HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.19 20:59 Frissítve: 2018.06.20 16:35

Sportlövészet: puskásaink döntőbe jutottak az ESC ifjúsági ligában

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS

Sz. M. ‒ utanpotlassport.hu Innsbruckban rendezték a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációját, melynek során a nyugati régióban szereplő hat ország versenyzői ‒ köztük a magyarok ‒ mérették meg magukat a kétnapos viadalon.

Puskában sikerült kivívnia a döntős szereplést a magyar ifjúsági válogatottnak

Puskában sikerült kivívnia a döntős szereplést a magyar ifjúsági válogatottnak

A negyvenlövéses légpuskás versenyszámban Ausztria, Franciaország, Olaszország, Szlovénia és Magyarország fiataljai mérték össze tudásukat. A szisztéma az előző évekhez képest nem változott: a válogatottak négy mérkőzést játszottak, melynek során három-három versenyző állt lőállásba. Tíz lövésenként megállították a versenyt, s az ellenfélnek ennél a sorozatnál kellett jobbat lőnie. Amennyiben sikerült, két ponttal gazdagította csapatát, ha ugyanannyit lőtt, akkor egy pontot kapott mindkét alakulat. Összesen huszonnégy pontot lehetett szerezni. Abban már a verseny előtt bizonyosak voltunk, hogy a kiküldött kvartett: Hurai Viktória, Mészáros Eszter, Dénes Eszter és Hammerl Soma erős csapatot alkot, és nagy esélye van az első két hely valamelyikén végezni, ami az októberi döntős szereplést jelenti. Ennek megfelelően az első napon a franciákat 18‒6-ra, a szlovénokat pedig 15‒9-re múlták felül Somáék. A második napon előbb az osztrákokat sikerült legyőzniük 14‒10-re, majd az olaszokat is megverték 16‒8-ra, így magabiztosan, négy győzelemmel kivívták a fináléban való részvételt.

Pisztolyban nem sikerült a bravúr a Polgár János, Iszprávnik Péter, Fábián Sára Ráhel és Nagy Vivien alkotta csapatnak, holott ebben a versenyszámban a harmadik hely is döntős részvételt jelentett volna, mivel a rendező Finnországnak nincs pisztolyos csapata. A magyar fiatalok előbb Csehországtól kaptak ki 15‒9-re, majd legyőzték a franciákat 14‒10-re. A lendület másnap reggelre is kitartott: 15‒9-re sikerült megverni a szlovénokat, az utolsó összecsapáson azonban az olaszok 20‒4-re megsemmisítették a piros-fehér-zöld alakulatot, amely így a negyedikként zárta a kvalifikációt, így egy hellyel lemaradt a döntős szereplésről.

Az októberi ESC ifjúsági liga döntőt Finnországban rendezik, hat ország ‒ köztük Magyarország ‒ részvételével. Előtte  még komoly megpróbáltatások várnak a sportlövőkre, csak hogy néhányat említsünk: pénteken utazik a magyar korosztályos csapat a németországi Suhlba, ahol a junior világkupa-versenyen vesz részt, egy héttel később pedig a világbajnoki válogatót tartják Budapesten. Aztán július közepén Plzen felé veszik az irányt a fiatalok az Olimpiai Reménységek Versenye miatt, s majd csak a hónap végén lesz alkalmuk egyhetes aktív pihenőt tartani.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS