HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 11:45 Frissítve: 2018.09.09 11:46

Sportlövészet: Pekler Zalán megszerezte első érmünket Csangvonban

Megszületett a magyar küldöttség első egyéni érme a csangvoni sportlövő világbajnokságon, miután a juniorkorosztály küzdelmeiben a komáromi Pekler Zalán ezüstöt szerzett a szabadpuska fekvő számában 619.1 körrel. Nem kellett volna sok az aranyhoz sem, a norvég Karlsen csupán hat tizeddel előzte meg a magyar versenyzőt. A leányoknak kevésbé sikerült jól a versenyszám: a legjobb helyezést Toma Dorina érte el, aki a 29. helyen végzett.

M. Sz.utanpotlassport.hu Lassan végéhez közeledik a sportlövők Csangvonban zajló világbajnoksága, és vasárnapot megelőzően még érem nélkül állt a magyar küldöttség. A juniorversenyzők nagy reményekkel vágtak neki a hét utolsó napjának, különösképp a 18 éves Pekler Zalán, aki a szabadpuska fekvő számában korábban korosztályos Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

Pekler Zalán szerezte a magyar küldöttség első egyéni érmét a csangvoni világbajnokságon

Pekler Zalán szerezte a magyar küldöttség első egyéni érmét a dél-koreai világbajnokságon

„Nem vagyok teljesen elégedett eddig, mert bár a vegyescsapatban elért hetedik hely nem rossz, az egyéni tíz méteres szám nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Nem vagyok letörve, hiszen van még két versenyszámom. Ráadásul ezekben van igazán esélyem az éremszerzésre, hiszen tavaly a fekvőben nyertem Európa-bajnokságot, míg az összetettben második voltam. Mostanában jól is megy az összetett, úgyhogy bizakodó vagyok” ‒ nyilatkozta két nappal ezelőtt a komáromi fiú, aki kiválóan kezdte a vasárnapi versenyt, 105-ös első körével abszolút a mezőny legjobbja volt. A második és harmadik sorozat már kevésbé sikerült jól, de aztán ismét feljavult a teljesítménye. Az utolsó lövések azonban nem találtak megfelelő célt, így ‒ csupán hat tizeddel elmaradva az első helyezett norvég Karlsentől ‒ a második helyen fejezte be a versenyt.

„A verseny előtt nagyon bizakodó és motivált voltam. Nagyon fegyelmezetten és nyugodtan tudtam lőni, már a legelején éreztem, hogy ebből ma jó szereplés lehet. Szerencsére így is lett, az pedig tényleg csak kevésen múlott, hogy nem arany lett belőle, de egyáltalán nem vagyok csalódott. Még van egy versenyszámunk holnap, ahol esélyesként indulva akár az aranyérem is meglehet. Fantasztikus érzés volt újra felállni a dobogóra, és remélem, mihamarabb sikerül megismételni” ‒ mondta Pekler az éremátadás után.

A dél-koreai megméretés szabadpuska számában Vas Péter és Prágai Patrik is lőállásba állt. Előbbi a 18. helyen zárt, 614.6-os körrel, utóbbi pedig a 46. helyen végzett 603.3-al. A fiúk csapatban a hetedik helyet szerezték meg 1837.0-al. Kevésbé teljesítettek jól a junior leányok. Toma Dorina a 29., Gáspár Lalita a 36., míg Horváth Lea a 38. hellyel kellett, hogy beérje. A mieink 15 csapatból tizedikek lettek összesítésben.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok.
Szabadpuska fekvő. Egyéni. 50 méter.
Fiúk: 1. Benjamin Tingsrud Karlsen (norvég) 619.7; 2. Pekler Zalán 619.1; 3. William Shaner (amerikai) 618.2 … 18. Vas Péter 614.6; 46. Prágai Patrik 603.3
Leányok: 1. Qiaoying Zhang (kínai) 622.2; 2. Rebecca Koeck (osztrák) 619.5; 3. Aleksandra Szutko 619.3 (lengyel) … 29. Toma Dorina 612.1; 36. Gáspár Lalita 608.6; 38. Horváth Lea 607.9

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.