HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 11:45 Frissítve: 2018.09.09 11:46

Sportlövészet: Pekler Zalán megszerezte első érmünket Csangvonban

Megszületett a magyar küldöttség első egyéni érme a csangvoni sportlövő világbajnokságon, miután a juniorkorosztály küzdelmeiben a komáromi Pekler Zalán ezüstöt szerzett a szabadpuska fekvő számában 619.1 körrel. Nem kellett volna sok az aranyhoz sem, a norvég Karlsen csupán hat tizeddel előzte meg a magyar versenyzőt. A leányoknak kevésbé sikerült jól a versenyszám: a legjobb helyezést Toma Dorina érte el, aki a 29. helyen végzett.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Lassan végéhez közeledik a sportlövők Csangvonban zajló világbajnoksága, és vasárnapot megelőzően még érem nélkül állt a magyar küldöttség. A juniorversenyzők nagy reményekkel vágtak neki a hét utolsó napjának, különösképp a 18 éves Pekler Zalán, aki a szabadpuska fekvő számában korábban korosztályos Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

Pekler Zalán szerezte a magyar küldöttség első egyéni érmét a csangvoni világbajnokságon

Pekler Zalán szerezte a magyar küldöttség első egyéni érmét a dél-koreai világbajnokságon

„Nem vagyok teljesen elégedett eddig, mert bár a vegyescsapatban elért hetedik hely nem rossz, az egyéni tíz méteres szám nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Nem vagyok letörve, hiszen van még két versenyszámom. Ráadásul ezekben van igazán esélyem az éremszerzésre, hiszen tavaly a fekvőben nyertem Európa-bajnokságot, míg az összetettben második voltam. Mostanában jól is megy az összetett, úgyhogy bizakodó vagyok” ‒ nyilatkozta két nappal ezelőtt a komáromi fiú, aki kiválóan kezdte a vasárnapi versenyt, 105-ös első körével abszolút a mezőny legjobbja volt. A második és harmadik sorozat már kevésbé sikerült jól, de aztán ismét feljavult a teljesítménye. Az utolsó lövések azonban nem találtak megfelelő célt, így ‒ csupán hat tizeddel elmaradva az első helyezett norvég Karlsentől ‒ a második helyen fejezte be a versenyt.

„A verseny előtt nagyon bizakodó és motivált voltam. Nagyon fegyelmezetten és nyugodtan tudtam lőni, már a legelején éreztem, hogy ebből ma jó szereplés lehet. Szerencsére így is lett, az pedig tényleg csak kevésen múlott, hogy nem arany lett belőle, de egyáltalán nem vagyok csalódott. Még van egy versenyszámunk holnap, ahol esélyesként indulva akár az aranyérem is meglehet. Fantasztikus érzés volt újra felállni a dobogóra, és remélem, mihamarabb sikerül megismételni” ‒ mondta Pekler az éremátadás után.

A dél-koreai megméretés szabadpuska számában Vas Péter és Prágai Patrik is lőállásba állt. Előbbi a 18. helyen zárt, 614.6-os körrel, utóbbi pedig a 46. helyen végzett 603.3-al. A fiúk csapatban a hetedik helyet szerezték meg 1837.0-al. Kevésbé teljesítettek jól a junior leányok. Toma Dorina a 29., Gáspár Lalita a 36., míg Horváth Lea a 38. hellyel kellett, hogy beérje. A mieink 15 csapatból tizedikek lettek összesítésben.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok.
Szabadpuska fekvő. Egyéni. 50 méter.
Fiúk: 1. Benjamin Tingsrud Karlsen (norvég) 619.7; 2. Pekler Zalán 619.1; 3. William Shaner (amerikai) 618.2 … 18. Vas Péter 614.6; 46. Prágai Patrik 603.3
Leányok: 1. Qiaoying Zhang (kínai) 622.2; 2. Rebecca Koeck (osztrák) 619.5; 3. Aleksandra Szutko 619.3 (lengyel) … 29. Toma Dorina 612.1; 36. Gáspár Lalita 608.6; 38. Horváth Lea 607.9

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS