Sportlövészet: egy ezüst és két bronz a bolognai junior Eb-ről

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.15. 19:44
Címkék
A sportlövők bolognai Európa-bajnokságának szombati nyitónapján Hammerl Soma bronzérmet szerzett a juniorok 50 m puska fekvő versenyszámában, vasárnap pedig az 50 m puska 3 testhelyzetben induló fiú- a dobogó második, a leánycsapat a harmadik fokára állhatott fel. Joó Éva utánpótlás-referens szerint nagyszerű eredmények születtek, még ha nem is mindenki gondolja úgy.

HSF facebook
HSF facebook

Az ezüstös fiúk • Forrás: HSF/Facebook

HSF facebook
HSF facebook

Az ezüstös fiúk  •  Forrás: HSF/Facebook

Jól indul a bolognai Európa-bajnokság a fiatal magyar sportlövőknek. Szombaton Hammerl Soma 619,9 körös eredményt ért el a juniorok 50 m puska fekvő versenyszámában, az pedig a harmadik helyet hozta a győztes orosz Grigorij Samakov (622,9) és a francia Lucas Kryzs (620.4) mögött. Hammerl vasárnap az 50 m puska 3 testhelyzet döntőjébe is bejutott, ahol ötödikként zárt, megelőzve a nyolcadik Klenczner Mártont. A finálét a német Max Braun nyerte. A két versenyző azonban– Kiss Viktorral kiegészülve – ugyanabban a számban már felállhatott a dobogóra, a fiúcsapat második lett.

A fiúk után a lányok következtek, és a Dénes Eszter, Lovász Dorina, Gáspár Lalita összetételű csapat csakugyan 50 m puska 3 testhelyzetben nyert bronzérmet, Dénes Eszter pedig az egyéni verseny döntőjében nyolcadik helyén végzett. Az Eb-t a német Anna Janssen nyerte.

Joó Éva, világ- és Európa-bajnok utánpótlás-referens szerint remek eredmények születettek, még ha nem is minden versenyző gondolja így közvetlenül a verseny után:
„Én nagyon elégedett vagyok. A fiatalok többet vártak maguktól a döntőben, ezért kicsit csalódottnak tűnnek. Pedig igazán nagy eredményeket értek el, és jobban kellene örülniük. Nyilván mindenki a legjobbat szerette volna elérni, lógatják az orrukat, de arra nincs okuk. Összességében nagyon örülhetünk, hogy ilyen utánpótlásunk van, és tudni kell, hogy a legjobbak közül néhányan nem is lőttek, hiszen a felnőttek között indulnak. Remélem, csak átmeneti a szomorkodás. Fantasztikus a csapat, nagyon jó itt lenni velük, Bolognában, és nagy bizakodásra ad okot, hogy ennyi jó fiatal van. Jövőre nehéz lesz összeállítani a csapatokat. Hála az égnek!”

További korosztályos híreinkSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik