Sportlövészet: szombaton rendhagyó versenyt rendez a KSI és az UTE

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 18:12
Címkék
A KSI és az UTE közös szervezésében szombaton kezdetét veszi a sportlövők háromfordulós online versenye, amelynek érdekessége, hogy minden egyesület a saját lőteréről kapcsolódik be a viadalba.

Szombattól rendhagyó módon tér vissza a hazai lőterekre a versenyzés, a KSI ugyanis az UTE-val közösen rendez online légfegyveres viadalt a sportlövők számára. Az indíttatást nem nehéz kitalálni, a sportolóknak már nagyon hiányzik a versenyzés, és egyelőre sem hazai, sem nemzetközi színtéren nem látni, hogy mikor és hol kezdődhetnek meg a hagyományos megméretések. Az Újra elnevezésű háromfordulós online verseny ötletgazdája a KSI pisztolyos szakosztályának vezetője, Pál-Plichta Györgyi, aki elmondta, az esemény érdekessége, hogy minden egyesület a saját lőteréről jelentkezik be, a rendezők szerepe pedig leginkább ennek összefogásában mutatkozik meg.Pál-Plichta Györgyi, aki elmondta, az esemény érdekessége, hogy minden egyesület a saját lőteréről jelentkezik be, a rendezők szerepe pedig leginkább ennek összefogásában mutatkozik meg.

Az UTE 19 éves válogatott puskás versenyzője, Dénes Eszter is lőállásba áll szombaton Forrás: heinzlive.com
Az UTE 19 éves válogatott puskás versenyzője, Dénes Eszter is lőállásba áll szombaton Forrás: heinzlive.com

Az UTE 19 éves válogatott puskás versenyzője, Dénes Eszter hazai pályán lép lőállásba szombaton  •  Forrás: heinzlive.com

„Az ötlet csak részben az enyém, hiszen a nemzetközi porondon láthatunk már hasonló versenyeket, én a hazai megvalósítást képzeltem el. Más megoldás jelenleg nincs a versenyzésre, hiszen az utánpótlásban is száz fő felettiek lennének ezek az események. A terv az, hogy nálunk lesz a bíró, aki irányítani fogja a versenyt, a beérkező eredményeket folyamatosan tesszük közzé, az összes lőtérrel internetes összeköttetésben leszünk úgy, hogy lássuk is egymást, ne csak telefonon keresztül értesüljünk a hírekről. Miután mi csak pisztollyal foglalkozunk, felkértem Péni Istvánné Lencz Erikát, az UTE szakosztályvezetőjét, hogy a puskásoknak ők szervezzék meg a versenyt ugyanazon a napokon – örömmel mondott igent.”

„Elsősorban a versenyzés a fontos, nem is szándékozunk nagy szigorításokat hozni – mondja Péni Istvánné Lencz Erika. – Úgy is szól a kiírás, hogy országos csúcsot lőni vagy minősülni nem lehet ezen az eseményen. Ez csupán arról szól, hogy végre kicsit színesebbé tegyük az edzéseket. A versenynaptárakban még nem látjuk, hogy bármiféle dolog is alakulna, ezért gondoltuk, hogy nem várunk tovább, és a gyerekek érdekében létrehozzuk ezt a sorozatot.

A pisztolyos mezőnybe 71 lövő nevezett, a puskásoknál 81 fő jelezte részvételi szándékát országszerte. A verseny négy korosztályban zajlik majd, a serdülők, az ifik, a juniorok és a felnőttek is összemérik tudásukat. A tervezett program szerint a puskások szombaton nyolc órától, a pisztolyosok tizenhárom órától kezdenek. A második és harmadik fordulót június 13-án, valamint 20-án rendezik.

ÚJRA PISZTOLY, JÚNIUS 6., KSI
Versenyszámok:
Légpisztoly 20 lövés lőlapra – serdülők (fiúk és lányok egy listában)
Légpisztoly 40 lövés lőlapra – ifjúságiak (fiúk és lányok egy listában)
Légpisztoly 60 lövés lőlapra – junior lány és fiú, nő és férfi (nincs nemenkénti bontás)
Légpisztoly 60 lövés elektronikus céltáblára – juniorok, felnőttek (nincs nemenkénti bontás), részükre döntő is!
Tervezett program (nevezésektől függő):
13:00 Légpisztoly 20 lövés
13:50 Légpisztoly 20 és 40 lövés
15:00 Légpisztoly 40 és 60 lövés
16:35 Légpisztoly 60 lövés
60 lövéses elektronikus céltáblás döntő: 18:15
ÚJRA PUSKA, JÚNIUS 6., UTE
Versenyszámok:
Légpuska 20 lövés – serdülők (fiúk és lányok egy listában)
Légpuska 40 lövés – serdülők (fiúk és lányok egy listában)
Légpuska 40 lövés – ifjúságiak (fiúk és lányok egy listában)
Légpuska 60 lövés lőlap – junior lány és fiú, nő és férfi (nincs nemenkénti bontás)
Légpuska 60 lövés elektronikus céltáblára – juniorok, felnőttek (nincs nemenkénti bontás), részükre döntő is!
Tervezett program (nevezésektől függő):
8:00 Légpuska 20 lövés
8:40 Légpuska 20 és 40 lövés
10:50 Légpuska 40 és 60 lövés
11:15 Légpuska 60 lövés
60 lövéses elektronikus céltáblás döntő: 14:00

További korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik