Röplabda: az U16-os leányválogatottunkat kigolyózták az Eb-ről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.24. 15:46
Címkék
Az U16-os leányválogatott lemaradt a nyári röplabda Európa-bajnokságról, miután a selejtezőcsoport második helyezettjeinek összevetésében a dán mellett a román válogatott is megelőzte. A görögországi selejtezőtorna utolsó mérkőzésén olyan eredmény született, amely mindkét résztvevő továbbjutását biztosította.

Lakner Gábor Eldőlt, hogy a magyar U16-os leányválogatott nélkül rendezik meg a röplabdázók nyári Európa-bajnokságát Bulgáriában. Amint arról beszámoltunk, Halász Márta együttese a második helyen végzett a szerbiai selejtezőcsoportban, és még reménykedhetett a továbbjutásban, hiszen a négy kvartett első helyezettje mellett a két legjobb csoportmásodik is kvalifikál a kontinensviadalra.Lakner Gábor Eldőlt, hogy a magyar U16-os leányválogatott nélkül rendezik meg a röplabdázók nyári Európa-bajnokságát Bulgáriában. Amint arról beszámoltunk, Halász Márta együttese a második helyen végzett a szerbiai selejtezőcsoportban, és még reménykedhetett a továbbjutásban, hiszen a négy kvartett első helyezettje mellett a két legjobb csoportmásodik is kvalifikál a kontinensviadalra.

U16-os leány röplabda-válogatott Belgrád
U16-os leány röplabda-válogatott Belgrád

A magyar válogatott bár helytállt, lemaradt az Eb-ről  •  Forrás: MRSZ

A múlt héten lejátszott három csoportból a magyar válogatott – 6 ponttal, 7-4-es szettkülönbséggel és +33-as pontkülönbséggel – a második helyen állt a csoportmásodik együttesek összevetésében. A dánok 7-3-as szettkülönbséggel jobbnak bizonyultak, de a hozzánk hasonlóan 7-4-gyel záró lengyelek csupán +31-es pontkülönbséggel zártak, így őket megelőztük.

A magyar csapat sorsa az egy héttel később lejátszott, görögországi selejtezőcsoport eredményétől függött. Már önmagában az kérdést vet fel, hogy a négy kvartettben miért nem egy időben játszottak, hiszen így az Argoszban pályára lépő együttesek már tudták, milyen eredményre van szükségük a továbbjutáshoz.

Az utolsó meccs eredménye pedig az bizonyítja: ki is használták...

Úgy alakult ugyanis a torna, hogy a házigazda görögök és a románok mérkőzésén a 3-1-es hazai siker mindkét csapat továbbjutását lehetővé tette.

És az a magyarok búcsúját is jelentette.

Azzal az eredménnyel a görögök megnyerik a csoportot, az első két mérkőzést nagy fölénnyel behúzó románok pedig 6 ponttal, 7-4-es szettkülönbséggel és nagyon pozitív pontkülönbséggel megszerzik a továbbjutást érő második helyet.

Mit ad Isten, 3-1-es görög sikerrel zárult a találkozó!

Véletlen lenne? Aligha. Azzal a dánok és a románok szerezték meg az Európa-bajnoki részvételt érő két helyet, a mieink pedig csak itthonról figyelhetik a nyári kontinensviadalt. Hajszálon múlt a magyar továbbjutás, a csapat teljesítménye biztató volt a jövőre nézve, de ez most aligha vigasztalja a lányokat.

A csoportok második helyezettjeinek összevetése
1. Dánia 6 pont (7-3-as szettkülönbség), 2. Románia 6 pont (7-4, +56-os pontkülönbség), 3. Magyarország 6 pont (7-4, +33), 4. Lengyelország 6 pont (7-4, +31)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik