Röplabda: helytállás az U19-es férfi Eb favoritjával szemben

Vágólapra másolva!
2017.04.26. 21:16
Címkék
A magyar U19-es férfiválogatott ugyan három játszmában szenvedett vereséget a magyar-szlovák rendezésű röplabda Európa-bajnokság favoritjának számító oroszoktól, helytállása miatt azonban mégis dicséretet érdemel: alaposan megszorongatta ellenfelét.

L. G. A magyar U19-es férfiválogatott egyértelműen addigi legnehezebb ellenfelével találkozott a magyar-szlovák közös rendezésű röplabda Európa-bajnokság negyedik játéknapján. A mieink ellenfele a végső győzelemre számot tartó orosz válogatott volt.L. G. A magyar U19-es férfiválogatott egyértelműen addigi legnehezebb ellenfelével találkozott a magyar-szlovák közös rendezésű röplabda Európa-bajnokság negyedik játéknapján. A mieink ellenfele a végső győzelemre számot tartó orosz válogatott volt.

U19-es röplabda Eb magyar-orosz
U19-es röplabda Eb magyar-orosz

A magyar csapat helytállt az oroszok ellen  •  Fotó: Muzslay Péter

Tomanóczy Tibor szövetségi edző a szünnapon azt mondta, akkor lenne elégedett, ha játszmát lopnánk, vagy minden szettben húsz pont fölött zárnánk. Az első szettben nem a kedve szerint alakult a mérkőzés, a bombaerősen nyitó oroszok pillanatok alatt elléptek, és végig vezetve, magabiztosan nyertek (25-14).

Hanem ami utána következett! A magyar csapat megalkuvást nem tűrően harcolt, a második szett elején vezetett is, és végig maximális erőbedobásra kényszerítette az oroszokat. Az ellenfél edzőjének időkéréssel kellett megállítania a magyar felzárkózást, és ez ugyan sikerült is, de a fiúk így is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen húsz pont fölé jutottak (25-21).

A harmadik játszmában ismét mi vezettünk, sőt, előnyünket hatpontosra tudtuk növelni. Az oroszok erejét mutatja, hogy onnan is visszakapaszkodtak: 21pontnál utolérték a mieinket, a hajrában pedig átvették a vezetést. A végén három meccslabdához jutottak, amelyből az elsőt még sikerült hárítanunk, a második viszont már élt az ellenfél (25-22).

A háromszettes vereség ellenére – ami végül is a papírforma – emelt fővel jöhetett le a pályáról a magyar csapat, hiszen megszorongatta a torna legjobb csapatát.

„Az első játszmát eléggé megilletődötten kezdtük, de a másodikban már felszabadultan tudtunk játszani, sőt, a harmadikat meg is nyerhettük volna, de a végén sajnos beragadtunk egy állásba. Ettől függetlenül azt hiszem, hogy ez vállalható vereség a világ egyik legjobb csapata ellen” – értékelt Tomanóczy Tibor.

A magyar válogatott csütörtökön 18 órakor az oroszoknál nem sokkal gyengébb olaszok ellen lép pályára Győrött.

U19-ES FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG
Oroszország–Magyarország 3-0
Győri csoport, 4. forduló, 100 néző. V: Hoger (szlovák), Valentar (szlovén)
Oroszország: Melnyikov, Krecsetov 2, Kuznyecov 11, Dikarev 9, Radcsenko 12, Szpiridonov 10. Cs.: Tetyuhin (liberó), Ganyenko 4, Antonov 7. Szövetségi edző: Andrej Nozdrin.
Magyarország: Szabó Bence, Horváth K. 8, Szabó M. 5, Pesti 13, Kiss M. 6, Flachner 3. Cs.: Farkas R. (liberó), Szabó Barna 1, Lukács, Csizmadia 1. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor.

Az Európa-bajnokságról írtuk:
Beharangozó
Belgium–Magyarország 3-0
Magyarország–Bulgária 3-2
Lengyelország–Magyarország 3-0

Szünnapi értékelés

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik