Röplabda: csabai lányok és fehérvári fiúk sikere az U13-asoknál

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 08:35
Címkék
Az U13-as országos bajnokság döntőjében a lányoknál békéscsabai, a fiúknál fehérvári siker született.

K. N.− utanpotlassport.huAz U13-as országos bajnokság döntőjére a szegedi József Attila Általános Iskola tornatermében került sor. Két napon át küzdöttek a lánycsapatok, hogy eldöntsék, kié lesz az aranyérem. Előzetesen a Békéscsaba, az Érd, a Gödöllő és a hazai Szeged számított favoritnak a 12 csapatos fináléban.K. N.− utanpotlassport.huAz U13-as országos bajnokság döntőjére a szegedi József Attila Általános Iskola tornatermében került sor. Két napon át küzdöttek a lánycsapatok, hogy eldöntsék, kié lesz az aranyérem. Előzetesen a Békéscsaba, az Érd, a Gödöllő és a hazai Szeged számított favoritnak a 12 csapatos fináléban.

Kevés olyan torna van, ahol semmi meglepő eredmény nem születik. Ez sem tartozott közéjük. A legjobb négybe az esélyes együttesek közül csak a Gödöllő és a Békéscsaba tudott bejutni, a Delta-Érd és a Szeged idő előtt kipottyant. Ráadásul az érdiek csak a 11. helyen végzetek, míg a Szeged a 7. helyen zárta a lányok versenyét.

A szolnoki lányok lemaradtak az éremről Fotó: MRSZ utánpótlás
A szolnoki lányok lemaradtak az éremről Fotó: MRSZ utánpótlás

A szolnoki lányok lemaradtak az éremről  •  Fotó: MRSZ utánpótlás

A BRSE (Békéscsaba) és a Szolnok elődöntőjéből előbbi gárda került ki győztesen, 2:0-val jutott a fináléba, míg a másik ágon a Nyíregyháza B 2:1-re múlta felül a gödöllői lányokat.

A bronzéremért így a Gödöllő és a Szolnok csapott össze, mely találkozó sima 2:0-s gödöllői sikert hozott. A döntőben a Nyíregyháza és a Békéscsaba feszült egymásnak. Két szettben eldőlt ez a párharc is, méghozzá a békési csapat javára, így ők ülhettek fel az U13-as lánybajnoki trónra.

A fiúk csak vasárnap lepték el a Szegedet. Kilenc gárda kvalifikált a döntőbe, melyek két legnagyobb esélyese a két kecskeméti csapat, a KESI Arany és a KESI Várárhelyi volt. Rajtuk kívül a fehérvári fiúk jutottak be a legjobb három közé, ők dönthettek tehát az érmek sorsáról. Bő hatvan százaléknyi esély volt tehát rá, hogy kecskeméti siker fog születni, a papírforma viszont azért van, hogy boruljon. Fehérvári győzelem lett a döntő vége, a KESI Arany csapata lett a második, míg a KESI Vásárhelyi a harmadik.

További korosztályos hírekRÖPLABDAa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik