Röplabda: felemás folytatás a korosztályos Eb-selejtezőkben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 20:48
Címkék
Az U16-os lányok 3:0-ra legyőzték a ciprusi együttest, míg az U17-es fiúk 3:1-es vereséget szenvedtek a szlovákok ellen a korosztályos röplabda Eb-selejtező második fordulójában.

L.S./UP-infoCsütörtökön U16-os leány-, illetve U17-es fiúválogatottunk egyaránt vereséggel rajtolt az Eb-selejtezőcsoportban, így mindkét együttes messze került a kvalifikációtól− a kontinensviadalon csupána kvartettek győztesei vehetnek részt.L.S./UP-infoCsütörtökön U16-os leány-, illetve U17-es fiúválogatottunk egyaránt vereséggel rajtolt az Eb-selejtezőcsoportban, így mindkét együttes messze került a kvalifikációtól− a kontinensviadalon csupána kvartettek győztesei vehetnek részt.

Legyőzte a ciprusiakat U16-os leányválogatottunk Fotó: hunvolley.hu
Legyőzte a ciprusiakat U16-os leányválogatottunk Fotó: hunvolley.hu

Legyőzte a ciprusiakat U16-os leányválogatottunk  •  Fotó: hunvolley.hu

A lányok így győzelmi kényszerben léptek pályára a ciprusiak ellen, Kőnig Gábor együttese pedig érvényesítettea papírformát: az első szettet 25:10-re, a másodikat 25:11-re, míg a harmadikat 25:20-ra nyerte a magyar csapat. A mieinkre az utolsó játéknapon a házigazda, csoportfavorit szerb alakulat vár.

Az U17-es fiúk ennél jóval nagyobb kihívással néztek szembe pénteken, és nem is tudták megugrani a lécet. Kelemen István távollétében Szűcs Ákos irányítja a válogatottat, amely ugyan szoros csatát vívott az első két szettben a szlovákokkal, mindkettőt elbukta (23:25, 19:25). Bár a harmadik játszma már magyar sikerrel zárult (25:20), egyenlíteni már nem sikerült (17:25), így északi szomszédunk örülhetett. A fiúk az oroszországi selejtezőtorna utolsó játéknapján a hollandokkal mérkőznek, az Eb-részvételre nem maradt esélyük.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik