HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.24 09:02 Frissítve: 2019.01.24 09:12

Rövid pályás gyorskorcsolya: rajtra kész a junior-vb

Holnap kezdődik a rövid pályás gyorskorcsolyázók junior-világbajnoksága Montrealban, ahol hazánkat nyolc versenyző képviseli. A fiatalok ráadásul minden versenyszámban: 500, 1000 és 1500 méteren is rajthoz állnak. A válogatott vezetőedzője, Szabó Krisztián már kintről küldött helyzetjelentést a verseny előtti napokról: a csapat vasárnap éjjel érkezett meg Kanadába.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu „Hamar elindultunk, hiszen a versenyzőknek pihenésre van szüksége a megmérettetések előtt, illetve az is fontos szempont, hogy kipróbálják a jeget, és megszokják a környezetet. Itt Montrealban ugyanis mínusz 25 fok van jelenleg” – kezdte beszámolóját Szabó Krisztián, a rövid pályás gyorskorcsolyázók utánpótlás-válogatottjának vezetője.

A junior világbajnokságon nyolc short trackes képviseli majd hazánkat Forrás: moksz.hu

A junior világbajnokságon nyolc short trackes képviseli majd hazánkat  •  Forrás: moksz.hu

„Nyolc versenyzővel érkeztünk: Somogyi Barbara, Túri Anna, Tóth Eszter és Dobrán Fanni, valamint Tiborcz Dániel, Sziklási András, Bontovics Balázs és Talabos Attila képviseli országunkat. Fiataljaink nagyon elszántak. Mindenki nagyon várja már, hogy jégre léphessen. Barbi különösen jó formában van, a múlt hétvégi felnőtt Eb-szereplése után a napokban élete egyik leggyorsabb körét futotta az edzésen.”

A juniorok várakozása persze érthető: hosszú út áll a short trackesek mögött. A felkészülés még tavaly áprilisban kezdődött a versenyzők számára, idei szezonjuk célversenye pedig egyértelműen a mostani világbajnokság. „Az elmúlt időszakban is igyekeztünk sportolóinknak minden lehetőséget megteremteni a színvonalas munkavégzéshez, ők pedig hétről hétre javuló tendenciát mutattak. Sőt mióta itt vagyunk,  egyre jobb formába lendülnek: köridőiket nézve látható, hogy legjobb versenyzőink stabilan hozzák az európai élvonal szintjét.  Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a világviszonylatban” – tette hozzá Szabó Krisztián.

Az elmúlt pár napban a magyarok már felmérték a leendő ellenfeleik teljesítményét is, a Szabó Krisztián vezette együttes azonban reálisan áll hozzá a világbajnoksághoz és a rájuk váró versenyekhez. „Folyamatosan az lebeg a fiatalok szeme előtt, hogy a lehető legjobban teljesítsenek, kihozzák magukból a maximomt. Pontos célokat akkor tudunk megfogalmazni, ha látjuk a végleges nevezéseket, illetve a sorsolást. Minden versenyszámban 3-3 versenyzőnk indulhat. Egy bizonyos csak: teljes erőbedobással készülünk, hangolódunk, és csiszoljuk a technikát, valamint a pengét, hogy jól szerepelhessünk a vébén.”

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.