HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 11:47 Frissítve: 2018.07.11 11:55

Sportlövészet: három magyar érem a junior-világkupán

Nemrég ért véget a sportlövők junior-világkupája Suhlban, a versenyzők azonban nem dőlhetnek hátra: további mozgalmas időszak vár rájuk, hiszen a napokban zajlik az Olimpiai Reménységek Versenye, és közeleg a löbersdorfi koronglövő Európa-bajnokság is. Németországból egy arany- és két bronzéremmel tértek haza a fiatalok, de több bizakodásra okot adó eredmény is született.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Kiválóan helytálltak a fiatal sportlövők a Suhlban megrendezett junior-világkupán. Az idén másodszor lebonyolított nemzetközi viadalon 61 ország 761 versenyzője vett részt. A magyar csapat tagjai a következők voltak: Gáspár Lalita, Hurai Viktória, Toma Dorina, Dénes Eszter, Pekler Zalán, Vas Péter, Hammerl Soma, Prágai Patrik, Egri Viktória, Nagy Vivien, Fábián Sára, Komáromi Panna, Polgár János, Iszprávnik Péter, Geier Dániel, Váczi Attila, Tömör-Tones Petra, Fodor Dávid, Tódor Zoltán, Holecz Zoltán és Óvári Áron.

Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt Forrás: MSSZ

Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt  •  Forrás: MSSZ

A magyar küldöttség hét számban mérette meg magát, és három érmet szerzett. A 25 méteres standard pisztolyos junior lányok között született a legfényesebb siker, Egri Viktória 551 lőtt körrel a második helyet szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban a leánycsapat (a KSI kiválósága mellett Fábián Sára Ráhel és Komáromi Krisztina Panna) 1578 lőtt körrel bronzérmes lett, így hosszú idő után nem puskában, hanem pisztolyban aratott nagyobb diadalt a piros-fehér-zöld delegáció.

A harmadik érmet a Vas Péter, Pekler Zalán, Prágai Patrik alkotta trió szerezte az 50 méteres három testhelyzetes puskások mezőnyében.  Az FSLK két tehetsége, Vas és Pekler, illetve az UTE versenyzője Prágai 3451 körrel zárt a harmadik helyen.

Egri Viktória ezüstérmet, a fiú és leány csapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban Forrás: MSSZ

Egri Viktória ezüstérmet, a fiú- és a leánycsapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban  •  Forrás: MSSZ

A további eredmények az alábbi linken megtekinthetők: ITT.

Az „erőltetett menetnek” nincs vége, további nemzetközi versenyek várnak az utánpótláskorú sportlövőkre. A napokban az Olimpiai Reménységek Versenyét bonyolítják le Plzenben, de folyamatosan zajlanak a világbajnoki válogatók is. Aktív pihenésre július végén lesz ideje a fiataloknak a löbersdorfi koronglövő Európa-bajnokságot megelőzően, amelynek szintén nagy reményekkel vágnak neki a fegyveresek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS