HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.10 12:36 Frissítve: 2018.09.10 13:36

Sportlövészet: újabb két érem a junior-világbajnokságon

A vasárnapi remek teljesítmény után hétfőn is éremmel zárta a versenynapot Pekler Zalán a csangvoni junior sportlövő világbajnokságon. A komáromi fiú ezúttal a puskások 50 méteres három testhelyzetű számában szerzett ezüstérmet, csupán hajszállal elmaradva az aranytól. A vele, Prágai Patrikkal és Vas Péterrel felálló trió pedig a harmadik legjobb lett a csapatok között.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap megszületett a magyar küldöttség első egyéni érme a csangvoni sportlövő világbajnokságon, miután a juniorkorosztály küzdelmeiben a komáromi Pekler Zalán ezüstöt szerzett a szabadpuska fekvő számában.

Két ezüst- és egy bronzéremmel utazik haza Pekler Zalán a csangvoni junior-világbajnokságról Forrás: Kalapos Mihály

Két ezüst- és egy bronzéremmel utazik haza Pekler Zalán a csangvoni junior-világbajnokságról  •  Forrás: Kalapos Mihály

„Még van egy versenyszámunk holnap, ahol esélyesként indulva akár az aranyérem is meglehet. Fantasztikus érzés volt újra felállni a dobogóra, és remélem, mihamarabb sikerül megismételnem” ‒ nyilatkozta Pekler az éremátadás után, kívánsága pedig hamar teljesült, mivel kiváló teljesítményének köszönhetően hétfőn a puskások 50 méteres három testhelyzetű viadalában az első helyen kvalifikálta magát a döntőbe. Itt sejteni lehetett, hogy a kínai Bo Caóval és az iráni Mohammad Amir Nekunammal fog nagy csatát vívni az aranyéremért. Nos, így is lett. Míg fekvőben a magyar fiú volt a legeredményesebb, térdelőben kínai és iráni vetélytársa is megelőzte őt, állóban pedig szintén utóbbi bizonyult jobbnak, így összesítésben ‒ 455.0 lőtt körrel, csupán öt tizeddel lemaradva ‒ Pekler a második helyet szerezte meg Nekunam mögött. Másik két versenyzőnk, Prágai Patrik és Vas Péter is megmérette magát a hétfőn, előbbi a 16. helyen zárt, utóbbi pedig a 42. lett.

A magyar fiúcsapat

A bronzérmes magyar fiúcsapat

„Abszolút elégedetten utazom haza, hiszen három érmet is viszek” ‒ utalt a 18 éves Pekler arra, hogy a dél-koreai küzdelem hétfői napjának megkoronázásaként Prágai Patrikkal és Vas Péterrel együtt harmadikok lettek a csapatversenyben.

„Ma közelebb volt talán az aranyérem, mint tegnap, de most sem vagyok csalódott.  Az alapversenyt sikerült elsőként zárnom, ami ebben a számban mindig nagy presztízzsel bír, boldog vagyok. Tökéletes felkészülés volt az ifjúsági olimpiára, ami az elsőszámú versenyem az idén, úgyhogy magabiztosan utazom majd Argentínába októberben” ‒ zárta a komáromiak kiválósága.

A mai napon még egy magyar fiatal volt érdekelt, a skeet koronglövők mezőnyében elindult Fodor Dávid, aki a 41. helyet szerezte meg az első felvonásban. Kedden rajta kívül a puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában lőállásba álló junior leányokra figyelhetünk majd.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok.
50 méter puska 3x40. Egyéni.
Fiúk: 1. Mohammad Amir Nekunam (iráni) 455.5; 2. Pekler Zalán 455.0; 3. Bo Cao (kínai) 442.9 … 16. Vas Péter; 42. Prágai Patrik.
Koronglövészet. Skeet. Egyéni.
Első nap.
Fiúk: 1. Petrosz Englezudisz (ciprusi) 74; 2. Singh Gurnihal Garcha (indiai) 73; 3. Nic Moschetti (amerikai) 73 … 41. Fodor Dávid 60.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS