HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.12 13:20 Frissítve: 2018.09.12 16:46

Sportlövészet: Ozsvárt Donát 5. lett a junior-vb-n

A sportlövők target sprint versenyszámával ‒ amelyben Ozsvárt Donát ötödik lett ‒ véget ért a csangvoni junior-világbajnokság. A magyar küldöttség két ezüst- és két bronzéremmel utazik haza Dél-Koreából, Joó Éva sportági koordinátor elégedetten nyilatkozott honlapunknak.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu A target sprint versenyszámmal zárult a sportlövők junior-világbajnoksága a dél-koreai Csangvonban. A Nemzetközi Sportlövő Szövetség által nemrég kialakított szám ‒ amely a légfegyveres pontlövészet és a középtávfutás kombinációja ‒ ígéretesen alakult magyar szempontból. (Ez a szám 10 méteres légpuska pályán, bukócélokra történik, három alkalommal megismételt futás közben.) Ozsvárt Donát volt az egyetlen magyar induló a mezőnyben, a Vasas 17 éves versenyzője az ötödik helyen zárt a 17 fős mezőnyben.

A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában bronzérmes fiúcsapat Forrás: MSSZ

A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában bronzérmes fiúcsapat  •  Forrás: MSSZ

Az utolsó magyar érdekeltségű nap után Joó Éva sportági koordinátort kértük meg, hogy értékelje a juniorok megméretését, amely alatt a magyar küldöttség két ezüst- és két bronzérmet szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, ügyesek voltak a gyerekek, mindent megtettek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Ami picit bosszantó, hogy Pekler Zalán két számban is hajszállal maradt el aranyéremtől, emiatt lógatta is az orrát. A puskás lányok elmaradtak a várakozásoktól, de nekik is rengeteg tapasztalattal szolgált a vébé. Biztos vagyok benne, hogy otthon majd kiküszöbölik a felmerült problémákat az edzőjükkel.”

A 25 méteres sportpisztoly számban bronzérmes leánycsapat Forrás: MSSZ

A 25 méteres sportpisztoly számban bronzérmes leánycsapat  •  Forrás: MSSZ

Pekler Zalán két egyéni ezüstérme mellett a Prágai Patrikkal, Vas Péterrel kiegészült trióval a puskások 50 méteres három testhelyzetű számában bronzérmet szerzett, míg a leány sportpisztolycsapat szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

„Nagy tettet hajtottak végre a lányok, hiszen rendkívül erős volt a mezőny. Egri Viki bejutott a döntőbe is, ahol ugyan nyolcadik lett, de ‒ úgy hiszem ‒ ez csak az első állomása volt a sikeres útnak. A felnőttek között is meg fogja állni a helyét. Komáromi Krisztina és Fábián Sára újoncként minden elismerést megérdemel, egyéni csúcsokat döntöttek meg Dél-Koreában.”

A sportági koordinátor azt is kiemelte, hogy kiváló volt a szervezés, csakúgy, mint a lőtér. Problémamentesen zajlottak le a küzdelmek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS