HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 11:47 Frissítve: 2018.07.11 11:55

Sportlövészet: három magyar érem a junior-világkupán

Nemrég ért véget a sportlövők junior-világkupája Suhlban, a versenyzők azonban nem dőlhetnek hátra: további mozgalmas időszak vár rájuk, hiszen a napokban zajlik az Olimpiai Reménységek Versenye, és közeleg a löbersdorfi koronglövő Európa-bajnokság is. Németországból egy arany- és két bronzéremmel tértek haza a fiatalok, de több bizakodásra okot adó eredmény is született.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Kiválóan helytálltak a fiatal sportlövők a Suhlban megrendezett junior-világkupán. Az idén másodszor lebonyolított nemzetközi viadalon 61 ország 761 versenyzője vett részt. A magyar csapat tagjai a következők voltak: Gáspár Lalita, Hurai Viktória, Toma Dorina, Dénes Eszter, Pekler Zalán, Vas Péter, Hammerl Soma, Prágai Patrik, Egri Viktória, Nagy Vivien, Fábián Sára, Komáromi Panna, Polgár János, Iszprávnik Péter, Geier Dániel, Váczi Attila, Tömör-Tones Petra, Fodor Dávid, Tódor Zoltán, Holecz Zoltán és Óvári Áron.

Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt Forrás: MSSZ

Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt  •  Forrás: MSSZ

A magyar küldöttség hét számban mérette meg magát, és három érmet szerzett. A 25 méteres standard pisztolyos junior lányok között született a legfényesebb siker, Egri Viktória 551 lőtt körrel a második helyet szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban a leánycsapat (a KSI kiválósága mellett Fábián Sára Ráhel és Komáromi Krisztina Panna) 1578 lőtt körrel bronzérmes lett, így hosszú idő után nem puskában, hanem pisztolyban aratott nagyobb diadalt a piros-fehér-zöld delegáció.

A harmadik érmet a Vas Péter, Pekler Zalán, Prágai Patrik alkotta trió szerezte az 50 méteres három testhelyzetes puskások mezőnyében.  Az FSLK két tehetsége, Vas és Pekler, illetve az UTE versenyzője Prágai 3451 körrel zárt a harmadik helyen.

Egri Viktória ezüstérmet, a fiú és leány csapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban Forrás: MSSZ

Egri Viktória ezüstérmet, a fiú- és a leánycsapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban  •  Forrás: MSSZ

A további eredmények az alábbi linken megtekinthetők: ITT.

Az „erőltetett menetnek” nincs vége, további nemzetközi versenyek várnak az utánpótláskorú sportlövőkre. A napokban az Olimpiai Reménységek Versenyét bonyolítják le Plzenben, de folyamatosan zajlanak a világbajnoki válogatók is. Aktív pihenésre július végén lesz ideje a fiataloknak a löbersdorfi koronglövő Európa-bajnokságot megelőzően, amelynek szintén nagy reményekkel vágnak neki a fegyveresek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS