HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.08 14:22 Frissítve: 2018.09.09 09:56

Sportlövészet: sportpisztolyos leánycsapatunk bronzérmes a junior-vb-n

A junior leány sportpisztolycsapat révén megszületett a magyar küldöttség első érme a dél-koreai Csangvonban zajló junior-világbajnokságon, hiszen az Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel hármas bronzérmes lett. Egyéniben Egri Viktória a hatodikként jutott a döntőbe, ahol a nyolcadik helyen végzett. Komáromi Krisztina Panna a 15., Fábián Sára Ráhel pedig a 19. helyen zárta a versenyszámot.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Szombaton a pisztolyos leányoké volt a főszerep a dél-koreai Csangvonban zajló junior-világbajnokságon, ugyanis a hétvége első napján rendezték a 25 méteres pisztoly szám döntőjét, s ‒ a korábbi napokkal ellentétben ‒ bizakodhattunk az első magyar döntős szereplést illetően. A péntek üde színfoltja volt Egri Viktória teljesítménye, aki a versenyszám első felvonásában a 30 pontos viadalban  94, 95, 97-es sorozatával a 11. helyen zárt. Komáromi Krisztina Panna 284 lőtt körrel a 17., Fábián Sára Ráhel pedig 282-vel a 30. lett, így reménykedve várták a mieink a szombati folytatást.

A changvoni junior-világbajnokságon bronzérmes magyar trió (Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel) a dobogón Fotó: Kalapos Mihály

A csangvoni junior-világbajnokságon bronzérmes sportpisztolyos magyar trió (Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel) a dobogón  •  Fotó: Kalapos Mihály

Jól is kezdtek a lányok a gyorslövészetben: Fábián 287 lőtt körrel a 19., Komáromi 286 körrel a 15.,  Egri pedig a 96, 98, 95-os sorozatával a hatodik lett, így ő bejutott a délutáni döntőbe.  A sportpisztolyosok nyolcas fináléjában aztán a 20 éves leánynak nem sikerült hoznia az addig remek teljesítményt, így a nyolcadik helyen zárt.

Megszületett azonban az első magyar érem a dél-koreai megméretésen, ugyanis a KSI-ben együtt pallérozódó hármas a harmadik helyen végzett 1714 lőtt körrel. Egri 575-el, Komáromi 570-el, Fábián pedig 569-el körrel járult hozzá a sikerhez.

„Utolsó éves juniorként szerettem volna légpisztolyban is bejutni a döntőbe, számítottam egy egyéni éremre is, de ez sajnos nem jött össze. Annak természetesen örülök, hogy sportpisztolyban döntős voltam, és hogy látszódik a fejlődés huszonöt méteren. A csapatbronz azért is nagyon kedves nekem, mert mindhárman a KSI-ben lövünk Plichta Györgyinél, tehát ‒ mondhatni ‒ ez ilyen KSI-s bronz lett”‒ nyilatkozta az éremátadás után a 20 éves Egri Viktória.

Komáromi Krisztina Panna is megosztotta észrevételeit.

„Egy éve kezdtem el csupán rendesen lőni a KSI-ben. Az ötszázhetven kör egyéni csúcs, és mondanom sem kell, hogy nagyon boldog vagyok, hogy csapatban felállhatunk a dobogóra” ‒ mondta a 17 éves lány, majd a trió legfiatalabb tagja, a 16 éves Fábián Sára Ráhel folytatta. ‒ „Én is egyéni csúcsot lőttem. Igaz, elég sok kör van még bennem, de lépésenként haladunk előre. Edzéseken már látszik a fejlődésem. A csapatéremre titokban számítottunk, én is nagyon örülök neki. Nagy siker ez a bronz.”

Vasárnap az 50 méteres fekvő puska számmal folytatódik a csangvoni megméretés, amelyen a fiúk mezőnyében Pekler Zalán, Prágai Patrik és Vas Péter, a leányok között pedig Toma Dorina, Gáspár Lalita és Horváth Lea áll lőtábla elé.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok.
Sportpisztoly. Egyéni. 25 méter. Gyors.
Alapszakasz: 1. Sarah Eungee Choe (amerikai) 582-19x; 2. Gabriele Rankelyte (litván) 581-22x; 3. Jeoungmin Min (dél-koreai) 580-19x … 6. Egri Viktória 575-16x; 15. Komáromi Krisztina Panna 570-13x; 19. Fábián Sára Ráhel 569-11x.
Sportpisztoly. Egyéni. 25 méter.
Döntő: 1. Xiaoyu Wang (kínai); Katelyn Morgan Abeln (amerikai); 3. Anna Dedova (cseh) … 8. Egri Viktória.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS