utanpotlassport.hu 2018.09.12 13:20 Frissítve: 2018.09.12 16:46

Sportlövészet: Ozsvárt Donát 5. lett a junior-vb-n

A sportlövők target sprint versenyszámával ‒ amelyben Ozsvárt Donát ötödik lett ‒ véget ért a csangvoni junior-világbajnokság. A magyar küldöttség két ezüst- és két bronzéremmel utazik haza Dél-Koreából, Joó Éva sportági koordinátor elégedetten nyilatkozott honlapunknak.

M. Sz.utanpotlassport.hu A target sprint versenyszámmal zárult a sportlövők junior-világbajnoksága a dél-koreai Csangvonban. A Nemzetközi Sportlövő Szövetség által nemrég kialakított szám ‒ amely a légfegyveres pontlövészet és a középtávfutás kombinációja ‒ ígéretesen alakult magyar szempontból. (Ez a szám 10 méteres légpuska pályán, bukócélokra történik, három alkalommal megismételt futás közben.) Ozsvárt Donát volt az egyetlen magyar induló a mezőnyben, a Vasas 17 éves versenyzője az ötödik helyen zárt a 17 fős mezőnyben.

A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában bronzérmes fiúcsapat Forrás: MSSZ

A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában bronzérmes fiúcsapat  •  Forrás: MSSZ

Az utolsó magyar érdekeltségű nap után Joó Éva sportági koordinátort kértük meg, hogy értékelje a juniorok megméretését, amely alatt a magyar küldöttség két ezüst- és két bronzérmet szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, ügyesek voltak a gyerekek, mindent megtettek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Ami picit bosszantó, hogy Pekler Zalán két számban is hajszállal maradt el aranyéremtől, emiatt lógatta is az orrát. A puskás lányok elmaradtak a várakozásoktól, de nekik is rengeteg tapasztalattal szolgált a vébé. Biztos vagyok benne, hogy otthon majd kiküszöbölik a felmerült problémákat az edzőjükkel.”

A 25 méteres sportpisztoly számban bronzérmes leánycsapat Forrás: MSSZ

A 25 méteres sportpisztoly számban bronzérmes leánycsapat  •  Forrás: MSSZ

Pekler Zalán két egyéni ezüstérme mellett a Prágai Patrikkal, Vas Péterrel kiegészült trióval a puskások 50 méteres három testhelyzetű számában bronzérmet szerzett, míg a leány sportpisztolycsapat szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

„Nagy tettet hajtottak végre a lányok, hiszen rendkívül erős volt a mezőny. Egri Viki bejutott a döntőbe is, ahol ugyan nyolcadik lett, de ‒ úgy hiszem ‒ ez csak az első állomása volt a sikeres útnak. A felnőttek között is meg fogja állni a helyét. Komáromi Krisztina és Fábián Sára újoncként minden elismerést megérdemel, egyéni csúcsokat döntöttek meg Dél-Koreában.”

A sportági koordinátor azt is kiemelte, hogy kiváló volt a szervezés, csakúgy, mint a lőtér. Problémamentesen zajlottak le a küzdelmek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.