HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 11:47 Frissítve: 2018.07.11 11:55

Sportlövészet: három magyar érem a junior-világkupán

Nemrég ért véget a sportlövők junior-világkupája Suhlban, a versenyzők azonban nem dőlhetnek hátra: további mozgalmas időszak vár rájuk, hiszen a napokban zajlik az Olimpiai Reménységek Versenye, és közeleg a löbersdorfi koronglövő Európa-bajnokság is. Németországból egy arany- és két bronzéremmel tértek haza a fiatalok, de több bizakodásra okot adó eredmény is született.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Kiválóan helytálltak a fiatal sportlövők a Suhlban megrendezett junior-világkupán. Az idén másodszor lebonyolított nemzetközi viadalon 61 ország 761 versenyzője vett részt. A magyar csapat tagjai a következők voltak: Gáspár Lalita, Hurai Viktória, Toma Dorina, Dénes Eszter, Pekler Zalán, Vas Péter, Hammerl Soma, Prágai Patrik, Egri Viktória, Nagy Vivien, Fábián Sára, Komáromi Panna, Polgár János, Iszprávnik Péter, Geier Dániel, Váczi Attila, Tömör-Tones Petra, Fodor Dávid, Tódor Zoltán, Holecz Zoltán és Óvári Áron.

Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt Forrás: MSSZ

Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt  •  Forrás: MSSZ

A magyar küldöttség hét számban mérette meg magát, és három érmet szerzett. A 25 méteres standard pisztolyos junior lányok között született a legfényesebb siker, Egri Viktória 551 lőtt körrel a második helyet szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban a leánycsapat (a KSI kiválósága mellett Fábián Sára Ráhel és Komáromi Krisztina Panna) 1578 lőtt körrel bronzérmes lett, így hosszú idő után nem puskában, hanem pisztolyban aratott nagyobb diadalt a piros-fehér-zöld delegáció.

A harmadik érmet a Vas Péter, Pekler Zalán, Prágai Patrik alkotta trió szerezte az 50 méteres három testhelyzetes puskások mezőnyében.  Az FSLK két tehetsége, Vas és Pekler, illetve az UTE versenyzője Prágai 3451 körrel zárt a harmadik helyen.

Egri Viktória ezüstérmet, a fiú és leány csapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban Forrás: MSSZ

Egri Viktória ezüstérmet, a fiú- és a leánycsapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban  •  Forrás: MSSZ

A további eredmények az alábbi linken megtekinthetők: ITT.

Az „erőltetett menetnek” nincs vége, további nemzetközi versenyek várnak az utánpótláskorú sportlövőkre. A napokban az Olimpiai Reménységek Versenyét bonyolítják le Plzenben, de folyamatosan zajlanak a világbajnoki válogatók is. Aktív pihenésre július végén lesz ideje a fiataloknak a löbersdorfi koronglövő Európa-bajnokságot megelőzően, amelynek szintén nagy reményekkel vágnak neki a fegyveresek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS