkőzésen, három szettben maradt alul Ciprussal szemben a brnói U18-as Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsén. A fiúknak sem sikerült győzniük; a házigazda Csehország első számú párosa ellen csak momentumok jutottak a magyar strandröplabda-duónak.

K. T. I. - utanpotlassport.hu A csütörtöki két-két elbukott mérkőzés után pénteken újabb két vereséggel folytatódott (és ért is így véget) a csehországi strandröplabda Európa-bajnokság az U18-as válogatottjaink számára.K. T. I. - utanpotlassport.hu A csütörtöki két-két elbukott mérkőzés után pénteken újabb két vereséggel folytatódott (és ért is így véget) a csehországi strandröplabda Európa-bajnokság az U18-as válogatottjaink számára.

AhogyanBuday Balázs szövetségi kapitány egy nappal korábban honlapunk számára előrevetítette, a Réthelyi, Divényi páros igazi ki-ki meccset vívott a csoport harmadik helyéért a ciprusiakkal. Az első szettet 21:19-re az ellenfél, a másodikat 21:14-re a mieink nyerték. A döntő játszmában sokáig fej-fej mellett haladt a két páros, a vége 15:12, illetve 2:1 a ciprusiak javára.

„A lányoktól így is bravúros volt ez az Eb-szereplés. Nagyon rutintalanok még ezen a szinten, a selejtezőből mégisbe tudtak jutni a főtáblára, ami később még nagyon értékes lehet számunkra. Tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó volt, a legjobb 32 közé kerülést pedig a következő világesemények szempontjából fontos ranglistapontokkal jutalmazzák” – értékelte a látottakat a szövetségi kapitány.

A fiúpárosnak nem volt szerencséje a sorsolásnál. A csehek házigazdaként három csapatot is indíthattak, ráadásul a legerősebb, első számú együttesük a negyedik kalapba került. Vagyis ahonnan elméletileg verhető ellenfelet kellett volna kapjon a magyar duó, onnan éppen az egyik legnagyobb favorit került a kvartettjébe.

Stréli Bence ezúttal nem örülhetett győzelemnek. Forrás: hunvolley, archív
Stréli Bence ezúttal nem örülhetett győzelemnek. Forrás: hunvolley, archív

Stréli Bence ezúttal nem örülhetett győzelemnek.  •  Forrás: hunvolley, archív

Ez a csoportmérkőzés eredményén is meglátszik: az első szettben 21:9, a másodikban 21:12 a csehek javéra Stréli Bence és Sándor Bence ellenében.

„Sándor Bencének nagy-nagy köszönettel tartozunk, hogy az utolsó pillanatban beugrott és vállalta az Eb-t.Remélhetőleg fontos tapasztalatokra tett szert egyéni fejlődése szempontjából. A csehek elleni mérkőzés semmi váratlant nem hozott. Az elejétől kezdve tudtuk, hogy a legerősebb ellenfél maradt a végére. A csehek házigazdaként jól taktikáztak, mi pedig most ráfizettünk” – mondta Buday Balázs az utanpotlassport.hu-nak.

Egyéb korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik