Strandkézilabda: középdöntőben a magyar leányválogatott a mauritiusi U17-es világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.12. 18:27
Címkék
Százszázalékos teljesítménnyel jutott a magyar leányválogatott a mauritiusi U17-es strandkézilabda-világbajnokság középdöntőjébe. A csapat ezzel még egy lépéssel közelebb került az ifjúsági olimpiai kvalifikációhoz.

Bruckner Vince Keddi első találkozóján roppant kiélezett mérkőzésen döntő játszmában verte Horvátországot az U17-es leányválogatott a mauritiusi strandkézilabda-világbajnokságon, s ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé, ahová minden csoportból az első három együttes kvalifikálja magát.Bruckner Vince Keddi első találkozóján roppant kiélezett mérkőzésen döntő játszmában verte Horvátországot az U17-es leányválogatott a mauritiusi strandkézilabda-világbajnokságon, s ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé, ahová minden csoportból az első három együttes kvalifikálja magát.

 

Az U17-es leányválogatott továbra is százszázalékos Forrás: keziszovetseg.hu
Az U17-es leányválogatott továbra is százszázalékos Forrás: keziszovetseg.hu

Az U17-es leányválogatott továbbra is százszázalékos • Forrás: keziszovetseg.hu

 

A szerdai játéknap is kifejezetten jól indult, délelőtt Paraguay korosztályos csapatát győzte le Pinizsi Zoltán együttese, s ezzel biztossá vált, hogy a másodiknál rosszabb helyen már nem végezhet a csoportban.

Délután következett a csoportelsőségért vívott találkozó az addig szintén százszázalékos, és a csoportban első kiemelt Argentína ellen. A vb-re csak utólag, Norvégia visszalépése miatt eljutó magyar együttes azonban nem ijedt meg az esélyesebb dél-amerikai riválistól, és viszonylag sima mérkőzésen, két játszmában győzött.

A csapat tehát csoportelsőként jutott a középdöntőbe, így jó pozícióból várhatja folytatást, és küzdhet tovább céljáért, a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiai kvalifikációért, amelyhez a legjobb három európai válogatott közé kell kerülnie.

Amennyiben így folytatják a lányok, ez egyáltalán nem lehetetlen.

További korosztályos híreink (STRAND)KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik