HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.08 14:22 Frissítve: 2018.09.09 09:56

Sportlövészet: sportpisztolyos leánycsapatunk bronzérmes a junior-vb-n

A junior leány sportpisztolycsapat révén megszületett a magyar küldöttség első érme a dél-koreai Csangvonban zajló junior-világbajnokságon, hiszen az Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel hármas bronzérmes lett. Egyéniben Egri Viktória a hatodikként jutott a döntőbe, ahol a nyolcadik helyen végzett. Komáromi Krisztina Panna a 15., Fábián Sára Ráhel pedig a 19. helyen zárta a versenyszámot.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Szombaton a pisztolyos leányoké volt a főszerep a dél-koreai Csangvonban zajló junior-világbajnokságon, ugyanis a hétvége első napján rendezték a 25 méteres pisztoly szám döntőjét, s ‒ a korábbi napokkal ellentétben ‒ bizakodhattunk az első magyar döntős szereplést illetően. A péntek üde színfoltja volt Egri Viktória teljesítménye, aki a versenyszám első felvonásában a 30 pontos viadalban  94, 95, 97-es sorozatával a 11. helyen zárt. Komáromi Krisztina Panna 284 lőtt körrel a 17., Fábián Sára Ráhel pedig 282-vel a 30. lett, így reménykedve várták a mieink a szombati folytatást.

A changvoni junior-világbajnokságon bronzérmes magyar trió (Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel) a dobogón Fotó: Kalapos Mihály

A csangvoni junior-világbajnokságon bronzérmes sportpisztolyos magyar trió (Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel) a dobogón  •  Fotó: Kalapos Mihály

Jól is kezdtek a lányok a gyorslövészetben: Fábián 287 lőtt körrel a 19., Komáromi 286 körrel a 15.,  Egri pedig a 96, 98, 95-os sorozatával a hatodik lett, így ő bejutott a délutáni döntőbe.  A sportpisztolyosok nyolcas fináléjában aztán a 20 éves leánynak nem sikerült hoznia az addig remek teljesítményt, így a nyolcadik helyen zárt.

Megszületett azonban az első magyar érem a dél-koreai megméretésen, ugyanis a KSI-ben együtt pallérozódó hármas a harmadik helyen végzett 1714 lőtt körrel. Egri 575-el, Komáromi 570-el, Fábián pedig 569-el körrel járult hozzá a sikerhez.

„Utolsó éves juniorként szerettem volna légpisztolyban is bejutni a döntőbe, számítottam egy egyéni éremre is, de ez sajnos nem jött össze. Annak természetesen örülök, hogy sportpisztolyban döntős voltam, és hogy látszódik a fejlődés huszonöt méteren. A csapatbronz azért is nagyon kedves nekem, mert mindhárman a KSI-ben lövünk Plichta Györgyinél, tehát ‒ mondhatni ‒ ez ilyen KSI-s bronz lett”‒ nyilatkozta az éremátadás után a 20 éves Egri Viktória.

Komáromi Krisztina Panna is megosztotta észrevételeit.

„Egy éve kezdtem el csupán rendesen lőni a KSI-ben. Az ötszázhetven kör egyéni csúcs, és mondanom sem kell, hogy nagyon boldog vagyok, hogy csapatban felállhatunk a dobogóra” ‒ mondta a 17 éves lány, majd a trió legfiatalabb tagja, a 16 éves Fábián Sára Ráhel folytatta. ‒ „Én is egyéni csúcsot lőttem. Igaz, elég sok kör van még bennem, de lépésenként haladunk előre. Edzéseken már látszik a fejlődésem. A csapatéremre titokban számítottunk, én is nagyon örülök neki. Nagy siker ez a bronz.”

Vasárnap az 50 méteres fekvő puska számmal folytatódik a csangvoni megméretés, amelyen a fiúk mezőnyében Pekler Zalán, Prágai Patrik és Vas Péter, a leányok között pedig Toma Dorina, Gáspár Lalita és Horváth Lea áll lőtábla elé.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok.
Sportpisztoly. Egyéni. 25 méter. Gyors.
Alapszakasz: 1. Sarah Eungee Choe (amerikai) 582-19x; 2. Gabriele Rankelyte (litván) 581-22x; 3. Jeoungmin Min (dél-koreai) 580-19x … 6. Egri Viktória 575-16x; 15. Komáromi Krisztina Panna 570-13x; 19. Fábián Sára Ráhel 569-11x.
Sportpisztoly. Egyéni. 25 méter.
Döntő: 1. Xiaoyu Wang (kínai); Katelyn Morgan Abeln (amerikai); 3. Anna Dedova (cseh) … 8. Egri Viktória.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS