HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.12 13:20 Frissítve: 2018.09.12 16:46

Sportlövészet: Ozsvárt Donát 5. lett a junior-vb-n

A sportlövők target sprint versenyszámával ‒ amelyben Ozsvárt Donát ötödik lett ‒ véget ért a csangvoni junior-világbajnokság. A magyar küldöttség két ezüst- és két bronzéremmel utazik haza Dél-Koreából, Joó Éva sportági koordinátor elégedetten nyilatkozott honlapunknak.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu A target sprint versenyszámmal zárult a sportlövők junior-világbajnoksága a dél-koreai Csangvonban. A Nemzetközi Sportlövő Szövetség által nemrég kialakított szám ‒ amely a légfegyveres pontlövészet és a középtávfutás kombinációja ‒ ígéretesen alakult magyar szempontból. (Ez a szám 10 méteres légpuska pályán, bukócélokra történik, három alkalommal megismételt futás közben.) Ozsvárt Donát volt az egyetlen magyar induló a mezőnyben, a Vasas 17 éves versenyzője az ötödik helyen zárt a 17 fős mezőnyben.

A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában bronzérmes fiúcsapat Forrás: MSSZ

A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában bronzérmes fiúcsapat  •  Forrás: MSSZ

Az utolsó magyar érdekeltségű nap után Joó Éva sportági koordinátort kértük meg, hogy értékelje a juniorok megméretését, amely alatt a magyar küldöttség két ezüst- és két bronzérmet szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, ügyesek voltak a gyerekek, mindent megtettek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Ami picit bosszantó, hogy Pekler Zalán két számban is hajszállal maradt el aranyéremtől, emiatt lógatta is az orrát. A puskás lányok elmaradtak a várakozásoktól, de nekik is rengeteg tapasztalattal szolgált a vébé. Biztos vagyok benne, hogy otthon majd kiküszöbölik a felmerült problémákat az edzőjükkel.”

A 25 méteres sportpisztoly számban bronzérmes leánycsapat Forrás: MSSZ

A 25 méteres sportpisztoly számban bronzérmes leánycsapat  •  Forrás: MSSZ

Pekler Zalán két egyéni ezüstérme mellett a Prágai Patrikkal, Vas Péterrel kiegészült trióval a puskások 50 méteres három testhelyzetű számában bronzérmet szerzett, míg a leány sportpisztolycsapat szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

„Nagy tettet hajtottak végre a lányok, hiszen rendkívül erős volt a mezőny. Egri Viki bejutott a döntőbe is, ahol ugyan nyolcadik lett, de ‒ úgy hiszem ‒ ez csak az első állomása volt a sikeres útnak. A felnőttek között is meg fogja állni a helyét. Komáromi Krisztina és Fábián Sára újoncként minden elismerést megérdemel, egyéni csúcsokat döntöttek meg Dél-Koreában.”

A sportági koordinátor azt is kiemelte, hogy kiváló volt a szervezés, csakúgy, mint a lőtér. Problémamentesen zajlottak le a küzdelmek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS