utanpotlassport.hu 2019.01.24 09:02 Frissítve: 2019.01.24 09:12

Rövid pályás gyorskorcsolya: rajtra kész a junior-vb

Holnap kezdődik a rövid pályás gyorskorcsolyázók junior-világbajnoksága Montrealban, ahol hazánkat nyolc versenyző képviseli. A fiatalok ráadásul minden versenyszámban: 500, 1000 és 1500 méteren is rajthoz állnak. A válogatott vezetőedzője, Szabó Krisztián már kintről küldött helyzetjelentést a verseny előtti napokról: a csapat vasárnap éjjel érkezett meg Kanadába.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu „Hamar elindultunk, hiszen a versenyzőknek pihenésre van szüksége a megmérettetések előtt, illetve az is fontos szempont, hogy kipróbálják a jeget, és megszokják a környezetet. Itt Montrealban ugyanis mínusz 25 fok van jelenleg” – kezdte beszámolóját Szabó Krisztián, a rövid pályás gyorskorcsolyázók utánpótlás-válogatottjának vezetője.

A junior világbajnokságon nyolc short trackes képviseli majd hazánkat Forrás: moksz.hu

A junior világbajnokságon nyolc short trackes képviseli majd hazánkat  •  Forrás: moksz.hu

„Nyolc versenyzővel érkeztünk: Somogyi Barbara, Túri Anna, Tóth Eszter és Dobrán Fanni, valamint Tiborcz Dániel, Sziklási András, Bontovics Balázs és Talabos Attila képviseli országunkat. Fiataljaink nagyon elszántak. Mindenki nagyon várja már, hogy jégre léphessen. Barbi különösen jó formában van, a múlt hétvégi felnőtt Eb-szereplése után a napokban élete egyik leggyorsabb körét futotta az edzésen.”

A juniorok várakozása persze érthető: hosszú út áll a short trackesek mögött. A felkészülés még tavaly áprilisban kezdődött a versenyzők számára, idei szezonjuk célversenye pedig egyértelműen a mostani világbajnokság. „Az elmúlt időszakban is igyekeztünk sportolóinknak minden lehetőséget megteremteni a színvonalas munkavégzéshez, ők pedig hétről hétre javuló tendenciát mutattak. Sőt mióta itt vagyunk,  egyre jobb formába lendülnek: köridőiket nézve látható, hogy legjobb versenyzőink stabilan hozzák az európai élvonal szintjét.  Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a világviszonylatban” – tette hozzá Szabó Krisztián.

Az elmúlt pár napban a magyarok már felmérték a leendő ellenfeleik teljesítményét is, a Szabó Krisztián vezette együttes azonban reálisan áll hozzá a világbajnoksághoz és a rájuk váró versenyekhez. „Folyamatosan az lebeg a fiatalok szeme előtt, hogy a lehető legjobban teljesítsenek, kihozzák magukból a maximomt. Pontos célokat akkor tudunk megfogalmazni, ha látjuk a végleges nevezéseket, illetve a sorsolást. Minden versenyszámban 3-3 versenyzőnk indulhat. Egy bizonyos csak: teljes erőbedobással készülünk, hangolódunk, és csiszoljuk a technikát, valamint a pengét, hogy jól szerepelhessünk a vébén.”

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.