Strandlabdarúgás: harmadik a magyar csapat a Talent Cupon

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 12:13
Címkék
Drámai küzdelemben a harmadik helyen végzett a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott a Lupa Beachen rendezett Talent Cupon. Herbály Péter, az utánpótlástorna főszervezője elégedetten értékelte a hazai együttes teljesítményét, szerinte jó irányba haladnak a fiatalok.

Mozgalmas hétvégén vannak túl az immár negyedik alkalommal megrendezett Talent Cup U21-es válogatottjai. Az időjárás ugyannem könnyítette meg a négy versengő nemzet dolgát, így is sokgólos, parázs derbiknek lehettek tanúi a Lupa Beachre kilátogató szurkolók. A legdrámaibb összecsapásokat alighanem a magyar gárda produkálta, elvégre Lengyelországtól hosszabbítás után 4:3-ra, a strandfoci fellegvárának számító spanyoloktól pedig csak büntetőkkel kapott ki. Herbály Péter, a Talent Cupot szervező cég ügyvezető igazgatója a magyarok szereplését kísérő balszerencse, valamint a korántsem ideális időjárás ellenére is derűlátóan értékelte a látottakat.Herbály Péter, a Talent Cupot szervező cég ügyvezető igazgatója a magyarok szereplését kísérő balszerencse, valamint a korántsem ideális időjárás ellenére is derűlátóan értékelte a látottakat.

Szép jövő elé néz a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott Forrás: MSMN hivatalos Facebook-oldala
Szép jövő elé néz a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott Forrás: MSMN hivatalos Facebook-oldala

Szép jövő elé néz a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott  •  Forrás: MSMN hivatalos Facebook-oldala

„Nagyon hajtottak a srácok, végig érződött rajtuk az elszántság, hogy be akarják bizonyítani, igeniskell velük számolni afelnőttválogatottban. Nem véletlen, hogy a mostani keretből ketten a nagyokkal tarthatnak a moszkvai világbajnoki selejtezőre. A jövőben ez a szám csak nőhet, hiszen fiatalítunk, és egyértelmű, hogy bízhatunk, sőt bíznunk kell a fiatalokban, mert rendkívül tehetségesek. Harmadik helyezésünk azért csalóka, mivel a rendes játékidőt tekintve egyik mérkőzésen sem szenvedtünk vereséget, a csehek ellen kapott gól nélkül nyertünk, a lengyelekkel szemben két és fél negyedig magabiztosan vezettünk, illetve a spanyolok ellen még fordítottunk is az utolsó játékrészben, sajnos a szerencse teljes mértékben elkerült minket. A pálya állapota sem volt ideális, elvégre a folyamatos csapadék miatt felázott a homok, és buckák alakultak ki, amelyek sajnos a mi kapusainkat is becsapták olykor.”

Hozzáfűzte, a rendezvény tökéletesen elérte célját, hiszen fontos nemzetközi tapasztalatokat gyűjtöttek a jövő felnőttválogatottjának alapemberei.

„Több 17 éves újoncot avattunk, akik bátran játszottak, cseppet sem éreztem rajtuk megilletődést vagy félelmet. Persze a rutintalanság előjött a mérkőzéseinken, de végül is ezért tartjuk a Talent Cupot, hogy inkább most kövessenek el a játékosok buta hibákat, mintsem az igazán tétre menő összecsapásokon. Megjegyezném ugyanakkor, hogy ezek a fiúk mind a felnőttbajnokságban edződnek, vagyis tényleg jó úton járnak. Úgy is fogalmazhatnék, hogy előbb beértek, mint a korábbi utánpótlás korosztályaink, és ez biztató a sportág jövőjére nézve.”

U21-ES TALENT CUP, LUPA BEACH
Péntek
Lengyelország vs. Spanyolország 3:7
Csehország vs. Magyarország 0:2
Szombat
Spanyolország vs. Csehország 5:1
Magyarország vs. Lengyelország 3:4 (h.u.)
Vasárnap
Csehország vs. Lengyelország 2:5
Magyarország vs. Spanyolország 5:5 (Bün.:0-2)
Végeredmény
1.
Spanyolország 5 pont
2. Lengyelország 4 pont
3. Magyarország 2 pont
4. Csehország 0 pont

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik