HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.05 12:31 Frissítve: 2019.02.05 12:41

Röplabda: a kecskeméti Pesti Marcell célja a válogatottság

Pesti Marcell mindössze tizennyolc éves, de már most meghatározó játékosa a Kecskemét felnőtt férfi röplabdacsapatának. Mind az Extraligában, mind a Magyar-kupában hétről-hétre kitűnően teljesít, és hamarosan bekopog a felnőttválogatott ajtaján is.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huNem véletlenül kapott pihenőt és hagyta ki csapata hétvégi mérkőzését Pesti Marcell. Izgalomra nincs ok, hiszen nem sérülés vagy formahanyatlás miatt került a kispadra a fiatal játékos. Dávid Zoltán vezetőedző „túlterhelte” egyik legjobbját, és jobbnak látta, ha az utóbbi hetek a sorozatos feladatai miatt (Extraliga- és Magyar-kupa mérkőzések) ezúttal pihenteti játékosát. Mindez jól bizonyítja, hogy folyamatosan számítanak rá, és hogy tizennyolc évesen a csapat alapemberének számít.

Hétről-hétre bizonyít csapatában Pesti Marcell Forrás: baon.hu

Hétről-hétre bizonyít csapatában Pesti Marcell  •  Forrás: baon.hu

Marci hamar „házasságot kötött” a röplabdával, és ebben sokat köszönhet bátyjának, aki ifjú sportolóként otthon adta tovább a sportág szeretetét. Elsős korában még csak a kölyökcsapat mezét húzta magára, de mire kijárta a nyolcadikat, serdülőként már a felnőttcsapat mezében feszített. Mindebben óriási szerep jutott Karagics Mátyásnak, aki hamar meglátta a benne rejlő tehetséget, és idejekorán a „nagyokhoz” irányította. Egy év kemény edzésmunkájának köszönhetően Marci egy Magyar-kupa döntőben mutatkozhatott be „élesben” a felnőttek között.

 „Emlékszem, hogy egyáltalán nem voltam megilletődött, amikor a felnőttekhez kerültem. Nagyon barátságosan fogadtak a nálam idősebb csapattársak, és ez megkönnyítette a beilleszkedésemet. Mint mindent, ezt is kihívásnak vettem, ezért is ment olyen simán” – mesélte Pesti.

A játékos szerint a csapat idei jó eredményei elsősorban annak köszönhetőek, hogy Dávid Zoltán bátran nyúl a fiatalokhoz, és nagyrészt rájuk épít.

„Az edzőnk határozott célja, hogy egy „többszezonos” fiatal csapatot építsen fel Kecskeméten. Ennek az a lényege, hogy hosszú távon egy ütőképes, nagyrészt fiatalokból álló együttes először csak a hazai, majd később a nemzetközi porondon is letegye a névjegyét, és ebben nekem is fontos szerepet szán.”

Marci más szempontból is sokat köszönhet a kecskemétiek trénerének, aki sokszor elmondja, hogy a sportolás mellett a tanulásnak is figyelmet kell szentelni. A játékos jelenleg magántanuló, és eltökélt szándéka, hogy később szakedzőként vagy fitneszedzőként végzettséget szerezzen.

A terveknek persze ezzel még nincs vége: a kecskemétiekkel először kupát, majd bajnokságot akar nyerni, míg saját posztján a legjobb játékos címre vágyik. És ha mindez megvan, előbb-utóbb jöhet a felnőtt válogatottság is.

Látva Marci eddigi pályafutását, erre sem kell majd sokat várni.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.