HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 11:45 Frissítve: 2018.09.09 11:46

Sportlövészet: Pekler Zalán megszerezte első érmünket Csangvonban

Megszületett a magyar küldöttség első egyéni érme a csangvoni sportlövő világbajnokságon, miután a juniorkorosztály küzdelmeiben a komáromi Pekler Zalán ezüstöt szerzett a szabadpuska fekvő számában 619.1 körrel. Nem kellett volna sok az aranyhoz sem, a norvég Karlsen csupán hat tizeddel előzte meg a magyar versenyzőt. A leányoknak kevésbé sikerült jól a versenyszám: a legjobb helyezést Toma Dorina érte el, aki a 29. helyen végzett.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Lassan végéhez közeledik a sportlövők Csangvonban zajló világbajnoksága, és vasárnapot megelőzően még érem nélkül állt a magyar küldöttség. A juniorversenyzők nagy reményekkel vágtak neki a hét utolsó napjának, különösképp a 18 éves Pekler Zalán, aki a szabadpuska fekvő számában korábban korosztályos Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

Pekler Zalán szerezte a magyar küldöttség első egyéni érmét a csangvoni világbajnokságon

Pekler Zalán szerezte a magyar küldöttség első egyéni érmét a dél-koreai világbajnokságon

„Nem vagyok teljesen elégedett eddig, mert bár a vegyescsapatban elért hetedik hely nem rossz, az egyéni tíz méteres szám nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Nem vagyok letörve, hiszen van még két versenyszámom. Ráadásul ezekben van igazán esélyem az éremszerzésre, hiszen tavaly a fekvőben nyertem Európa-bajnokságot, míg az összetettben második voltam. Mostanában jól is megy az összetett, úgyhogy bizakodó vagyok” ‒ nyilatkozta két nappal ezelőtt a komáromi fiú, aki kiválóan kezdte a vasárnapi versenyt, 105-ös első körével abszolút a mezőny legjobbja volt. A második és harmadik sorozat már kevésbé sikerült jól, de aztán ismét feljavult a teljesítménye. Az utolsó lövések azonban nem találtak megfelelő célt, így ‒ csupán hat tizeddel elmaradva az első helyezett norvég Karlsentől ‒ a második helyen fejezte be a versenyt.

„A verseny előtt nagyon bizakodó és motivált voltam. Nagyon fegyelmezetten és nyugodtan tudtam lőni, már a legelején éreztem, hogy ebből ma jó szereplés lehet. Szerencsére így is lett, az pedig tényleg csak kevésen múlott, hogy nem arany lett belőle, de egyáltalán nem vagyok csalódott. Még van egy versenyszámunk holnap, ahol esélyesként indulva akár az aranyérem is meglehet. Fantasztikus érzés volt újra felállni a dobogóra, és remélem, mihamarabb sikerül megismételni” ‒ mondta Pekler az éremátadás után.

A dél-koreai megméretés szabadpuska számában Vas Péter és Prágai Patrik is lőállásba állt. Előbbi a 18. helyen zárt, 614.6-os körrel, utóbbi pedig a 46. helyen végzett 603.3-al. A fiúk csapatban a hetedik helyet szerezték meg 1837.0-al. Kevésbé teljesítettek jól a junior leányok. Toma Dorina a 29., Gáspár Lalita a 36., míg Horváth Lea a 38. hellyel kellett, hogy beérje. A mieink 15 csapatból tizedikek lettek összesítésben.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok.
Szabadpuska fekvő. Egyéni. 50 méter.
Fiúk: 1. Benjamin Tingsrud Karlsen (norvég) 619.7; 2. Pekler Zalán 619.1; 3. William Shaner (amerikai) 618.2 … 18. Vas Péter 614.6; 46. Prágai Patrik 603.3
Leányok: 1. Qiaoying Zhang (kínai) 622.2; 2. Rebecca Koeck (osztrák) 619.5; 3. Aleksandra Szutko 619.3 (lengyel) … 29. Toma Dorina 612.1; 36. Gáspár Lalita 608.6; 38. Horváth Lea 607.9

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS