Röpi: a MÁV Előre Akadémia és az MTK Budapest az U21-es bajnok

Vágólapra másolva!
2022.06.06. 19:50
Címkék
A székesfehérvári MÁV Előre Akadémia a Szolnoki SPC csapatát legyőzve szerezte meg az aranyérmet a junior férfi röplabdabajnokság kazincbarcikai döntőjében. Az U21-es nők fináléját az MTK Budapest nyerte, miután a bajnoki címért a házigazda UTE együttesét verte.

A MÁV Előre a Kecskeméten, a Szolnok a hazai pályán játszó Kazincbarcikán túljutva harcolta ki a fináléba kerülést az U21-es férfi röplabdázók országos döntőjében.

A MÁV Előre (fehérben) lett a bajnok az U21-es férfiak között Forrás: MRSZ
A MÁV Előre (fehérben) lett a bajnok az U21-es férfiak között Forrás: MRSZ

A MÁV Előre (fehérben) lett a bajnok az U21-es férfiak között  •  Forrás: MRSZ

Az aranycsatát a székesfehérvári csapat kezdte jobban, és 25:19-re győzött a nyitó felvonásban. Majd Gelencsér Balázs tanítványai a második játszmát is megnyerték, ám ezúttal már jóval szorosabban alakult az eredmény (25:23). Azonban a Szolnok 0:2-es állásban sem adta fel, sőt 25:17-el szépített. Végül ez csupán átmeneti fellángolásnak bizonyult: a MÁV Előre magabiztosan behúzta a negyedik szettet (25:15), ezzel pedig a juniorbajnoki címet is elhódította.

A bronzérmet a Kecskemét szerezte meg, a Kazincbarcikát legyőzve. A Pénzügyőr végzett az ötödik, a Dunaújváros a hatodik helyen.

U21-ES FÉRFI ORSZÁGOS DÖNTŐ, HELYOSZTÓK(KAZINCBARCIKA)
Döntő: MÁV Előre Akadémia–Szolnoki SPC 3:1
Bronzmeccs: Kecskeméti RC U21–Vegyész RC Kazincbarcika 3:2
Az 5. helyért: DSE Röplabda Akadémia–Pénzügyőr SE 0:3

Bajnok az MTK Budapest U21-es női csapata Forrás: MRSZ
Bajnok az MTK Budapest U21-es női csapata Forrás: MRSZ

Bajnok az MTK Budapest U21-es női csapata  •  Forrás: MRSZ

Eközben az U21-es nők mezőnyében a rendező UTE és az MTK Budapest vívta a döntőt– előbbi a Gödöllőt, utóbbi a Békéscsabát verte a négy között.

A házigazda lila-fehérek rajtoltak jobban a fináléban, így 25:17-re az övék lett az első játszma. Ezután viszontsokkal kiegyenlítettebbé válta mérkőzés képe,és az MTK erőfeszítései végül meghozták a gyümölcsét, a kék-fehérek 25:22-el egalizáltak. Majd abszolút átvették az irányítást a harmadik etapban, amelyet 25:17-re megnyerve már náluk volt az előny (2:1). A negyedik szett óriási csatát hozott, kiélezett végjátékkal, amelyet végül aSchildkraut Krisztián vezette MTK bírt jobban (27:25), és négy játszmában lezárta a találkozót. Ezzel az U19-es lányok után az U21-es között is az MTK Budapest ünnepelhetett bajnoki címet.

A BRSE zárt a harmadik helyen, a Gödöllőt megelőzve. Az ötödik helyért zajló meccsen a Vasas győzött a MÁV Előre ellen.

U21-ES NŐI ORSZÁGOS DÖNTŐ, HELYOSZTÓK(BUDAPEST, UTE-CSARNOK)
Döntő: UTE–MTK Budapest 1:3
Bronzmeccs: Békéscsabai RSE–Gödöllői RC 3:2
Az 5. helyért: Vasas SC–MÁV Előre Akadémia 3:1

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik