UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.22 21:01 Frissítve: 2019.11.22 21:04

Sportlövészet: három magyar arany a Hungarian Open nyitányán

A budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló Hungarian Open nemzetközi sportlövőverseny nyitónapján a puskás és pisztolyos juniorok között is születtek nagyszerű magyar eredmények. Dénes Eszter, Jákó Miriam és Hammerl Soma is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Péntektől vasárnapig a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtér ad otthont a sportlövők hagyományosan novemberi nemzetközi versenyének, a Hungarian Opennek. A háromnapos eseményre idén rekordszámú nemzet nevezett, a viadalon 21 ország sportolója méri össze tudását. A felnőttek mellett a juniorok is versenyre keltek, és a pénteki nyitónapon a négyből három számot is hazai fiatal nyert.

dénes

A légpuskás lányok dobogója  •  Forrás: MSSZ

A 10 méter légpuska junior fiú mezőnyében a nyolcas döntőbe hét magyar versenyző került, végül a legjobbnak Hammerl Soma bizonyult megelőzve Klenczner Márton és Pekler Zalánt. A lányoknál hasonló helyzet alakult ki a fináléban, a hét magyar hölgy mellé egyetlen szlovák lövő tudott beférkőzni, de a dobogós helyezésekbe nem szólt bele. Dénes Eszter egész napos remek formáját győzelemmel koronázta meg, de remekül teljesített a második helyen végző Mészáros Eszter és a dobogó harmadik fokán feltűnő Gáspár Lalita is.

A 10 méter légpisztolyos lányok döntőjében már nem volt ekkora magyar fölény a létszámot illetően, kizárólag a teljesítményükkel tűntek ki a hazai fiatalok. A négy magyar az első ötben végzett: Jákó Miriam az első, Komáromi Krisztina Panna a második, Berde Viktória a harmadik helyen. Fábián Sára Ráhel pedig ötödikként zárt. A fiúknál is négy magyar került a fináléba, közülük a legjobb eredményt – hogy ebben a számban se maradjon elismerés nélkül a vendéglátó ország – Joó Attila érte el, aki a harmadik legjobbként teljesített a viadalon. Itt a szlovák Lukas Filip nyert az ukrán Roman Kopijka előtt.

Szombaton a vegyes csapatok küzdelmével folytatódik a verseny.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.