HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.10 12:36 Frissítve: 2018.09.10 13:36

Sportlövészet: újabb két érem a junior-világbajnokságon

A vasárnapi remek teljesítmény után hétfőn is éremmel zárta a versenynapot Pekler Zalán a csangvoni junior sportlövő világbajnokságon. A komáromi fiú ezúttal a puskások 50 méteres három testhelyzetű számában szerzett ezüstérmet, csupán hajszállal elmaradva az aranytól. A vele, Prágai Patrikkal és Vas Péterrel felálló trió pedig a harmadik legjobb lett a csapatok között.

M. Sz.utanpotlassport.hu Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap megszületett a magyar küldöttség első egyéni érme a csangvoni sportlövő világbajnokságon, miután a juniorkorosztály küzdelmeiben a komáromi Pekler Zalán ezüstöt szerzett a szabadpuska fekvő számában.

Két ezüst- és egy bronzéremmel utazik haza Pekler Zalán a csangvoni junior-világbajnokságról Forrás: Kalapos Mihály

Két ezüst- és egy bronzéremmel utazik haza Pekler Zalán a csangvoni junior-világbajnokságról  •  Forrás: Kalapos Mihály

„Még van egy versenyszámunk holnap, ahol esélyesként indulva akár az aranyérem is meglehet. Fantasztikus érzés volt újra felállni a dobogóra, és remélem, mihamarabb sikerül megismételnem” ‒ nyilatkozta Pekler az éremátadás után, kívánsága pedig hamar teljesült, mivel kiváló teljesítményének köszönhetően hétfőn a puskások 50 méteres három testhelyzetű viadalában az első helyen kvalifikálta magát a döntőbe. Itt sejteni lehetett, hogy a kínai Bo Caóval és az iráni Mohammad Amir Nekunammal fog nagy csatát vívni az aranyéremért. Nos, így is lett. Míg fekvőben a magyar fiú volt a legeredményesebb, térdelőben kínai és iráni vetélytársa is megelőzte őt, állóban pedig szintén utóbbi bizonyult jobbnak, így összesítésben ‒ 455.0 lőtt körrel, csupán öt tizeddel lemaradva ‒ Pekler a második helyet szerezte meg Nekunam mögött. Másik két versenyzőnk, Prágai Patrik és Vas Péter is megmérette magát a hétfőn, előbbi a 16. helyen zárt, utóbbi pedig a 42. lett.

A magyar fiúcsapat

A bronzérmes magyar fiúcsapat

„Abszolút elégedetten utazom haza, hiszen három érmet is viszek” ‒ utalt a 18 éves Pekler arra, hogy a dél-koreai küzdelem hétfői napjának megkoronázásaként Prágai Patrikkal és Vas Péterrel együtt harmadikok lettek a csapatversenyben.

„Ma közelebb volt talán az aranyérem, mint tegnap, de most sem vagyok csalódott.  Az alapversenyt sikerült elsőként zárnom, ami ebben a számban mindig nagy presztízzsel bír, boldog vagyok. Tökéletes felkészülés volt az ifjúsági olimpiára, ami az elsőszámú versenyem az idén, úgyhogy magabiztosan utazom majd Argentínába októberben” ‒ zárta a komáromiak kiválósága.

A mai napon még egy magyar fiatal volt érdekelt, a skeet koronglövők mezőnyében elindult Fodor Dávid, aki a 41. helyet szerezte meg az első felvonásban. Kedden rajta kívül a puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában lőállásba álló junior leányokra figyelhetünk majd.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok.
50 méter puska 3x40. Egyéni.
Fiúk: 1. Mohammad Amir Nekunam (iráni) 455.5; 2. Pekler Zalán 455.0; 3. Bo Cao (kínai) 442.9 … 16. Vas Péter; 42. Prágai Patrik.
Koronglövészet. Skeet. Egyéni.
Első nap.
Fiúk: 1. Petrosz Englezudisz (ciprusi) 74; 2. Singh Gurnihal Garcha (indiai) 73; 3. Nic Moschetti (amerikai) 73 … 41. Fodor Dávid 60.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.